Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder i Uppsala län

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Uppsala län nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Uppsala län.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

1046 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Uppsala län

Är du på jakt efter lediga bostäder i Uppsala län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Uppsala län. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Uppsala län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Uppsala län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Uppsala län först. När du vill hyra en ledig bostad i Uppsala län är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Uppsala län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Uppsala län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Uppsala län, lediga hyresbostäder i Uppsala län, lediga hyresrätter i Uppsala län, lediga hus i Uppsala län, lediga rum i Uppsala län, lediga bostäder i Uppsala län, lediga studentbostäder i Uppsala län, lediga studentlägenheter i Uppsala län eller lediga hyreslägenheter i Uppsala län.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Uppsala län

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Uppsala län? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Uppsala län. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Uppsala län!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Uppsala län. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Uppsala län ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Uppsala län

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Uppsala län. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Uppsala län. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Uppsala län, hyra hus i Uppsala län, hyra rum i Uppsala län, hyra bostad i Uppsala län, hyra hyresbostad i Uppsala län, hyra studentbostad i Uppsala län, hyra hyresrätter i Uppsala län, hyra hyreslägenhet i Uppsala län, ledig hyresrätt i Uppsala län, ledig lägenhet i Uppsala län, ledigt hus i Uppsala län, ledigt rum i Uppsala län, ledig hyresbostad i Uppsala län, ledig bostad i Uppsala län, ledig studentbostad i Uppsala län, ledig studentlägenhet i Uppsala län, ledig hyreslägenhet i Uppsala län, lediga hyresrätter i Uppsala län, lediga lägenheter i Uppsala län, lediga hyresbostäder i Uppsala län, lediga hus i Uppsala län, lediga rum i Uppsala län, lediga bostäder i Uppsala län, lediga studentbostäder i Uppsala län, lediga studentlägenheter i Uppsala län, lediga hyreslägenheter i Uppsala län, hyresbostäder i Uppsala län, hyresrätter i Uppsala län, lägenheter i Uppsala län, hus i Uppsala län, rum i Uppsala län, bostäder i Uppsala län, studentbostäder i Uppsala län, studentlägenheter i Uppsala län, hyreslägenheter i Uppsala län, hyresbostad i Uppsala län, hyresrätt i Uppsala län, lägenhet i Uppsala län, hus i Uppsala län, rum i Uppsala län, bostad i Uppsala län, studentbostad i Uppsala län, studentlägenhet i Uppsala län och hyreslägenhet i Uppsala län

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Uppsala län som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Uppsala län ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Uppsala län

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Uppsala län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala län. Hitta din nya hyresbostad i Uppsala län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Uppsala län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Uppsala län först. När du vill hyra en bostad i Uppsala län är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Uppsala län som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Uppsala län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Uppsala län, hyra hyresbostad i Uppsala län, hyra hyresrätt i Uppsala län, hyra hus i Uppsala län, hyra rum i Uppsala län, hyra bostad i Uppsala län, hyra studentbostad i Uppsala län, hyra studentlägenhet i Uppsala län eller hyra hyreslägenhet i Uppsala län.

Ledig bostad i Uppsala län

Är du på jakt efter en ledig bostad i Uppsala län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala län. Hitta en ledig hyresbostad i Uppsala län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Uppsala län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Uppsala län först. När du vill hyra en ledig bostad i Uppsala län är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Uppsala län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Uppsala län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Uppsala län, ledig hyresbostad i Uppsala län, ledig hyresrätt i Uppsala län, ledigt hus i Uppsala län, ledigt rum i Uppsala län, ledig bostad i Uppsala län, ledig studentbostad i Uppsala län, ledig studentlägenhet i Uppsala län eller ledig hyreslägenhet i Uppsala län.

Bostäder i Uppsala län

Är du på jakt efter bostäder i Uppsala län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala län. Hitta bostäder och hyresbostäder i Uppsala län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Uppsala län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Uppsala län först. När du vill hyra bostäder i Uppsala län är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Uppsala län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Uppsala län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Uppsala län, hyresbostäder i Uppsala län, hyresrätter i Uppsala län, hus i Uppsala län, rum i Uppsala län, bostäder i Uppsala län, studentbostäder i Uppsala län, studentlägenheter i Uppsala län eller hyreslägenheter i Uppsala län.

Bostad i Uppsala län

Är du på jakt efter en bostad i Uppsala län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Uppsala län. Hitta en bostad och hyresbostad i Uppsala län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Uppsala län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Uppsala län först. När du vill hyra en bostad i Uppsala län är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Uppsala län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Uppsala län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet i Uppsala län, hyresbostad i Uppsala län, hyresrätt i Uppsala län, hus i Uppsala län, rum i Uppsala län, bostad i Uppsala län, studentbostad i Uppsala län, studentlägenhet i Uppsala län eller hyreslägenhet i Uppsala län.