Upptäck Stockholms shoppingparadis: Drottninggatan från A till Ö

Stockholm kännetecknas av många saker. Skärgården: Stockholms skärgård är en av världens största med över 30 000 öar. Skärgården är en populär destination för båtliv, bad och fiske.
7. februari 2024 | Skrivet av: Redaktionen
Upptäck Stockholms shoppingparadis: Drottninggatan från A till Ö

Stockholm som by

Stockholm kännetecknas av många saker, bland annat:

Skärgården: Stockholms skärgård är en av världens största med över 30 000 öar. Skärgården är en populär destination för båtliv, bad och fiske.

Gamla Stan: Gamla Stan är Stockholms äldsta stadsdel med kullerstensgator, medeltida gränder och historiska byggnader. Här hittar du Kungliga Slottet, Storkyrkan och Nobelmuseet.

Vatten: Vatten är en viktig del av Stockholms identitet. Staden är belägen på 14 öar och har en lång kustlinje. Mälaren och Östersjön ger staden en maritim atmosfär.

Kultur: Stockholm har ett rikt kulturliv med många museer, teatrar, gallerier och konserthallar. Här finns också ett stort utbud av restauranger och barer.

Transportförhållanden i Stockholm

Stockholm har ett välutbyggt kollektivtrafiksystem med tunnelbana, pendeltåg, spårvagn, buss och båt. SL (Storstockholms Lokaltrafik) ansvarar för den största delen av kollektivtrafiken i regionen.

Tunnelbanan: Tunnelbanan är det snabbaste och mest bekväma sättet att ta sig runt i Stockholm. Den har 100 stationer och 3 linjer som täcker innerstaden och förorterna.

Pendeltåg: Pendeltågen går till och från Stockholms centralstation och förbinder staden med kranskommunerna. De är ett bra alternativ för längre resor.

Spårvagn: Spårvagnarna går i innerstaden och är ett trevligt sätt att se staden. De är inte lika snabba som tunnelbanan men de är mer flexibla.

Nyckeltal om Stockholm (2023)

Stockholm är en stad med många kontraster. Det är en stad med en lång historia och en rik kultur, men det är också en modern stad med en dynamisk ekonomi.

Befolkning: 975 854 (2023)

Yta: 188 km²

Antal öar: 30 000

Stora fastighetsbolag i Stockholm

Några av de största fastighetsbolagen i Stockholm:

Vasakronan: Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Castellum: Castellum är Sveriges näst största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar kontors-, lager- och logistikfastigheter i Sverige och Danmark.

Balder: Balder är Sveriges tredje största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kontors- och samhällsfastigheter i Sverige.

Akademiska Hus: Akademiska Hus är Sveriges fjärde största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar campusfastigheter för universitet och högskolor i Sverige.

SBB: SBB är Sveriges femte största fastighetsbolag och äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter i Sverige.

Stadsdelar i Stockholm

Gamla Stan: Stockholms historiska stadskärna med kullerstensgator, medeltida gränder och charmiga hus. Här hittar du Kungliga Slottet, Nobelmuseet och Storkyrkan. Gamla Stan är ett populärt turistmål med en mysig atmosfär och många små butiker och restauranger.

Norrmalm: Stockholms moderna stadskärna med shoppinggata, Sergels Torg och Kungsträdgården. Här finns många butiker, varuhus och restauranger. Norrmalm är en pulserande del av Stockholm med livlig atmosfär.

Östermalm: Exklusiva bostadsområden med stora, vackra lägenheter och villor. Här finns också många ambassader, lyxbutiker och fina restauranger. Östermalm är en elegant del av Stockholm med en sofistikerad atmosfär.

Södermalm: Trendiga kvarter med Södermalmstorg, SoFo och Hornstull. Här finns många caféer, barer, butiker och vintagefynd. Södermalm är en kreativ och livlig del av Stockholm med en bohemisk atmosfär.

Kungsholmen: Universitetsområde med Stockholms Universitet och KTH. Här finns också grönområden, badplatser och blandad bebyggelse. Kungsholmen är en charmig del av Stockholm med en avslappnad atmosfär.

Bostadsområden i Stockholm

Innerstaden:

Örgryte: Exklusivt område med stora, vackra villor och närhet till city. Här finns många historiska villor och grönområden.

Haga: Charmigt område med välbevarade 1800-talsvillor och kullerstensgator. Haga har en bohemisk atmosfär och många caféer och butiker.

Norrort:

Långedrag: Exklusivt område med stora, moderna villor och sjöutsikt. Långedrag har en maritim atmosfär och goda kommunikationer till city.

Styrsö: Skärgårdsö med både äldre och moderna villor. Styrsö har en lantlig atmosfär och vacker natur.

Västerort:

Askim: Familjevänligt område med blandad bebyggelse, inklusive villor, radhus och lägenheter. Askim har goda kommunikationer och närhet till natur.

Billdal: Charmigt område med badplats och båtliv. Billdal har en avslappnad atmosfär och vacker natur.

Söderort:

Mölndal: Stort område med varierande bebyggelse, inklusive villor, radhus och lägenheter. Mölndal har goda kommunikationer och närhet till natur.

Härryda: Lantligt område med stora villor och hästgårdar. Härryda har en lugn och rofylld atmosfär och vacker natur.

Hus att hyra i Partille

Hyreslägenhetar i  Stockholm

De bästa lägenhetskomplexen i Malmö:

Innerstaden:

Västra Hamnen: Modernt område med nybyggda lägenhetskomplex och havsutsikt. Västra Hamnen har en urban atmosfär och många restauranger och butiker.

Ribersborg: Charmigt område med äldre och moderna lägenhetskomplex och närhet till city. Ribersborg har en livlig atmosfär och goda kommunikationer.

Norrort:

Hyllie: Stort område med blandad bebyggelse, inklusive lägenhetskomplex, radhus och villor. Hyllie har goda kommunikationer och närhet till Malmö Arena och Emporia shoppingcenter.

Bunkeflostrand: Familjevänligt område med badplats och närhet till natur. Bunkeflostrand har en avslappnad atmosfär och goda kommunikationer.

Västerort:

Limhamn: Charmigt område med äldre och moderna lägenhetskomplex och närhet till havet. Limhamn har en maritim atmosfär och goda kommunikationer.

Svågertorp: Lantligt område med stora lägenhetskomplex och närhet till natur. Svågertorp har en lugn och rofylld atmosfär och goda kommunikationer.

Lägenhet att hyra i Partille

Butiker i Stockholm

På Drottninggatan hittar du bland annat följande butiker:

H&M: En av Sveriges största klädkedjor med ett brett utbud av mode för alla.

Zara: En internationell kedja med trendiga och prisvärda kläder.

Gina Tricot: En svensk kedja med fokus på dammode.

KappAhl: En svensk kedja med kläder för hela familjen.

Åhléns City: Ett varuhus med ett stort utbud av varor, bland annat kläder, kosmetika, heminredning och elektronik.

NK: Ett exklusivt varuhus med ett stort utbud av märkesvaror.

Desigual: En spansk kedja med färgglada och kreativa kläder.

Relevanta länkar om Stockholm

Läs mer om Stockholm på dissa sidor:

Stockholm Kommun
Besök Stockholm
Wikipedia: Stockholm
Stockholm på Google Maps
Hitta hyresbostäder i Stockholm 

Vanliga frågor