Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder i Linköping

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Linköping nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Linköping.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

834 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Linköping

Är du på jakt efter lediga bostäder i Linköping så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Linköping. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Linköping först. När du vill hyra en ledig bostad i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Linköping, lediga hyresbostäder i Linköping, lediga hyresrätter i Linköping, lediga hus i Linköping, lediga rum i Linköping, lediga bostäder i Linköping, lediga studentbostäder i Linköping, lediga studentlägenheter i Linköping eller lediga hyreslägenheter i Linköping.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Linköping

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Linköping? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Linköping. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Linköping!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Linköping. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Linköping ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Linköping

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Linköping. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Linköping. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Linköping, hyra hus i Linköping, hyra rum i Linköping, hyra bostad i Linköping, hyra hyresbostad i Linköping, hyra studentbostad i Linköping, hyra hyresrätter i Linköping, hyra hyreslägenhet i Linköping, ledig hyresrätt i Linköping, ledig lägenhet i Linköping, ledigt hus i Linköping, ledigt rum i Linköping, ledig hyresbostad i Linköping, ledig bostad i Linköping, ledig studentbostad i Linköping, ledig studentlägenhet i Linköping, ledig hyreslägenhet i Linköping, lediga hyresrätter i Linköping, lediga lägenheter i Linköping, lediga hyresbostäder i Linköping, lediga hus i Linköping, lediga rum i Linköping, lediga bostäder i Linköping, lediga studentbostäder i Linköping, lediga studentlägenheter i Linköping, lediga hyreslägenheter i Linköping, hyresbostäder i Linköping, hyresrätter i Linköping, lägenheter i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostäder i Linköping, studentbostäder i Linköping, studentlägenheter i Linköping, hyreslägenheter i Linköping, hyresbostad i Linköping, hyresrätt i Linköping, lägenhet i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostad i Linköping, studentbostad i Linköping, studentlägenhet i Linköping och hyreslägenhet i Linköping

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Linköping som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Linköping ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Linköping

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Linköping så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta din nya hyresbostad i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Linköping först. När du vill hyra en bostad i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Linköping, hyra hyresbostad i Linköping, hyra hyresrätt i Linköping, hyra hus i Linköping, hyra rum i Linköping, hyra bostad i Linköping, hyra studentbostad i Linköping, hyra studentlägenhet i Linköping eller hyra hyreslägenhet i Linköping.

Ledig bostad i Linköping

Är du på jakt efter en ledig bostad i Linköping så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta en ledig hyresbostad i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Linköping först. När du vill hyra en ledig bostad i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Linköping, ledig hyresbostad i Linköping, ledig hyresrätt i Linköping, ledigt hus i Linköping, ledigt rum i Linköping, ledig bostad i Linköping, ledig studentbostad i Linköping, ledig studentlägenhet i Linköping eller ledig hyreslägenhet i Linköping.

Bostäder i Linköping

Är du på jakt efter bostäder i Linköping så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta bostäder och hyresbostäder i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Linköping först. När du vill hyra bostäder i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Linköping, hyresbostäder i Linköping, hyresrätter i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostäder i Linköping, studentbostäder i Linköping, studentlägenheter i Linköping eller hyreslägenheter i Linköping.

Bostad i Linköping

Är du på jakt efter en bostad i Linköping så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Linköping. Hitta en bostad och hyresbostad i Linköping genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Linköping till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Linköping först. När du vill hyra en bostad i Linköping är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Linköping som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Linköping, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Linköping, hyresbostad i Linköping, hyresrätt i Linköping, hus i Linköping, rum i Linköping, bostad i Linköping, studentbostad i Linköping, studentlägenhet i Linköping eller hyreslägenhet i Linköping.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Linköping

Att människor bott i Linköping längre finns det många bevis på – därbiland fortlämningar från brons- och äldre järnåldern, samt runstenar från vikingatiden. Sveriges äldsta kloster, Vreta kloster, grundades senast år 1100 och är beläget i kommunen. Stadens ståtliga domkyrka började byggas redan på 1230-talet. Religionen har tidigare haft ett starkt fäste i Linköping, och då religiösa centra ofta för med sig högre utbildning är det inte förvånande att Sveriges möjligen första katedralskola låg just här. Sveriges tredje gymnasium öppnade också här på 1620-talet. Kanske är detta arv en av faktorerna till att att stadens universitet är en av Sveriges mest populära lärosäten idag.

Linköping har setts som en militärstad fram till 1980-talet, varefter det militära inslaget minskat i betydelse. Som nämnt i tidigare text tillverkade SAAB sina stidsflygplan i staden. Tack vare tillverkningen var stadens tillväxt stark under både andra världskriget och kalla kriget. Sedan universitet grundades i mitten av 70-talet har detta hjälp staden i fortsatt expansion.

Staden har idag tagit på sig rollen som en av landets ledande miljöstäder efter att mycket resurser lagts på biogas och fjärrvärme. I detta led har Linköping kommun också som mål att bli koldioxidneutralt till år 2025 – en inspirerande kommun, helt enkelt!

Här får du en överblick över hyresbostäder i Linköping. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Linköping. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

På sjunde plats av Sveriges största städer ligger Linköping, beläget mitt i Östergötland. Många yngre människor dras till staden med anledning av Linköpings Universitet, som är ett av Sveriges mest populära universitet. Det är då heller inte förvånande att stadens slogan är just ‘Där idéer blir verklighet’, som syftar på samarbetet mellan näringslivet och universitetet.

Sök på väg- eller gatunamn i Linköping
Information om kommunen