Detaljerad sökning
Filtrera sökning
Slet valgte
{{getText(item)}}
m2
 - 
m2
Visa på karta
Detaljerad sökningSök

Bostad att hyra i Uppsala

Hitta din nya hyresbostad i Uppsala på listan med lediga hyresbostäder i Uppsala nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder i Uppsala och är alltid uppdaterade med nya, lediga hyresbostäder i Uppsala. Tryck på "Läs mer" under en specifik hyresbostad för att få mer information om bostaden.

Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Uppsala. Mer info om bostad att hyra i Uppsala .
Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Uppsala. Mer info om bostad att hyra i Uppsala .

Hitta din nya hyresbostad i Uppsala på listan med lediga hyresbostäder i Uppsala nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder i Uppsala och är alltid uppdaterade med nya, lediga hyresbostäder i Uppsala. Tryck på "Läs mer" under en specifik hyresbostad för att få mer information om bostaden.


Värt att veta när du söker hyresbostad i Uppsala

Staden kallades tidigare Östra Aros medan Uppsala var bemäningen på en stad cirka fem kilometer norr om den nuvarande platsen. Anledningen till namnbytet var att ärkebiskopsätet flyttades vilket ledde till att namnet följde med. Efter flytten av ärkebiskopsätet påbörjades byggandet av en ny domkyrka som kom att stå klar år 1435 och är med sina 119 meter höga kyrkotorn Nordens största katedral. Under samma period upprättades Uppsala universitet som idag har uppemot 44 000 studenter och är rankat bland världens 100 bästa. Universitet är mycket anrikt och kan stoltsera med att kopplas samman med bland annat Carl von Linné, Anders Celsius och Dag Hammarsköld. Bara ett stenkast från universitetets huvudbyggnad ligger Botaniska trädgården som anlades år 1664 därmed är Sveriges äldsta. Uppsala har en rik historia och tros ha varit en betydelsefull plats för makthavare redan under tiden det benämndes som Östra Aros. Till stöd för detta är att flera tecken pekar på att området var asatrons centrum innan Sverige blev kristet. Mycket av stadens historia lever kvar än idag och kan upplevas inte minst på Uppsala slott som stått i centrum för flertalet stora händelser i svensk historia. Bland annat var det på detta slott Sturemorden samt drottning Kristinas abdikering ägde rum.

Här får du en överblick över hyresbostäder i Uppsala. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Uppsala. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Uppsala är Sveriges fjärde största stad med en befolkning på strax över 150 000 invånare. Staden, där den ligger idag, grundades år 1286 och är därmed bland landets äldsta. Universitetet upprättades redan år 1477 vilket innebär att det är två år äldre än Köpenhamns universitet och därför Nordens äldsta. Under 1600-talet revs många hus och gator då staden istället skulle organiseras i rutnät med raka gator – en stil som idag är karakteristisk för staden.


Hitta hyresbostad i Uppsala

Letar du efter hyresbostad i Uppsala? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste hyreslägenheterna och husen som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny hyresbostad i Uppsala som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna som uthyres i Uppsala - hyreslägenheter, rum, hus och radhus som uthyres - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av hyresbostäder i Uppsala, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek, hyra och om bostaden ska hyras ut tidsbegränsat eller med obegränsad hyresperiod, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya hyresbostäder i Uppsala

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste hyresbostäderna i Uppsala. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya hyresbostäder i Uppsala som matchar dina sökkriterier.


Vilka typer av hyresbostäder finns i Uppsala?

I Uppsala hittar du lägenheter, rum eller hus att hyra. Klicka här för att se alla hyresbostäder .

Kan jag söka efter hyresbostäder i Uppsala baserat på storlek och hyra?

Jo det kan du. På vår söksida för Uppsala län kan du filtrera din sökning efter storlek, hyra, område osv. .

Hur hittar jag snabbt en hyresfastighet i Uppsala?

Vi rekommenderar att du skapar en sökagent så att du omedelbart meddelas om nya hyresbostäder i Uppsala .

Vad är hyran för en hyresfastighet i Uppsala?

Priset på en hyresfastighet i Uppsala beror på faktorer som storlek, pris och plats. Klicka här för att se hyrespriser för specifika hyresbostäder i Uppsala.