Ändra sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Visa på karta

Hyresbostäder i Borås

Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Borås. Mer info om hyresbostäder i Borås .
Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Borås. Mer info om hyresbostäder i Borås .

Här får du en överblick över hyresbostäder i Borås. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Borås. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Borås brukar även kallad ’Textilstaden’. Precis som smeknamnet skvallrar om ses staden ofta som ett centrum för textil design, med Textilhögskolan och Nordisk Designskola belägna i staden. Många kända svenska textilmärken har även sitt ursprung i Borås. Balansen mellan storstad och mindre stad gör att det finns något att göra för alla typer.


Värt att veta när du söker hyresbostad i Borås

Kung Gustav II Adolf grundande Borås år 1621. Århundradet tidigare var det många bönder I närområdet som fick en extra inkomst genom att sälja hantverk. Att vandra över delar av landet och sälja sina varor var vid denna tidspunkt förbjudet, då man endast fick sälja varor inom en stads gränser. Bönderna ville trots förbudet fortsätta med detta, och då de hänvisade sig till kungen kring det fick de ett ultimatum – antingen var handeln tvungen att upphöra eller fick de grunda en stad. Bönderna valde det sistnämnda – och det var så Borås kom till. Detta gjorde också staden till en handelsstad, vilken man kan märka av än idag. Under mitten av 1900-talet var Borås en av de städer i Sverige som expanderade mest, det tack vare textilindustrin. Fram till 60-talet jobbade majoriteten av industriarbetarna inom textil- och konfektionbranschen, men när tekokrisen kom var staden tvungen att förändras.
Det finns ett rikt utbud av evenemang, utflyktsmål och kultur för stadens alla olika typer av invånare – från barnfamiljer till pensionärer och ungdomar. De senaste åren har även utbudet av resturanger och caféer blommat i Borås, som lett till att människor mer än någonsin tar sig ut i staden för att bit mat.


Hitta hyresbostad i Borås

Letar du efter hyresbostad i Borås? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste hyreslägenheterna och husen som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny hyresbostad i Borås som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna som uthyres i Borås - hyreslägenheter, rum, hus och radhus som uthyres - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av hyresbostäder i Borås, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek, hyra och om bostaden ska hyras ut tidsbegränsat eller med obegränsad hyresperiod, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya hyresbostäder i Borås

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste hyresbostäderna i Borås. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya hyresbostäder i Borås som matchar dina sökkriterier.


Vilka typer av hyresbostäder finns i Borås?

I Borås hittar du lägenheter, rum eller hus att hyra. Klicka här för att se alla hyresbostäder .

Kan jag söka efter hyresbostäder i Borås baserat på storlek och hyra?

Jo det kan du. På vår söksida för Västra Götaland kan du filtrera din sökning efter storlek, hyra, område osv. .

Hur hittar jag snabbt en hyresfastighet i Borås?

Vi rekommenderar att du skapar en sökagent så att du omedelbart meddelas om nya hyresbostäder i Borås .

Vad är hyran för en hyresfastighet i Borås?

Priset på en hyresfastighet i Borås beror på faktorer som storlek, pris och plats. Klicka här för att se hyrespriser för specifika hyresbostäder i Borås.