Hyra hus i Göteborg

Hitta ditt nya hus i Göteborg på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av lediga hus i Göteborg. Vill du hyra villa, hus eller radhus i Göteborg har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra hus i Göteborg.

Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Filtrera sökningSök
156 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga hus att hyra i Göteborg under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga hus att hyra i Göteborg under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet hus att hyra i Göteborg på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya hus i Göteborg som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal hus i Göteborg som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hus i Göteborg över tid, samlad statistik över nya hus i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Göteborg över tid

Datum Alla hus att hyra Nya hus att hyra Uthyrda hus
17. april 2024 158 4 7
16. april 2024 161 4 5
15. april 2024 162 4 0
14. april 2024 158 5 5
13. april 2024 158 1 0
12. april 2024 157 2 5
11. april 2024 160 3 2
10. april 2024 159 3 5
9. april 2024 161 2 4
8. april 2024 163 3 4
7. april 2024 164 0 0
6. april 2024 164 3 3
5. april 2024 164 1 1
4. april 2024 164 3 5
3. april 2024 166 5 7
2. april 2024 168 2 0
1. april 2024 166 1 1
31. mars 2024 166 3 5
30. mars 2024 168 1 3
29. mars 2024 170 3 5
28. mars 2024 172 5 3
27. mars 2024 170 6 0
26. mars 2024 164 6 7
25. mars 2024 165 3 0
24. mars 2024 162 0 1
23. mars 2024 163 1 3
22. mars 2024 165 1 2
21. mars 2024 166 3 5
20. mars 2024 168 2 3
19. mars 2024 169 5 3
18. mars 2024 167 0 0

Statistik över lediga hus i Göteborg

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av hus att hyra i Göteborg.Se också samlad statistik över alla lediga hus i Göteborg över tid, samlad statistik över nya hus i Göteborg över tid, samlad statistik över uthyrda hus i Göteborg över tid

Hus
Antal lediga bostäder 157
Antal nya bostäder sedan igår 4
Antal uthyrda bostäder sedan igår 7
Lediga m2 totalt 20 408

Hus att hyra i Göteborg

Ett hus att hyra är en byggnad som agerar som ett hem eller en bostad för individer eller familjer, och där hyresgästen har nyttjanderätt till den grund som byggnaden är placerad på. Ett hus att hyra har ofta en tillhörande trädgård samt andra omgivande ytor, såsom en uppfart. Det existerar flera varianter av hus beroende på vad man söker. De mest frekventa typerna av hus är fristående villor, villor, övergivna gårdar och radhus. Det fristående huset, som är ett enbostadshus på egen tomt, är den mest förekommande typen av hus i Sverige. Majoriteten av hus är ägda, men det finns också möjligheter att finna hus att hyra. Om du väljer att hyra ett hus är det viktigt att noggrant undersöka vad som ingår i hyresavtalet, för att förstå vad du får för pengarna och vilka skyldigheter du har. Familjer med barn och husdjur, som hundar, föredrar ofta hus då dessa erbjuder mer utrymme och möjligheter för fri rörlighet i trädgården.

Vilka är fördelarna med att hyra ett hus?

Det finns en rad fördelar med att hyra ett hus i jämförelse med att köpa. Här är några exempel:

 • Ökad flexibilitet: Som hyresgäst har du möjlighet att smidigare flytta om arbete eller personliga omständigheter förändras. Om du äger bostaden kan du behöva finna en köpare innan du har möjlighet att flytta.
 • Reducerat underhåll när du hyr: Under hyresperioden är det vanligtvis hyresvärden som har ansvar för underhåll och reparationer. Detta kan resultera i stora besparingar när oväntade problem, som skadat tak eller trasigt värmesystem, uppstår.
 • Ingen fastighetsskatt: Hyresgäster är undantagna från fastighetsskatt, då detta är hyresvärdens ansvar.
 • Minskade initiala kostnader: Att hyra innebär vanligtvis en mindre initial ekonomisk investering jämfört med kostnaderna för att köpa ett hus.
 • Lägre ekonomisk risk: Som hyresgäst är man skyddad från värdeminskningar när fastighetspriserna faller.

