Kontakta Hyresbostad.se

Då vi har många tusen användare varje dag, har vi dessvärre inte längre möjlighet för att ge generell betjäning över telefon. 

Om du vill ha snabb och personlig betjäning ska du därför skriva till oss på [email protected]. Härefter vänder vi snabbt tillbaka via mail eller telefon.

OBS! Du är även välkommen till att lyssna på vår informationstelefon på 08-44 68 34 79 och/eller hitta svar på dina frågor nedan.


1: Vilka bostäder finns på Hyresbostad.se? 
Alla typer av hyresbostäder finns på Hyresbostad.se - allt från bostäder med första- eller andrahandskontrakt till privat andrahandsuthyrning.

2: Var hittar Hyresbostad.se alla bostäder?
Vi samlar in bostäder på flera olika vis. Bostäderna läggs antingen upp direkt av hyresvärden på Hyresbostad.se, eller kan hyresvärdarna be oss om att samla deras bostäder så att de marknadsförs på Hyresbostad.se. Vi har även intelligenta robotar som flera gånger om dagen hittar nya lediga hyresbostäder på internet.

3: Vad gör jag om jag får fel bostäder eller bostadssökare skickat till min mail?
Klicka på fliken "Mina Sökagenter", som du kan se i menyn under "Din profil" när du är inloggad på Hyresbostad.se. Här kan du precisera, ändra eller radera din sökagent som definierar vilka hyresbostäder eller bostadssökande du får mail om. Om det i förvägen redan finns en sökagent, kom då ihåg att radera den innan du upprättar en ny.

4: Jag har glömt mitt användarnamn/lösenord
Ditt användarnamn är alltid den e-postadress som du har registrerat dig med. Om du har glömt ditt lösenord, klicka då på "Glömt lösenord?" överst på Hyresbostad.se, så skickar vi en inloggningslänk till dig via mail. 

5: Måste jag betala för att använda Hyresbostad.se?
Det är helt kostnadsfritt att registrera sig hos oss. Det är också gratis att upprätta sökagent som ger besked direkt när det kommer en ny hyresbostad på marknaden. Därutöver kan du gratis kontakta alla de hyresvärdar som har friköpt deras annonser. Du kan dessutom upprätta en sökannons så att hyresvärdar kan se vad du är på jakt efter - och då kontakta dig om de har något som matchar det du söker. Detta är också helt gratis. För hyresvärdar är det kostnadsfritt att lägga in bostadsannonser. Det finns dock en rad fördelar med att bli Premiumanvändare.

6: Vilka fördelar finns det med att vara Premiumanvändare?
Med tillgång som Premiumanvändare får du en rad fördelar. Du får bl.a. besked om bostäderna före andra, du får tillgång till att hämta ytterligare information om alla hyresbostäder, du får en framhävd bostadssökarannons/bostadsannons m.m.

7: Är det säkert att betala på Hyresbostad.se?
Betalning sker med en säker krypterad förbindelse via DIBS till din bank. Du kan betala med de flesta kontokort. Hyresbostad.se har aldrig tillgång till dina kortuppgifter, och har därför inte tillgång till att se dina kortuppgifter vid något tillfälle.

8: Hur avregistrerar jag min profil?
Tryck på "Din profil" överst på Hyresbostad.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Mailinställningar" i menyn under "Din profil". Följ härefter den enkla vägledningen. Skicka ett mail till [email protected] om du behöver hjälp.

9: Hur stoppar jag mail med hyresbostäder?
Tryck på "Din profil" överst på Hyresbostad.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Mailinställningar" i menyn under "Din profil". Följ härefter den enkla vägleningen. Skicka ett mail till [email protected] om du behöver hjälp.

10: Var hittar jag en samlad överblick av mina fakturor?
Tryck på "Din profil"överst på Hyresbostad.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Fakturor" i menyn under "Din profil". Här har vi samlat alla dina fakturor så att du enkelt kan få en samlad överblick. Om du vill ladda ner en faktura till din dator ska du trycka på 'Länk till faktura'. Högerklicka därefter med musen och tryck på 'Spara som'. Skicka ett mail till [email protected] om du behöver hjälp.

11: Hur stoppar jag tillgången som Premiumanvändare?
Abonnemanget som Premiumanvändare kan stoppas på sidan ”Tillgångsstatus” som ses när användaren är inloggad på sin profil. Tryck på länken ”Din profil” överst på Hyresbostad.se, och tryck därefter på fliken ”Fakturor” i menyn under "Din profil". Därefter trycker du på knappen ”Tillgångsstatus” nederst på sidan, varpå du kommer till sidan där du kan slå på eller av abonnemanget som Premiumanvändare. Skicka ett mail till [email protected] om du behöver hjälp.

12: Hur upprättar/redigerar jag en bostadsannons?
Tryck på "Din profil" överst på Hyresbostad.se (som du kan se när du är inloggad). Tryck därefter på fliken "Mina annonser". Här kan du se en samlad översikt över alla dina annonser. Om du vill upprätta en annons ska du endast trycka på 'Upprätta ny annons' överst på sidan. Om du vill redigera en annons som du redan har upprättat ska du trycka på adressen på objektet. När du är färdig med att redigera annonsen ska du scrolla ner och trycka på 'Spara'. Skicka ett mail till [email protected] om du behöver hjälp.

13: Var hittar jag bostadsannonserna?
Du kan söka i vår stora databas med lediga hyresbostäder här: https://www.hyresbostad.se/avanceret.aspx

14: Hur hittar jag bostadssökande?
Du kan söka direkt i vår stora databas med bostadssökande här: https://www.hyresbostad.se/search-tenant.aspx

15: Vad innebär er Nöjdhetsgaranti?
Du kan läsa om vår Nöjdhetsgaranti här.  

16: Adress
Hyresbostad.se: Social Housing Media ApS, Mynstersvej, 1827 Frederiksberg C, Danmark