NCC och Uppsalahem samarbetar för att bygga 276 studentbostäder i Uppsala

NCC, ett ledande byggföretag, har tilldelats ett uppdrag av Uppsalahem att bygga 276 studentbostäder i stadsdelen Kåbo i centrala Uppsala.
22. juni 2023 | Skrivet av: Redaktionen
NCC och Uppsalahem samarbetar för att bygga 276 studentbostäder i Uppsala

Uppsala, Sverige - NCC, ett ledande byggföretag, har tilldelats ett uppdrag av Uppsalahem att bygga 276 studentbostäder i stadsdelen Kåbo i centrala Uppsala. Projektet, som går under namnet Fältläkaren, kommer att genomföras som en samverkande totalentreprenad med ett ordervärde på cirka 260 miljoner SEK.

Projektet Fältläkaren kommer att vara beläget i Uppsala och bestå av tre femvåningshus med totalt 276 bostäder. Lägenheterna kommer att vara 1-2 rum stora och variera i storlek mellan 25 och 40 kvadratmeter.

NCC och Uppsalahem har en framgångsrik samarbetsrelation, där de tillsammans har färdigställt över 2 000 bostäder under de senaste 15 åren. Den första spadtagningen för Fältläkaren, som markerar starten på byggprojektet för ytterligare 276 bostäder, planeras äga rum den 21 juni.

Inflyttning för de första hyresgästerna beräknas kunna ske mot slutet av 2024, och projektet planeras vara färdigställt år 2026. Affären, som har ett värde på cirka 260 miljoner SEK, kommer att registreras som en order under det andra kvartalet 2023 inom NCC Building Sweden-affärsområdet.

Genom att bygga dessa nya studentbostäder strävar Uppsala efter att möta den ökande efterfrågan på prisvärda och lämpliga boenden för sin studentpopulation. Utvecklingen kommer att bidra till att förstärka stadens rykte som en attraktiv destination för högre utbildning och ytterligare stärka Uppsalas position som en ledande studentstad i Sverige.

Illustration: Sweco