Vad är Hyresbostad.se?

Hyresbostad.se är en nytänkande sökmotor för hyrebostäder. På Hyresbostad.se kan du söka bland nästan alla lediga hyresbostäder i Sverige.

Visionen med Hyresbostad.se är att demokratisera svenskarnas tillgång till vetskap om bostadsmarknaden, så att alla får tillgång till all vetskap med detsamma och därmed får lika möjligheter att agera på bostadsmarknaden. Vi vill bland annat bekämpa dem som t.ex. erbjuder hyresbostäder i det dolda.

Hur fungerar Hyresbostad.se?

 • Hyresbostad.se samlar in nästan alla hyresbostäder på marknaden och ger registrerade bostadssökande besked så snart det kommer en ny hyresbostad på marknaden som passar ens önskemål.
 • Hyresbostad.se samlar in nästan alla bostadssökande på marknaden och ger hyresvärdar på Hyresbostad.se besked när det kommer en ny bostadssökande på marknaden.
 • Därmed får Hyresbostad.se's användare lika stor vetskap och därmed lika möjlighet för att reagera på ny kunskap om bostadsmarknaden.


Vad gör Hyresbostad.se för att samla in vetskap om lediga hyresbostäder?

 • Hyresbostäderma läggs antingen upp direkt av hyresvärden på Hyresbostad.se
 • Eller ber hyresvärden oss om att crawla deras hyresbostäder så de marknadsförs på Hyresbostad.se
 • Därutöver screenar Hyresbostad.se's intelligenta robotar nätet efter lediga hyresbostäder. Här tas bostäder från källor som uppfattas som lödiga, dvs. där bostäderna är uppdaterade.


Vad gör Hyresbostad.se för att säkra att hyresbostäderna är så uppdaterade och äkta som möjligt?

Det är inte möjligt att säkra att alla bostadsannonser är 100 procent uppdaterade, då man inte kan uppdatera i den sekund som ett hyreskontrakt ingås. Hyresbostad.se gör dock sitt yttersta för att säkra att annonserna är så äkta och så uppdaterade som möjligt, häribland:

 • Data på alla nya upprättade bostadsannonser kontrolleras manuellt av vår administration efter fel eller data som kan indikera bedrägeri. Tryck här om du vill läsa om hur vi kvalitetskontrollerar våra bostadsannonser.
 • Våra intelligenta robotar läser av nätet 7 gånger dagligen för att hitta nya annonser och uppdatera redan existerande annonser. Våra robotar kollar konkret de hemsidor där informationen hämtas för ändringar, som då förs in på Hyresbostad.se.
 • Om en av våra användare trots detta hittar en annons som inte är uppdaterad och skickar in en anmälan till Hyresbostad.se, får de en sju dagars gratis tillgång som Premiumanvändare för besväret.

Hyresbostad.se gör sitt yttersta för att kvalitetskontrollera nya annonser genom att kontrollera viss data om objektet och genom att hålla utkik efter särskilda mönster. Då bedragare är professionella och ständigt förnyar och förbättrar sina strategier och tillvägagångssätt kan vi aldrig garantera att en falsk annons inte kommer genom vårt filter. Det är alltid den enskilda användarens ansvar att undgå att bli utsatt för bedrägeri. För att minska risken att bli utsatt för bedrägeri kan du ta hjälp av riktlinjerna på infosidan www.hyrasakert.se.


Vad gör Hyresbostad.se för användarnas säkerhet och nöjdhet?

 • Om en användare uppgraderar till Premiumanvändare och därefter inte är nöjd med produkten har Hyresbostad.se en generell nöjdhetsgaranti.
 • Hyresbostad.se är väldigt proaktiva i förhållande till att informera offentligheten och våra användare om de faror som lurar när man är bostadssökande. Exempelvis informerar Hyresbostad.se om informationsidan Hyrasäkert.se , som handlar om risken för att bli bedragen av internationella IT-kriminella.

Om du har en input eller fråga så skriv till [email protected] .