Att hyra ett hus istället för en lägenhet medför även andra fördelar, såsom:

 • Större utrymme: Hus erbjuder generellt mer utrymme, både inomhus och utomhus, jämfört med lägenheter.
 • Ökad sekretess: Hus tillhandahåller ofta mer privatliv då du inte delar väggar eller golv med grannar.
 • Privat trädgård: Hus har oftast en privat trädgård där man kan odla, ha husdjur eller bara njuta av utrymmet.
 • Familjevänligt: Hus är överlag mer familjevänliga än lägenheter med fler rum och utrymmen för att rymma en familj.
 • Egen parkering: De flesta hus har minst en tillägnad parkeringsplats, carport eller garage, vilket är fördelaktigt, speciellt i områden med begränsad parkering.
 • Mindre störande ljud: I hus behöver du inte dela faciliteter som tvättstuga eller hiss med andra boende, vilket minskar buller och störningar.
 • Ökat förvaringsutrymme: Hus erbjuder ofta mer förvaringsutrymme än lägenheter, där utrymmen som källare och vind måste delas med andra. Utomhusutrymmen kan också erbjuda extra förvaring i form av skjul och garage som kan användas som hobbyrum etc.
 • Husdjur tillåtna: Det är ofta lättare att få tillstånd att ha husdjur i hus jämfört med lägenheter.

Valet mellan att bo i hus eller lägenhet, att äga eller hyra, och att bo centralt, i förorten eller på landsbygden, är helt upp till dig. Om du överväger andra boendeformer än hus att hyra, kan du istället söka efter lägenheter att hyra, radhus att hyra på Hyresbostad.se.

Hur går man tillväga för att finna ett hus att hyra i Göteborg?

Att hitta det perfekta huset att hyra kräver forskning och en genomtänkt plan. Starta med att definiera dina prioriteringar, krav och behov – såsom plats, storlek på huset, hyresbudget m.m. – och överväg om du behöver faciliteter som en trädgård eller garage. När du har definierat exakt vad du söker, börja utforska marknaden för att identifiera potentiella alternativ som uppfyller dina kriterier. När du har hittat intressanta hus att hyra, kontakta hyresvärdarna för att arrangera visningar. Det är klokt att besöka flera olika hus för att kunna jämföra dem effektivt. Kom ihåg att ställa frågor och göra anteckningar under varje visning, så du kan jämföra för- och nackdelar och välja det hus som bäst motsvarar dina unika önskemål och behov. När du har hittat ditt drömhus, kontakta omedelbart hyresvärden för att säkerställa att det inte hyrs ut till någon annan före dig. Få mer råd om att hyra hus i vår guide: Så här hyr du ett hus att hyra – de 8 stegen.

Sök och hitta tillgängliga hus att hyra i Göteborg online

På Hyresbostad.se finner du ett brett urval av hus att hyra över hela nationen, oavsett om du söker efter ett mindre hus, ett radhus, ett kedjehus, en övergiven gård eller en traditionell villa med trädgård. Du har möjligheten att filtrera din sökning baserat på olika parametrar, så du smidigt kan lokalisera boenden som möter dina specifika behov.

Du har även möjligheten att skapa automatiska sökagenter för hus att hyra på Hyresbostad.se, vilket innebär att du får meddelanden om nya lediga hus att hyra som överensstämmer med dina preferenser. Det innebär att du har möjlighet att vara en av de första att kontakta hyresvärden och därigenom förhöja dina möjligheter att säkra det perfekta huset för dig och din familj.

Upptäck ett prisvärt hus att hyra i Göteborg

Om du önskar finna ett hus att hyra som är ekonomiskt fördelaktigt, krävs det en genomgripande och aktiv insats från din sida. Påbörja med att undersöka ett urval av alternativ, så att du kan upptäcka det mest prisvärda erbjudandet och därefter diskutera hyran med de potentiella hyresvärdarna. Kontakta olika fastighetsbolag som erbjuder hus att hyra. Använd bostadsportaler som Hyresbostad.se, vilken kan ge dig en överblick över vilka hus som för närvarande finns att hyra på marknaden. Informera ditt nätverk om att du söker efter ett hus att hyra, så de kan bistå dig i din sökning. Utvidga din sökning via sociala medier – du är välkommen att dela din sökning i relevanta Facebook-grupper för bostadssökande.

När du mottagit olika erbjudanden från hyresvärdar, är det dags att diskutera hyran. Genom att ha flera alternativ tillgängliga, ökar du dina chanser att finna en hyresvärd som är öppen för ditt prisförslag. Det är viktigt att du framstår som en pålitlig och attraktiv hyresgäst med stabil ekonomi, så att hyresvärden ser fördelarna med att ha dig som hyresgäst. Om en hyresreduktion inte är möjlig, kan du möjligtvis försöka förhandla fram andra fördelar, såsom trädgårdsskötsel eller en reducerad deposition.

Välj ett hus att hyra med förstklassig kvalitet och standard i Göteborg

Bostadens kvalitet är väl för din livskvalitet. När du är på jakt efter ett hus att hyra, är det av stor vikt att fokusera på att söka en plats som inte bara uppfyller funktionskrav, utan även ligger i ett välunderhållet område med goda faciliteter och tjänster.

