Upptäck Sollentuna: En guide till de olika bostadsområdena

Sollentuna, en pittoresk förort till Stockholm, bjuder på en unik blandning av natur, kultur och moderna bekvämligheter.
8. februari 2024 | Skrivet av: Ludvig Kofoed
Upptäck Sollentuna: En guide till de olika bostadsområdena

Med sin närhet till både stadens puls och lugna, gröna områden, är Sollentuna en attraktiv plats för både unga familjer och äldre som söker en harmonisk livsstil. I denna artikel utforskar vi de olika bostadsområdena i Sollentuna, från de idylliska villakvarteren till de mer centralt belägna lägenhetskomplexen. Vi tittar närmare på vad som gör varje område unikt, vilka tjänster som finns tillgängliga och hur det är att bo där från ett invånares perspektiv. Vare sig du är på jakt efter ditt nästa drömhem eller bara nyfiken på vad Sollentuna har att erbjuda, följ med oss på en upptäcktsfärd genom denna mångsidiga kommun.

Centrum

Sollentuna Centrum utgör hjärtat av kommunen och är känt för sin livliga atmosfär och bekvämligheten av att ha allt inom gångavstånd. Bostadsbeståndet här består främst av moderna lägenheter som passar dem som uppskattar närheten till shopping, restauranger och kulturella aktiviteter. För familjer finns det god tillgång till skolor och förskolor, samt grönområden för fritidsaktiviteter. Detta område är idealiskt för dem som söker en urban livsstil med enkla transporter till Stockholm city.

Tureberg

Tureberg är ett blandat bostadsområde som erbjuder en harmonisk kombination av äldre charmiga villor och nybyggda lägenhetskomplex. Området präglas av sin grönska och närhet till Sollentunas sportanläggningar, vilket gör det till ett populärt val bland aktiva familjer och idrottsentusiaster. Tureberg erbjuder en småstadskänsla med en stark gemenskapsanda, och dess centrala läge gör det lätt att ta sig till både Sollentuna Centrum och Stockholm.

Häggvik

Häggvik ligger i den norra delen av Sollentuna och kännetecknas av sina lugna och barnvänliga villaområden. Här finner man en mix av äldre hus och nyare bostäder, omgivna av vackra naturreservat och parker. För de som värdesätter närhet till naturen och en tystare tillvaro, samtidigt som man har tillgång till goda kommunikationer till större centrum, är Häggvik ett idealiskt val. Området är också känt för sina goda skolor, vilket lockar många barnfamiljer.

Edsberg

Edsberg är ett område med rik historia och vacker arkitektur, där ståtliga slott och kulturmärkta byggnader möter moderna bostadsrättsföreningar. Bostadsmiljön här är varierad, med allt från lägenheter till radhus och fristående villor, vilket tilltalar en bred publik. Edsberg är omgivet av natur och flera stora parkområden, inklusive Edsbergs slottspark, som erbjuder utmärkta möjligheter för rekreation och avkoppling. Med sin blandning av kultur, historia och natur är Edsberg ett attraktivt område för dem som söker en unik boendemiljö.

Sollentuna erbjuder en mångfald av bostadsområden som tilltalar en bred publik, från de som söker en urban och bekväm livsstil i Centrum, till de som föredrar den lugna och naturnära tillvaron i Häggvik. Turebergs charmiga mix av gammalt och nytt samt Edsbergs rika kulturarv och natursköna omgivningar kompletterar bilden av Sollentuna som en kommun där varje område har sin unika karaktär. Dessa områden tillsammans speglar Sollentunas förmåga att erbjuda något för alla, oavsett om man är på jakt efter det pulserande stadslivet eller en fridfull tillflyktsort nära naturen.

Om du vill veta mer om Sollentuna bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Sollentuna: Upplev Stockholms natursköna pärla.

Du kan hitta din nästa lägenhet att hyra i Sollentuna. Eller kanske ett hus att hyra i Sollentuna på Hyresbostad.se.

Vanliga frågor