Om Hyresbostad.se

Vi levererar en speciell tjänst där man som Bostadssökande kan få en rejäl överblick över lediga bostäder, och där man som Bostadsägare kan få en överblick över aktiva Bostadssökande.

En central del av tjänsten består av en bostadssökmotor som skapas genom robotcrawling och indexering av många hundra hemsidor med tusentals bostäder, många gånger dagligen. Det understryks att det som regel inte föreligger ett avtal om crawling med de bostadsägare som det hänvisas till. Endast en liten andel av bostäderna i sökmotorn är upprättade direkt av bostadsägare som har upprättat sig på Tjänsten.

Sökmotorn fungerar som så att robotcrawlern samlar in få data som användarna kan se i sökmotorn. När användarna vill veta mer länkas de vidare till originalkällan, där de kan få mer information och kontakta bostadsägaren.

I och med tjänsten levereras således en konstant uppdaterad översikt över lediga bostäder, där betalande användare får tillgång till den samlade databasen. Därmed sparar användarna mycket tid, då de annars skulle söka sig fram till samtliga relevanta hemsidor och konstant göra sökningar på dessa sidor för att identifiera nya bostäder som kommit ut på marknaden.

Det är vårt naturliga mål att samla in så många bostäder som möjligt och att göra sökmotorn så komplett som möjligt, för att på så sätt ge våra användare en så stor överblick över lediga bostäder som möjligt. Bostäderna i Sökmotorn hämtas därför från i princip alla källor som vi uppfattar som fullgoda.

Det understyks, som beskrivet i våra villkor vilka är bekräftade vid registreringen, att det kan finnas fel i sökmotorn. Se beskrivningen av bakgrunden till fel här. På alla bostäder finns en rapporteringsfunktion där en användare snabbt kan rapportera om det är ett datafel i bostaden eller om källan som det länkas till inte fungerar.

Eftersom Tjänsten är speciell och riktad mot privatpersoner är vårt mål att "överkommunicera" alla väsentliga aspekter av Tjänsten för att minimera risken att Tjänsten missförstås. Vi är dessutom naturligtvis alltid öppna för, att om möjligt, maximera utvalda delar av kommunikationen ytterligare om våra användare föreslår detta.

Vi förklarar naturligtvis alla delar av produkten i våra villkor. Därutöver vill vi gärna kommunicera några delar lite extra tydligt, vilka vi beskrivit nedan.

1: Att Tjänstens produkt alltid är i abonnemangsform och att abonnemanget startar med en kortare period på 2 dagar och därefter löper 7 dagar åt gången intill det sägs upp. Det står bl.a. på förstasidan, på samtliga sidor och på alla sidor i köpsprocessen, nära bekräftelse-knapparna: På sidan med sökresultatet, i den popup varpå man registrerar en användarprofil som visas när man trycker på knappen “Få mer info om bostaden” på sidan med sökresultatet, på köpssidan, på sidan där man anger kortuppgifter, på bekräftelse-sidan som visas när köpet är genomfört, i det mail man mottager efter köpet samt i fakturatexten.
2: Att Tjänsten primärt är en sökmotor, dvs. att vi crawler internet efter lediga bostäder som vi länkar användaren vidare till, och att få bostäder blir upprättade direkt av bostadsägarna. Det står bl.a. i alla produktbeskrivningar, på alla sökresultat om det länkas vidare samt överst på samtliga sidor.
3: Om källan till bostaden är speciell, t.ex. om det är tal om en oprofessionell/privat hyresvärd där man ska vara extra uppmärksam på att inte bli bedragen. Det står i översikten med sökresultat samt på själva sökresultatet.
4: Hur man minimerar risken för att bli bedragen på deposition/förskottshyra av en bostadsägare. Det står i menyn nederst och informationen ges på alla sökresultat som går till privata bostadsägare.
5: Att man ska vara betalningsanvändare för att få tillgång till merparten av Tjänsten. Det står på alla sidor.
6: Att det kan finnas fel i sökmotorn. Det står i bottenmenyn och via en rapporteringslänk överst på alla bostäder.
7: Vad innehållet i betalningsprodukten för bostadssökande är. Det står via en länk i menyn längre ner.

Läs allt om hur vår tjänst fungerar här.

Säkerhet
Kom ihåg att alltid kolla upp hyresvärden innan du evt. överför pengar. Läs mer om vad du ska vara uppmärksam på här.

Adress:
Hyresbostad.se: SHG Medier ApS
Mynstersvej 3, 1827 Frederiksberg C, Danmark
Organisationsnummer: 38854925

Om du har feedback eller frågor, kontakta oss då på [email protected] - så svarar vi snabbt tillbaka.