Kvaliteten på en bostad är mångfacetterad och beror på en rad olika faktorer. Här är några aspekter som du bör vara extra observant på:

 • Tekniska installationer: Det är centralt att försäkra sig om att husets tekniska installationer är i utmärkt skick, inklusive värmesystem, ventilation, VVS-installationer, elektricitet m.m. Effektiva värmesystem och optimal ventilation bidrar till en behaglig inomhusmiljö.
 • Byggmaterial och byggkvalitet: Undersök kvaliteten och hållbarheten av materialen som används i husets konstruktion.
 • Läge: Är huset placerat i ett tryggt och tyst område med närhet till skolor, affärer och kollektivtrafik?
 • Grundplan och design: Har huset en praktisk och välplanerad grundplan?
 • Underhåll: Har huset fått löpande underhåll? Finns det tecken på slitage som flagnande färg eller lösa tegelstenar?
 • Energianvändning: Har huset energieffektiva vitvaror och god isolering, som hjälper dig att spara på energikostnader? Det är av vikt att huset har moderna, energieffektiva system.
 • Utomhusområden: En välskött trädgård och utemiljö är av stor värde. Är det en trevlig gräsmatta, en överbyggd terrass, eller utrymmen för förvaring?
 • Natur och utsikt: Proximitet till natur och en god utsikt kan vara värdefullt.
 • Teknologi: Är elsystemet uppdaterat, finns det tillgång till snabbt internet, och hur är mobil täckningen?
 • Estetik och historia: Ett estetiskt tilltalande hus med en intressant historia eller tidigare renoveringar kan vara ett plus.

Använd förnuftet när du söker hus att hyra

Det är av största vikt att du noggrant undersöker hyresvärden innan några pengar överförs, detta gäller även när du önskar hyra hus. Sök alltid juridisk rådgivning för granskning av ditt hyreskontrakt innan du skriver under. Begär en visning av bostaden, undersök hyresvärdens bakgrund, och säkerställ hyresvärdens rättigheter att hyra ut bostaden innan kontrakt tecknas eller betalning genomförs. Det viktigaste: Använd ditt sunda förnuft.

För mer råd och tips om vad du bör vara uppmärksam på, se vår guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Söker du ett hus att hyra i Göteborg med rätt storlek och planlösning?

När du söker det perfekta huset att hyra är det viktigt att du säkerställer att bostaden motsvarar både dina nuvarande och kommande behov. Husets storlek och rumsfördelning bör vara harmoniserade med din aktuella livssituation, samt kunna anpassas till eventuella förändringar som kan uppstå under den tid du planerar att bo där, som till exempel familjeökning eller behovet av hemarbetsplats.

Husets inredning och planlösning kan väsentligt påverka din dagliga livskvalitet. Fundera över vilka inredningsmöjligheter och funktioner du önskar ha när du tar ditt intåg i huset. Tänk även på utformningen av trädgården och andra utomhusområden.

För mer inspiration om inredning av ditt nya hem, se vår guide: 12 steg för att designa ditt hus att hyra – forma ett hem som speglar din livsstil.

Inflyttningsprocessen i ett hus att hyra i Göteborg

När du beslutat dig för att flytta in i ett nytt hus, blir nästa steg att metodiskt planera och organisera överflyttningen från din nuvarande bostad till den nya. Att flytta in i ett nytt hus medför en rad överväganden kring utnyttjande av utrymme både inne i huset och i trädgården, vilket kan kräva ytterligare förberedelser.

Vi har utarbetat denna guide för dig som står inför en flytt: Flyttchecklista för hus att hyra.

Uthyrning av hus i Göteborg

Om du har ett hus att hyra ut, kan Hyresbostad.se hjälpa dig att hitta rätt hyresgäst. Det är en av Sveriges främsta online plattformar för uthyrning av privata bostäder, inklusive hus. Plattformen används av privata hyresvärdar, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och förvaltare för uthyrning av olika bostadstyper, inklusive villor och radhus.

När du lägger ut ditt hus för uthyrning på Hyresbostad.se når du ut till en bred publik av personer som letar efter hus att hyra, inklusive unga familjer, företag som söker boende åt anställda, och äldre par som söker seniorbostäder.

Du kan skapa en annons för ditt lediga hus här, eller aktivt söka efter potentiella hyresgäster direkt här. Om du har några frågor eller behöver stöd, är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]. Vi är här för att ge dig råd och stöd genom din uthyrningsprocess.

Vi har även skapat en detaljerad guide som hjälper dig genom varje steg av uthyrningsprocessen: Uthyrning av ditt hus att hyra via 10 enkla steg.

Vad innebär det att ha en villa?

En villa är en särskild form av bostad som oftast är rymligare och mer påkostad än ett standard enfamiljshus. Det kan vara ett fristående hus, vilket innebär att det inte delar några väggar med grannens hus och vanligtvis är omgivet av en större trädgård eller tomt. Stilen och de arkitektoniska detaljerna kan variera stort, men många villor är utformade med både estetik och funktionalitet i åtanke, och har genomtänkta, generösa inre utrymmen.

