Upptäck de ledande fastighetsbolagen i Sollentuna: En guide till lokala marknadsaktörer

I skuggan av Stockholms pulserande stadsliv, finner vi Sollentuna, en kommun som utmärker sig genom sin harmoniska balans mellan stadsutveckling och bevarande av natursköna områden.
8. februari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Upptäck de ledande fastighetsbolagen i Sollentuna: En guide till lokala marknadsaktörer

Här spelar fastighetsbolagen en avgörande roll i att forma en levnadsmiljö som lockar både familjer och företag. Denna artikel kastar ljus över de framåtblickande fastighetsbolagen i Sollentuna, vars arbete inte bara bidrar till kommunens tillväxt utan också till en högre livskvalitet för dess invånare. Genom att skapa bostäder som balanserar modernitet med miljömässig hållbarhet, och genom att utveckla kommersiella fastigheter som stödjer lokalt näringsliv, bidrar dessa bolag till Sollentunas unika karaktär. Från välplanerade bostadsprojekt i Edsberg till innovativa företagsparker i Tureberg, illustrerar dessa fastighetsbolag hur intelligent stadsplanering och engagemang för hållbar utveckling kan gå hand i hand. Genom intervjuer med ledande figurer inom branschen, analyser av de senaste trenderna på fastighetsmarknaden och en närmare titt på några av de mest banbrytande projekten, målar denna artikel en bild av Sollentuna som en kommun i framkant av hållbar och inkluderande stadsutveckling.

Sollentunahem

Sollentunahem står som Sollentuna kommuns egna bostadsbolag och spelar en avgörande roll i kommunens ambition att tillhandahålla attraktiva och trygga bostäder. Med ett bestånd av cirka 5 800 hyresbostäder är de en av de största aktörerna på bostadsmarknaden i Sollentuna. Genom att erbjuda ett brett urval av bostäder strävar Sollentunahem efter att möta de olika behoven och önskemålen hos sina hyresgäster. Deras vision innefattar inte bara att tillhandahålla tak över huvudet utan också att skapa ett levande och hållbart boende där människor trivs och känner sig hemma. Sollentunahems engagemang för kvalitet och service säkerställer att deras fastigheter är väl underhållna och att hyresgästernas välbefinnande alltid står i fokus.

SKAB (Sollentuna Kommunfastigheter AB)

SKAB har en central roll i att utveckla och underhålla Sollentunas samhällsinfrastruktur genom att äga och förvalta kommunens samhällsfastigheter. Deras portfölj inkluderar skolor, förskolor, äldreboenden och idrottsanläggningar, vilka är grundläggande element för en fungerande och välmående kommun. Genom att fokusera på att skapa attraktiva och funktionella byggnader bidrar SKAB aktivt till att höja livskvaliteten för Sollentunas invånare. Deras vision om att bidra till ett bättre Sollentuna genomsyrar allt de gör, från planering och byggande till förvaltning och underhåll av fastigheterna. Med ett tydligt fokus på hållbarhet och innovation arbetar SKAB för att deras fastigheter ska möta framtidens behov.

Dykaren Fastighets

Dykaren Fastighets är ett privat fastighetsbolag som utmärker sig genom sitt fokus på personlig service och god förvaltning. De äger och förvaltar ett varierat utbud av bostäder och lokaler i Sollentuna, och deras närhet till kunderna gör att de snabbt kan anpassa sig efter hyresgästernas behov och önskemål. Dykaren Fastighets lägger stor vikt vid att underhålla och utveckla sina fastigheter för att säkerställa att de håller hög standard och bidrar till ett positivt och attraktivt boende- och affärsklimat i Sollentuna. Genom att kombinera kvalitet i förvaltningen med en nära relation till sina hyresgäster, står Dykaren Fastighets som en pålitlig och uppskattad fastighetsägare i kommunen.

Knut Olsson Fastigheter

Knut Olsson Fastigheter är ett familjeägt fastighetsbolag som har etablerat sig som en viktig aktör i Sollentuna, med en inriktning på förvaltning av kontors-, verkstads-, och lagerlokaler. Deras centrala läge i Sollentuna, nära både E4:an och Arlanda flygplats, gör deras fastigheter särskilt attraktiva för företag som värderar goda transportförbindelser och tillgänglighet. Genom att erbjuda moderna och flexibla lokaler strävar Knut Olsson Fastigheter efter att möta de skiftande behoven hos företag i olika storlek och bransch. Deras engagemang för kundservice och anpassningsbara lösningar har gjort dem till en föredragen partner för företag som söker effektiva och strategiskt belägna verksamhetslokaler i Sollentuna.

Om du vill veta mer om Sollentuna bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Sollentuna: Upplev Stockholms natursköna pärla.

Du kan hitta din nästa lägenhet att hyra i Sollentuna. Eller kanske ett hus att hyra i Sollentuna på Hyresbostad.se.

Vanliga frågor