Wästbygg vinner kontrakt på 135 miljoner kronor för att bygga miljövänliga lägenheter i Göteborg

Ett framstående byggföretag har erhållit ett avtal värt 135 miljoner kronor för konstruktionen av 109 hyresbostäder, inklusive 28 trygghetsbostäder, på uppdrag av ett kommunalt byggutvecklingsbolag.
25. juni 2023 | Skrivet av: Redaktionen
Wästbygg vinner kontrakt på 135 miljoner kronor för att bygga miljövänliga lägenheter i Göteborg

Ett framstående byggföretag har erhållit ett avtal värt 135 miljoner kronor för konstruktionen av 109 hyresbostäder, inklusive 28 trygghetsbostäder, på uppdrag av ett kommunalt byggutvecklingsbolag. Byggplatsen ligger centralt på Smörslottsgatan i Göteborg.

Byggprojektet omfattar två höghus med tio respektive elva våningar samt ett kombinerat återvinnings- och cykelgarage. Arbetet förväntas överensstämma med stadens program för miljöanpassat byggande, med en strävan att begränsa energianvändningen till högst 60 kWh per kvadratmeter under driftsfasen.

Efter färdigställandet kommer lägenheterna att ägas och underhållas av ett lokalt bostadsbolag, med planerad inflyttning under hösten 2025.

Detta projekt markerar en betydande satsning på hållbar stadsutveckling och tillhandahållande av säkra och energieffektiva bostäder till stadens medborgare.