Villor förknippas ofta med lyx och kan inneha faciliteter såsom privata pooler, trädgårdar, och ibland även gästhus eller serviceutrymmen. Historiskt sett definierades "villa" under romerska riket som en exklusiv landsbygdsbostad ägd av de välbeställda. Idag omfattar definitionen en bred variation av hus, från moderna lyxbostäder till mer traditionella hus.

Vad innebär det att bo i ett radhus?

Ett radhus är en bostadstyp där flera liknande hus byggs i en rad och delar sidoväggar med varandra. Dessa hus uppvisar ofta enhetlig arkitektur och design och har separat ingång för varje enhet.

I ett radhusområde har vanligtvis varje enhet sin egen småskaliga trädgård eller gårdsplan på baksidan, och möjligtvis en mindre yta framtill. Varje enhet är utformad som en självständig bostad, komplett med alla faciliteter såsom kök, badrum, sovrum, och så vidare.

Att hyra radhus är populärt i många stadsområden då det möjliggör effektiv markanvändning och kan erbjuda en bra mix av privat och gemensamt liv. Det är inte ovanligt att radhuskomplex har gemensamma områden som lekplatser, parker eller pooler tillgängliga för alla boende.

Värt att veta när du söker hus i Göteborg

Göteborg har en blomstrande musikscen med många kända artister och band. Göteborg har ett stort utbud av museer och konstgallerier för alla intressen. Göteborg har många vackra parker och grönområden, perfekta för avkoppling och friluftsliv.

Göteborgs spårvagnstrafik är en av de mest omfattande i Europa och ett populärt sätt att ta sig runt i staden. Spårvagnarna är moderna, bekväma och punktliga. Bussar kompletterar spårvagnstrafiken och når även områden utanför centrum.

Stadsdelar i Göteborg

Här är en kort beskrivning av några av de mest centrala stadsdelarna:

Inom Vallgraven: Göteborgs historiska centrum med Haga, Heden och Avenyn. Här finns många butiker, restauranger och turistattraktioner.

Nordstaden: Ett område med blandad bebyggelse, från gamla arbetarstadsdelar till moderna bostadsområden. Här finns bland annat Slottsskogen och Universeum.

Gullbergsvass: Ett område med moderna bostadsområden och kontorsfastigheter. Här finns bland annat Svenska Mässan och Scandinavium.

Stampen: Ett område med blandad bebyggelse, från gamla arbetarstadsdelar till moderna bostadsområden. Här finns bland annat Stampenbadet och Folkets Hus.

Vasastaden: Ett område med vacker stenstad från 1800-talet. Här finns bland annat Vasastan och Röda Sten Konsthall.

Johanneberg: Ett område med studentbostäder, Chalmers Tekniska Högskola och Göteborgs universitet. Här finns bland annat Slottsskogen och Botaniska trädgården.

Göteborgs bästa villaområden: En detaljerad analys

Här är en detaljerad beskrivning av några av Göteborgs bästa villaområden, baserat på listan du angav:

 1. Askim:

Karakteristika: Askim ligger i sydvästra Göteborg och är känt för sina vackra villor, stora tomter och natursköna omgivningar. Området är lugnt och familjevänligt med goda skolor och fritidsaktiviteter.

Fördelar: Askim har en idyllisk atmosfär, goda kommunikationer till centrala Göteborg och närhet till både hav och natur.

Nackdelar: Prisnivån på villor i Askim är relativt hög.

 1. Hovås:

Karakteristika: Hovås ligger väster om Askim och är ett exklusivt villaområde med stora, moderna villor och en magnifik havsutsikt. Området präglas av en internationell atmosfär och har en aktiv båtlivskultur.

Fördelar: Hovås erbjuder en lyxig livsstil med närhet till bad, båtliv och natur.

Nackdelar: Hovås är ett av de dyraste villaområdena i Göteborg.

 1. Örgryte:

Karakteristika: Örgryte ligger i sydöstra Göteborg och är ett klassiskt villaområde med charmiga äldre villor och lummiga trädgårdar. Området har en central position med goda kommunikationer och närhet till både centrum och grönområden.

Fördelar: Örgryte har en vacker och välbevarad arkitektur, goda skolor och en familjevänlig atmosfär.

Nackdelar: Prisnivån på villor i Örgryte är relativt hög.

Mer information om Göteborg

Om du letar efter en hyresfastighet i Göteborg är det viktigt att du grundligt bekantar dig med hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Göteborg för att ge dig en heltäckande översikt. Läs mer om Göteborg i den här guiden: Upptäck Göteborgs charm: En guide till Sveriges andra stad.