Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder i Stockholms län

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Stockholms län nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Stockholms län.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

5704 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Stockholms län

Är du på jakt efter lediga bostäder i Stockholms län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Stockholms län. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Stockholms län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Stockholms län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Stockholms län först. När du vill hyra en ledig bostad i Stockholms län är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Stockholms län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholms län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Stockholms län, lediga hyresbostäder i Stockholms län, lediga hyresrätter i Stockholms län, lediga hus i Stockholms län, lediga rum i Stockholms län, lediga bostäder i Stockholms län, lediga studentbostäder i Stockholms län, lediga studentlägenheter i Stockholms län eller lediga hyreslägenheter i Stockholms län.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Stockholms län

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Stockholms län? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Stockholms län. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Stockholms län!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Stockholms län. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Stockholms län ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Stockholms län

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Stockholms län. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Stockholms län. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Stockholms län, hyra hus i Stockholms län, hyra rum i Stockholms län, hyra bostad i Stockholms län, hyra hyresbostad i Stockholms län, hyra studentbostad i Stockholms län, hyra hyresrätter i Stockholms län, hyra hyreslägenhet i Stockholms län, ledig hyresrätt i Stockholms län, ledig lägenhet i Stockholms län, ledigt hus i Stockholms län, ledigt rum i Stockholms län, ledig hyresbostad i Stockholms län, ledig bostad i Stockholms län, ledig studentbostad i Stockholms län, ledig studentlägenhet i Stockholms län, ledig hyreslägenhet i Stockholms län, lediga hyresrätter i Stockholms län, lediga lägenheter i Stockholms län, lediga hyresbostäder i Stockholms län, lediga hus i Stockholms län, lediga rum i Stockholms län, lediga bostäder i Stockholms län, lediga studentbostäder i Stockholms län, lediga studentlägenheter i Stockholms län, lediga hyreslägenheter i Stockholms län, hyresbostäder i Stockholms län, hyresrätter i Stockholms län, lägenheter i Stockholms län, hus i Stockholms län, rum i Stockholms län, bostäder i Stockholms län, studentbostäder i Stockholms län, studentlägenheter i Stockholms län, hyreslägenheter i Stockholms län, hyresbostad i Stockholms län, hyresrätt i Stockholms län, lägenhet i Stockholms län, hus i Stockholms län, rum i Stockholms län, bostad i Stockholms län, studentbostad i Stockholms län, studentlägenhet i Stockholms län och hyreslägenhet i Stockholms län

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Stockholms län som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Stockholms län ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Stockholms län

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Stockholms län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholms län. Hitta din nya hyresbostad i Stockholms län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Stockholms län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Stockholms län först. När du vill hyra en bostad i Stockholms län är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Stockholms län som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Stockholms län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Stockholms län, hyra hyresbostad i Stockholms län, hyra hyresrätt i Stockholms län, hyra hus i Stockholms län, hyra rum i Stockholms län, hyra bostad i Stockholms län, hyra studentbostad i Stockholms län, hyra studentlägenhet i Stockholms län eller hyra hyreslägenhet i Stockholms län.

Ledig bostad i Stockholms län

Är du på jakt efter en ledig bostad i Stockholms län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholms län. Hitta en ledig hyresbostad i Stockholms län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Stockholms län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Stockholms län först. När du vill hyra en ledig bostad i Stockholms län är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Stockholms län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholms län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Stockholms län, ledig hyresbostad i Stockholms län, ledig hyresrätt i Stockholms län, ledigt hus i Stockholms län, ledigt rum i Stockholms län, ledig bostad i Stockholms län, ledig studentbostad i Stockholms län, ledig studentlägenhet i Stockholms län eller ledig hyreslägenhet i Stockholms län.

Bostäder i Stockholms län

Är du på jakt efter bostäder i Stockholms län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholms län. Hitta bostäder och hyresbostäder i Stockholms län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Stockholms län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Stockholms län först. När du vill hyra bostäder i Stockholms län är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Stockholms län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholms län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Stockholms län, hyresbostäder i Stockholms län, hyresrätter i Stockholms län, hus i Stockholms län, rum i Stockholms län, bostäder i Stockholms län, studentbostäder i Stockholms län, studentlägenheter i Stockholms län eller hyreslägenheter i Stockholms län.

Bostad i Stockholms län

Är du på jakt efter en bostad i Stockholms län så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Stockholms län. Hitta en bostad och hyresbostad i Stockholms län genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Stockholms län till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Stockholms län först. När du vill hyra en bostad i Stockholms län är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Stockholms län som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Stockholms län, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet i Stockholms län, hyresbostad i Stockholms län, hyresrätt i Stockholms län, hus i Stockholms län, rum i Stockholms län, bostad i Stockholms län, studentbostad i Stockholms län, studentlägenhet i Stockholms län eller hyreslägenhet i Stockholms län.