I Malmös levande stadsmiljö, Sveriges tredje största stad, står fastighetssektorn som ett bevis på stadens dynamiska tillväxt och innovation.

I Malmös levande stadsmiljö, Sveriges tredje största stad, står fastighetssektorn som ett bevis på stadens dynamiska tillväxt och innovation.
8. februari 2024 | Skrivet av: Sara Petersen
I Malmös levande stadsmiljö, Sveriges tredje största stad, står fastighetssektorn som ett bevis på stadens dynamiska tillväxt och innovation.

Belägen i landets södra spets, Malmös unika geografiska och kulturella position som en port mellan Skandinavien och resten av Europa har gjort det till en grogrund för fastighetsutveckling och investeringar. Denna artikel utforskar världen av "fastighetsbolag" – fastighetsföretag – som ligger i framkant för att forma Malmös stadsmiljö. Från historiska renoveringar i den charmiga Gamla Staden till banbrytande miljövänliga projekt i de växande distrikten Hyllie och Västra Hamnen, dessa företag bygger inte bara byggnader; de skapar gemenskaper, flyttar gränserna för hållbart boende och omdefinierar stadens silhuett. I takt med att Malmö fortsätter att utvecklas blir fastighetsbolagens roll allt mer central, och erbjuder insikter i framtidens stadsliv, utmaningarna med hållbarhet och de möjligheter som finns i innovativ arkitektonisk design. Genom intervjuer med ledande branschexperter, analys av marknadstrender och utforskning av flaggskeppsprojekt, syftar denna artikel till att ge en omfattande översikt av fastighetslandskapet i Malmö, och belysa visionen, nyskapandet och motståndskraften hos stadens fastighetsbolag.

Victoria Park

Victoria Park är ett välkänt börsnoterat fastighetsbolag i Sverige som har gjort sig ett namn genom att fokusera på bostadsfastigheter. Med en imponerande portfölj på cirka 17 000 lägenheter i Malmö, har de etablerat sig som en viktig aktör på den lokala fastighetsmarknaden. Deras affärsmodell bygger på att förvärva, utveckla och förvalta bostadsfastigheter, med målet att skapa hållbara bostadsmiljöer och stärka gemenskapen bland hyresgästerna. Genom att investera i både renovering och nybyggnation siktar Victoria Park på att tillgodose behovet av kvalitetsboende i Malmö, samtidigt som de bidrar till stadens utveckling och tillväxt.

Wallenstam

Wallenstam är ett annat framstående namn inom den svenska fastighetsbranschen. Som ett privatägt fastighetsbolag har de en stark närvaro i Malmö, där de äger och förvaltar omkring 12 000 lägenheter. Deras engagemang för hållbarhet och innovation genomsyrar verksamheten, från smarta energilösningar till gröna byggnadsprojekt. Wallenstam strävar efter att erbjuda sina hyresgäster mer än bara ett hem; de fokuserar på att skapa levande, dynamiska områden där människor kan trivas och växa. Med en lång historia av framgångar bakom sig, fortsätter Wallenstam att spela en central roll i utvecklingen av Malmös bostadsmarknad.

Heimstaden

Heimstaden är ett börsnoterat fastighetsbolag med en bred geografisk närvaro, inklusive Sverige, Norge och Danmark. I Malmö förvaltar de cirka 11 000 lägenheter, vilket gör dem till en nyckelspelare i regionens bostadsmarknad. Heimstaden är kända för sitt kundfokuserade tillvägagångssätt, där de lägger stor vikt vid att skapa trivsamma och välkomnande hemmiljöer för sina hyresgäster. Genom att investera i fastighetsförbättringar och samhällsengagemang bidrar de aktivt till att höja livskvaliteten för de boende i Malmö. Heimstadens vision är att vara mer än bara en fastighetsägare; de vill vara en partner i sina hyresgästers vardag.

SBB

SBB (Samhällsbyggnadsbolaget) är ett börsnoterat fastighetsbolag som specialiserat sig på samhällsfastigheter i Sverige. I Malmö äger och förvaltar de cirka 2 500 fastigheter, däribland skolor, förskolor och äldreboenden. Genom att fokusera på fastigheter som tjänar samhällets grundläggande behov, spelar SBB en viktig roll i att stödja den offentliga infrastrukturen och välfärden. Deras arbete bidrar till att skapa en stabil och trygg miljö för Malmös invånare, vilket i sin tur främjar en positiv samhällsutveckling. SBB:s engagemang för samhällsansvar och hållbarhet återspeglas i deras strategi för fastighetsförvaltning och utvecklingsprojekt.

Fabege

Fabege är ett börsnoterat fastighetsbolag med en stark inriktning på kontors- och samhällsfastigheter, främst i Stockholm men även i Malmö där de äger och förvaltar cirka 1 000 fastigheter. Deras verksamhet kännetecknas av ett fokus på hållbar stadsutveckling och skapandet av attraktiva arbetsplatser som främjar innovation och tillväxt. I Malmö bidrar Fabege till att utveckla framtidens arbetsmiljöer genom att erbjuda moderna och flexibla kontorsl

Om du vill veta mer om Malmö bör du läsa vårt mer allmänna blogginlägg: Upplev Malmö: En guide till stadens bästa butiker och områden.

Du kan hitta din nästa lägenhet att hyra i Malmö. Eller kanske ett hus att hyra i Malmö på Hyresbostad.se.

Vanliga frågor