Hyresbostad.se är en sökmotor för bostäder och förmedlar inte någon direkt kontakt med hyresvärdarna.

Vi understryker att vi inte förmedlar direkt kontakt mellan bostadssökande och hyresvärdar. Vi understryker även att vi inte har något avtal med hyresvärdarna om att förmedla kontakt mellan bostadssökande och hyresvärdarna.

Bostadssökmotorn
Hyresbostad.se är en sökmotor – en aggregat - som försöker samla alla lediga bostäder på marknaden. Hyresbostad.se länkar vidare till originalkällan, vilket är andra hemsidor med fritt tillgängliga bostäder. På så sätt kan du som bostadssökande hålla dig orienterad om bostadsmarknaden för hyresbostäder via Hyresbostad.se. Som bostadssökande behöver du därmed inte konstant hålla koll på många hundratals olika hemsidor, vilket är nästan omöjligt och dessutom extremt tidskrävande. Snabb tillgång till information om nya bostäder är kärnan till att hitta nya bostäder. Vi tillhandahåller denna information.

Automatisk marknadsplattform
Hyresbostad.se är också en helt automatisk marknadsplattform, där användare kan lägga upp användargenererat innehåll i form av hyresbostäder eller bostadssökarannonser och hyresgäster kan hämta hyresvärdarnas kontaktinformation och vice versa. Det är alltid gratis att publicera en bostadsannons eller en bostadssökarannons, men den ena ska betala för att kunna få kontaktinfo till den andra eller vice versa.

Så samlar Hyresbostad.se in information om lediga bostäder
Bostäderna på Hyresbostad.se kommer från två olika källor:
1: Bostaden läggs upp direkt av hyresvärden själv.
2: Våra automatiska robotar läser av internet efter lediga bostäder som inte redan finns i Hyresbostad.se´s sökmotor. Här tar vi med alla hyresbostäder från källor som vi uppfattar som riktiga, dvs där informationen är uppdaterad. För att ge bostadssökande en samlad överblick över lediga bostäder på marknaden, har Hyresbostad.se valt att använda lediga bostäder hos allmännyttiga bostadsbolag i sin databas. Hyresbostad.se uppmärksammar om att lediga bostäder från allmännyttiga bostadsbolag kan kräva väntelista. Hyresbostad.se varnar därmed alla bostadssökande som försöker få tillgång till en bostad som ursprungligen kommer från ett allmännyttigt bostadsbolag. Vi understryker att dessa kan ha avgiftsbelagda bostadsköer. VI uppmanar även om detta genom en pop-up som användaren ska bekräfta innan användaren kan bli vidareskickad till den externa hemsidan. 

Bostadssökare: Ej betalande användare och Premiumanvändare
1:
Som bostadssökande kan du som ej betalande användare använda sökmotorn genom att: Du kan upprätta en bostadssökarannons, där hyresvärden som är Premiumanvändare kan kontakta dig, du får besked om relevanta bostäder på mail och du kan kontakta hyresvärdar som är Premiumanvändare.
2: Om du som bostadssökande uppgraderar till Premiumanvändare får du dessutom dessa fördelar: Din bostadssökarannons framhävs och blir placerad högre upp i sökresultaten, alla hyresvärdar kan kontakta dig via din bostadssökarannons, du får besked via mail om de bästa bostäderna snabbare och du får tillgång till alla bostäder i sökmotorn (du kan få all kontaktinformation till de hyresvärdar som har upprättat bostäder direkt i systemet och du kan bli länkad vidare till alla de externa hemsidorna som crawlern har identifierat).

Hyresvärdar: Ej betalande användare och Premiumanvändare
1: Som hyresvärd kan du som ej betalande användare använda sökmotorn på detta sätt: Du kan skapa en bostadsannons där hyresvärden som är Premiumanvändare kan kontakta dig, du får besked om relevanta bostadssökande via mail och du kan kontakta de bostadssökande som är Premiumanvändare.
2: Om du som hyresvärd uppgraderar dig till Premiumanvändare får du dessutom dessa fördelar: Din bostadsannons placeras högre upp i sökresultaten, det blir gratis för alla bostadssökande att kontakta dig via din annons och du kan kontakta alla bostadssökande.

Premiumanvändare är ett abonnemang
När du uppgraderar dig till Premiumanvändare tecknar du ett abonnemang som du själv ska stoppa när du inte längre har användning för det- när du har hittat en bostad eller en bostadssökare. Orsaken till att produkten är i abonnemangsform är att det finns stora skillnader på när användaren hittar det användaren letar efter. För vissa tar det fem dagar och för andra två månader att hitta en bostad. Vi har valt att erbjuda korta abonnemangsperioder så att de som t.ex. hittar en bostad snabbare - inom loppet av några få dagar – inte har en stor kvarvarande del av abonnemanget som de inte har användning för.

Nöjdhet och säkerhet!
1: Om du uppgraderar dig till Premiumanvändare och därefter inte är nöjd med produkten kan du utnyttja vår generella nöjdshetsgaranti.
2: Vi tycker att det är viktigt att informera allmänheten och våra användare om de faror som lurar när man är bostadssökande. På Hyrasäkert.se kan du t.ex. läsa om risken att bli bedragen av internationella IT-kriminella.

Adress:
Hyresbostad.se: Social Housing Media ApS,
Mynstersvej, 1827 Frederiksberg C, Danmark
Organisationsnummer: 38854925