Hyra bostad i Skövde

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Skövde nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Skövde.

Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Filtrera sökningSök
180 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Skövde under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Skövde under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Skövde på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Skövde som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Skövde som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Skövde över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Skövde över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Skövde över tid

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
18. juli 2024 187 11 1
17. juli 2024 177 6 9
16. juli 2024 180 7 0
15. juli 2024 173 0 12
14. juli 2024 185 7 10
13. juli 2024 188 2 1
12. juli 2024 187 13 26
11. juli 2024 200 7 0
10. juli 2024 193 6 25
9. juli 2024 212 2 2
8. juli 2024 212 1 11
7. juli 2024 222 10 6
6. juli 2024 218 12 7
5. juli 2024 213 18 13
4. juli 2024 208 10 1
3. juli 2024 199 18 26
2. juli 2024 207 6 0
1. juli 2024 201 4 9
30. juni 2024 206 9 7
29. juni 2024 204 5 2
28. juni 2024 201 4 6
27. juni 2024 203 7 10
26. juni 2024 206 14 7
25. juni 2024 199 8 1
24. juni 2024 192 0 13
23. juni 2024 205 0 4
22. juni 2024 209 8 9
21. juni 2024 210 8 8
20. juni 2024 210 8 18
19. juni 2024 220 11 11
18. juni 2024 220 24 0

Statistik över lediga hyresbostäder i Skövde

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Skövde.Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Skövde över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Skövde över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Skövde över tid

Totalt
Antal lediga bostäder 183
Antal nya bostäder sedan igår 11
Antal uthyrda bostäder sedan igår 1
Lediga m2 totalt 7 114

Vad är en hyresrätt?

En hyresrätt är en bostadslösning där man väljer att hyra sitt boende istället för att investera i ett köp. Denna bostad kan vara antingen en lägenhet, ett hus, ett enskilt rum eller ett radhus. Hyresrätt kan erbjuda en hög grad av flexibilitet, tillåtande en att uppleva livet i ett specifikt område utan de långsiktiga åtaganden som kommer med husköp.

När man väljer en hyresrätt betalar man en månadshyra, vilken bestäms av storlek, läge och andra relevanta faktorer. Det är väl att noggrant granska hyreskontraktet innan man skriver under det, för att förstå vad som ingår i hyran och vilka skyldigheter man har som hyresgäst.

Att bo i hyresrätt har många fördelar. Det kan vara ett mer ekonomiskt alternativ jämfört med andra boendeformer, vilket frigör medel som kan användas på andra saker. Det kan också vara lättare att flytta, eftersom man inte behöver sälja något innan man byter bostad. Ofta erhåller man också support från uthyrare eller fastighetsförvaltare vid eventuella problem, som t.ex. läckande rör eller avloppsstopp.

I det stora hela är hyresrätt en optimal lösning för de som söker flexibilitet och inte önskar binda sig till en specifik plats. Det erbjuder en lätt och flexibel lösning, som tillåter enkel flyttning vid behov, utan kravet av att finna en köpare. Du behöver bara avsluta ditt hyreskontrakt och sedan söka nytt boende när hyresperioden avslutas.

Diverse Typer av Hyresrätter:

Det är en myriad av hyresrätter tillgängliga, några av dem inkluderar:

Hyreslägenhet i Skövde

En lägenhet är en individuell bostadsenhet inom en större byggnad och kan vara idealisk för de som önskar närhet till stadscentra, kollektivtrafik och sociala miljöer. För mer information om lägenhet att hyra, klicka på länken.

Hus att hyra i Skövde

Ett hus är en frittstående bostad, ofta med en tillhörande trädgård och andra utomhusutrymmen som en uppfart. För mer information om hus att hyra, klicka på länken.

Radhus att hyra i Skövde

Ett radhus är en mellanform mellan lägenhet och hus, där flera liknande bostäder är sammankopplade i rad och delar sidoväggar. För mer information om radhus att hyra, klicka på länken.

Rum att hyra i Skövde

Att hyra ett rum är ofta en temporär och flexibel lösning, vanligtvis i form av andrahandsuthyrning, som kan vara idealisk för kortare vistelser. För mer information om rum att hyra, klicka på länken..

Studentbostad i Skövde

Studentbostäder är speciellt anpassade för studenter, och kan variera från mindre lägenheter till enskilda rum. För mer information om studentbostäder, klicka på länken.

Hur hittar man en hyresrätt i Skövde?

Att lokalisera en hyresrätt kan ofta vara en både tidsintensiv och ibland komplicerad uppgift, särskilt beroende på bostadsmarknadens nuvarande tillstånd i det område där du söker. Starta processen genom att noggrant identifiera dina specifika behov och preferenser. Utforska sedan marknaden för tillgängliga hyresrätter, exempelvis genom att använda bostadsportaler som Hyresbostad.se, eller genom att kontakta fastighetsbolag, förvaltare och bostadsrättsföreningar direkt. Boka visningar av potentiellt passande hyresrätter och kom överens med uthyraren när du hittat den rätta bostaden.

För en mer detaljerad genomgång om hur du hittar och säkrar din nya hyresrätt, besök våra guider för att söka lägenhet att hyra, söka rum att hyra, söka hus att hyra och söka studentbostad.

