Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Malmö

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i i Malmö nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenheter i Malmö.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

733 bostäder hittade

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Malmö

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Malmö först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Malmö, lediga hyresbostäder i Malmö, lediga hyresrätter i Malmö, lediga hus i Malmö, lediga rum i Malmö, lediga bostäder i Malmö, lediga studentbostäder i Malmö, lediga studentlägenheter i Malmö eller lediga hyreslägenheter i Malmö.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Malmö

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Malmö? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Malmö. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Malmö!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Malmö. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Malmö ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Malmö

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Malmö. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Malmö. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Malmö, hyra hus i Malmö, hyra rum i Malmö, hyra bostad i Malmö, hyra hyresbostad i Malmö, hyra studentbostad i Malmö, hyra hyresrätter i Malmö, hyra hyreslägenhet i Malmö, ledig hyresrätt i Malmö, ledig lägenhet i Malmö, ledigt hus i Malmö, ledigt rum i Malmö, ledig hyresbostad i Malmö, ledig bostad i Malmö, ledig studentbostad i Malmö, ledig studentlägenhet i Malmö, ledig hyreslägenhet i Malmö, lediga hyresrätter i Malmö, lediga lägenheter i Malmö, lediga hyresbostäder i Malmö, lediga hus i Malmö, lediga rum i Malmö, lediga bostäder i Malmö, lediga studentbostäder i Malmö, lediga studentlägenheter i Malmö, lediga hyreslägenheter i Malmö, hyresbostäder i Malmö, hyresrätter i Malmö, lägenheter i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostäder i Malmö, studentbostäder i Malmö, studentlägenheter i Malmö, hyreslägenheter i Malmö, hyresbostad i Malmö, hyresrätt i Malmö, lägenhet i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostad i Malmö, studentbostad i Malmö, studentlägenhet i Malmö och hyreslägenhet i Malmö

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Malmö som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Malmö ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Malmö

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta din nya lägenhet i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Malmö först. När du vill hyra en lägenhet i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Malmö, hyra hyresbostad i Malmö, hyra hyresrätt i Malmö, hyra hus i Malmö, hyra rum i Malmö, hyra bostad i Malmö, hyra studentbostad i Malmö, hyra studentlägenhet i Malmö eller hyra hyreslägenhet i Malmö.

Ledig lägenhet i Malmö

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta en ledig lägenhet i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Malmö först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Malmö, ledig hyresbostad i Malmö, ledig hyresrätt i Malmö, ledigt hus i Malmö, ledigt rum i Malmö, ledig bostad i Malmö, ledig studentbostad i Malmö, ledig studentlägenhet i Malmö eller ledig hyreslägenhet i Malmö.

Lägenheter i Malmö

Är du på jakt efter lägenheter i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta lägenheter i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Malmö först. När du vill hyra lägenheter i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Malmö, hyresbostäder i Malmö, hyresrätter i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostäder i Malmö, studentbostäder i Malmö, studentlägenheter i Malmö eller hyreslägenheter i Malmö.

Lägenhet i Malmö

Är du på jakt efter en lägenhet i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Malmö. Hitta en lägenhet i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Malmö först. När du vill hyra en lägenhet i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Malmö, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet i Malmö, hyresbostad i Malmö, hyresrätt i Malmö, hus i Malmö, rum i Malmö, bostad i Malmö, studentbostad i Malmö, studentlägenhet i Malmö eller hyreslägenhet i Malmö.

Hyresrätt i Malmö

Är du på jakt efter en hyresrätt i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Malmö. Hitta en hyresrätt i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Malmö först. När du vill hyra en hyresrätt i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Malmö, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Malmö

Är du på jakt efter hyresrätter i Malmö så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Malmö. Hitta hyresrätter i Malmö genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Malmö till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Malmö först. När du vill hyra hyresrätter i Malmö är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Malmö som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Malmö, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Malmö

Malmö som stad började växa fram redan på 1200-talet och är därmed över 800 år gammal. Ordet Malmö betyder ”sandhögar” och staden har kommit att få namnet då den växte fram på en strandrevel som idag de mest centrala kvarteren är belägna på. Den äldsta bevarade konstruktionen är det centrala tunnelkomplexet som byggdes på 1300-talet. Utöver det står fortsatt en del hus kvar i centrum från 14- och 1500-talet samt Malmöhus slott från 1526. Malmö har historiskt sett varit viktig för svensk handel – något som i allra högsta grad gäller även idag. Stadens närhet till Köpenhamn och resten av Europa har bidragit till att den idag är landets fortast växande storstad. Hem till vackra parker, långa kustremsor, och en uppsjö av restauranger och uteserveringar gör att Malmö har blivit lika attraktivt för privatpersoner som för företag. Utöver stadens egna sevärdheter och aktiviteter kan man med en 20 minuters tågresa ta sig över Öresundsbron och därmed även ta del utbudet som Nordens näst största stad bjuder på. Som studentstad har Malmö länge legat i skuggan av grannstaden Lund, men då universitetsstatus nu bilvit beviljat från 2018 får den Skånska huvudstaden plötsligt en betydligt högre attraktionskraft än tidigare. Därmed hoppas staden kunna locka fler studenter från runt om i landet än tidigare när huvudparten kommit från Skåne.

Hitta lediga lägenheter i Malmö. Söker du lägenhet i Malmö, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av bostäder i Malmö än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Malmö är Sveriges tredje största stad och Skånes residensstad. Sedan invigningen av Öresundsbron år 2000 har stadens roll som Sveriges länk till resten av kontinenten blivit mer påtaglig. Inte minst har närheten till två flygplatser bidragit till att allt fler större företag flyttat sina huvudkontor hit de senaste åren.

Sök på väg- eller gatunamn i Malmö
Information om kommunen