Hitta lediga hyresrätter i Skövde online

Hyresbostad.se tillhandahåller en omfattande lista över tillgängliga hyresrätter i hela landet. Oavsett om du söker en mindre, större, ekonomisk eller lyxig bostad, kan portalen hjälpa dig att finna en hyresrätt som matchar dina önskemål. Du har möjlighet att filtrera din sökning och ställa in automatiska sökagenter för hyresrätter som meddelar dig om nya matchande objekt, vilket gör det enklare att snabbt kontakta uthyrare med passande hyresrätter.

Hitta en prisvärd hyresrätt i Skövde

För de som söker mer ekonomiskt överkomliga bostadslösningar är det relevant att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att proaktivt kontakta diverse uthyrare och arrangera visningar av de tillgängliga hyresrätterna. När du har mottagit olika prisförslag från uthyrare, bör du inte tveka att framställa dina egna bud och förhandla om priset.

Genom att hålla flera alternativ öppna och engagera sig med flera potentiella uthyrare, kan man optimera chanserna att finna en uthyrare som är villig att acceptera ett fördelaktigt bud. Det slutgiltiga priset du kan förhandla fram är starkt kopplat till marknadens utbud och efterfrågan. Därför kan du öka sannolikheten att hitta en prisvärd hyresrätt genom att utforska områden med högre bostadsledighet.

Hitta en hyresrätt i Skövde med passande storlek och layout

När du är på jakt efter en ny hyresrätt är det av yttersta vikt att du ser till att den kan tillgodose både dina aktuella och kommande behov. Med andra ord bör hyresrätten erbjuda tillräckligt med utrymme för dina nuvarande dagliga aktiviteter samt de planer du har framöver. Om du förväntar familjeökning, planerar att bo där under en längre period, eller kanske överväger möjligheten för en inneboende i framtiden, måste dessa faktorer beaktas.

Layout och inredning av hyresrätten kan spela en stor roll i hur väl den uppfyller dina krav. Även om en hyresrätt vid första ögonkastet kan tyckas vara för liten, kan intelligent inredning och en genomtänkt planlösning optimera användningen av tillgängligt utrymme. För inspiration och vägledning om inredning, se våra guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus och guide till inredning av rum.

Inflyttning till din nya hyresrätt i Skövde

Efter att ha lokaliserat din kommande hyresrätt, är nästa steg att organisera och genomföra flytten. Det är av stor betydelse att flyttprocessen är välorganiserad och att alla aspekter av flytten beaktas och hanteras korrekt. Flyttningen kan variera stort, beroende på om du flyttar in i ett rum, en lägenhet, eller ett hus. Hos Hyresbostad.se har vi sammanställt guider som kan assistera dig genom din flytt till en hyresrätt: Guide till att flytta till lägenhet, Guide till att flytta till hus, och Guide till att flytta till rum.

Önskar du hyra ut en hyresrätt i Skövde?

Om du har tillgängliga hyresrätter att erbjuda, kan du hitta din nästa hyresgäst via Hyresbostad.se, en av landets främsta onlineplattformar för uthyrning av privatbostäder. Plattformen används flitigt av olika hyresvärdar, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare och förvaltare för att annonsera lediga hyresrätter.

Hyresbostad.se besöks dagligen av hundratals personer i jakt på en lämplig hyresrätt. När du lägger ut dina lediga hyresrätter på Hyresbostad.se, blir de synliga för en bred publik, allt från studenter till barnfamiljer till äldre personer. Om du har en hyresrätt att erbjuda, kan du enkelt skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster. Kontakta oss gärna på [email protected] – vi står redo att assistera dig med råd och support i skapandet av din annons.

Vi har även sammanställt en guide som beskriver uthyrningsprocessen från början till slut: Hyr ut din hyresrätt genom 10 grundliga steg.

Använd sunt förnuft när du söker hyresrätt

Det är väl att noggrant granska hyresvärden innan några pengar överförs. Sök alltid juridisk rådgivning för granskning av ditt hyresavtal innan du undertecknar det. Begär alltid en visning av hyresrätten, verifiera hyresvärdens bakgrund och säkra dokumentation som bevisar hyresvärdens rättighet att hyra ut, innan du undertecknar eller överför pengar. Det allra viktigaste är att använda sunt förnuft.

För mer information och tips har vi sammanställt denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Skövde

Skövde, beläget i Västergötland, präglas av en kombination av charm och dynamik. Staden bjuder på en rik historia, vacker natur och ett blomstrande näringsliv.

Skövde har en välutbyggd infrastruktur med goda förbindelser till andra delar av Sverige. Staden har ett brett utbud av transportalternativ, vilket gör det enkelt att ta sig runt både i och utanför Skövde. 

Stadsdelar i Skövde 

Skövde har inte en officiell indelning i stadsdelar, men staden kan delas in i följande områden med vissa karaktärsdrag:

Centrum:

Kännetecken: Stadens hjärta med butiker, restauranger, caféer, och kulturliv.

Exempel på platser: Stora Coop, Kulturhuset, Sankt Helena kyrka, Hertig Johans torg.

Norr:

Kännetecken: Blandad bebyggelse med villor, flerfamiljshus och studentbostäder.

Exempel på platser: Högskolan i Skövde, Arena Skövde, Boulognerskogen.

Väster:

Kännetecken: Villaområde med lugnt och naturnära läge.

Exempel på platser: Billingen, Skövde Golfklubb, Västerhöjdsbadet.

Mer information om Skövde 

Om du letar efter en hyresfastighet i Skövde är det viktigt att du grundligt bekantar dig med hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Skövde för att ge dig en heltäckande översikt. Läs mer om Skövde i den här guiden: Skövde: Din perfekta weekendresa – Natur, kultur och shopping i en härlig blandning.