Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra i Södertälje

Hitta ditt nya hus i Södertälje på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus i Södertälje. Hyr hus i Södertälje här. Lycka till! Mer info om hyra hus i Södertälje.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

34 bostäder hittade
1 2 >

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus i Södertälje

Är du på jakt efter lediga hus i Södertälje så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Södertälje. Hitta lediga hus i Södertälje genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Södertälje till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Södertälje först. När du vill hyra ett ledigt hus i Södertälje är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus i Södertälje som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Södertälje, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Södertälje, lediga hyresbostäder i Södertälje, lediga hyresrätter i Södertälje, lediga hus i Södertälje, lediga rum i Södertälje, lediga bostäder i Södertälje, lediga studentbostäder i Södertälje, lediga studentlägenheter i Södertälje eller lediga hyreslägenheter i Södertälje.

Guide: Så hittar du ett hus i Södertälje

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Södertälje? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Södertälje. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Södertälje!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Södertälje. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Södertälje ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Södertälje

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Södertälje. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Södertälje. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Södertälje, hyra hus i Södertälje, hyra rum i Södertälje, hyra bostad i Södertälje, hyra hyresbostad i Södertälje, hyra studentbostad i Södertälje, hyra hyresrätter i Södertälje, hyra hyreslägenhet i Södertälje, ledig hyresrätt i Södertälje, ledig lägenhet i Södertälje, ledigt hus i Södertälje, ledigt rum i Södertälje, ledig hyresbostad i Södertälje, ledig bostad i Södertälje, ledig studentbostad i Södertälje, ledig studentlägenhet i Södertälje, ledig hyreslägenhet i Södertälje, lediga hyresrätter i Södertälje, lediga lägenheter i Södertälje, lediga hyresbostäder i Södertälje, lediga hus i Södertälje, lediga rum i Södertälje, lediga bostäder i Södertälje, lediga studentbostäder i Södertälje, lediga studentlägenheter i Södertälje, lediga hyreslägenheter i Södertälje, hyresbostäder i Södertälje, hyresrätter i Södertälje, lägenheter i Södertälje, hus i Södertälje, rum i Södertälje, bostäder i Södertälje, studentbostäder i Södertälje, studentlägenheter i Södertälje, hyreslägenheter i Södertälje, hyresbostad i Södertälje, hyresrätt i Södertälje, lägenhet i Södertälje, hus i Södertälje, rum i Södertälje, bostad i Södertälje, studentbostad i Södertälje, studentlägenhet i Södertälje och hyreslägenhet i Södertälje

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Södertälje som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Södertälje ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus i Södertälje

Är du på jakt efter att hyra ett hus i Södertälje så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Södertälje. Hitta ditt nya hus i Södertälje genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Södertälje till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Södertälje först. När du vill hyra ett hus i Södertälje är det viktigt att veta vilken typ av hus i Södertälje som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Södertälje, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Södertälje, hyra hyresbostad i Södertälje, hyra hyresrätt i Södertälje, hyra hus i Södertälje, hyra rum i Södertälje, hyra bostad i Södertälje, hyra studentbostad i Södertälje, hyra studentlägenhet i Södertälje eller hyra hyreslägenhet i Södertälje.

Lediga hus i Södertälje

Är du på jakt efter ett ledigt hus i Södertälje så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Södertälje. Hitta ett ledigt hus i Södertälje genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Södertälje till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Södertälje först. När du vill hyra ett ledigt hus i Södertälje är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus i Södertälje som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Södertälje, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Södertälje, ledig hyresbostad i Södertälje, ledig hyresrätt i Södertälje, ledigt hus i Södertälje, ledigt rum i Södertälje, ledig bostad i Södertälje, ledig studentbostad i Södertälje, ledig studentlägenhet i Södertälje eller ledig hyreslägenhet i Södertälje.

Hus i Södertälje

Är du på jakt efter ett hus i Södertälje så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Södertälje. Hitta en bostad och lägenhet i Södertälje genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Södertälje till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Södertälje först. När du vill hyra ett hus  i Södertälje är det viktigt att veta vilken typ av hus i Södertälje som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Södertälje, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Södertälje, hyresbostäder i Södertälje, hyresrätter i Södertälje, hus i Södertälje, rum i Södertälje, bostäder i Södertälje, studentbostäder i Södertälje, studentlägenheter i Södertälje eller hyreslägenheter i Södertälje.

Värt att veta när du söker hus i Södertälje

I Södertälje kommun bor det drygt 93 000 människor. Telge, som är Södertäljes äldre namn, var en gång i tiden en mycket viktig kyrkstad som har haft avgörande beslut gällandes Sveriges historia. Idag är Södertälje mest känt för sin produktion av större fordon samt stadens multikulturella karaktär. På 1960-talet räckte inte befolkningen i området till när jättarna Scania och Astra skulle rekrytera. Då rekryterades det arbetskraft från utlandet och många kom ifrån Finland, Grekland, Italien och Jugoslavien. Under 1970-talet minskade invandringen från Finländ men ersattes då av många assyrier/syrianer. Kungliga Tekniska Högskolan har ett campus i Södertälje och den nystartade yrkeshögskolan Teknikcollege erbjuder en yrkesutbildningi nära samarbete med de större företagen i staden. Tack vare sin multikulturella prägel har Södertälje ett brett och rikt kulturliv. Exempel på detta är Oktoberteatern och det återkommande revyn Täljerevyn. Andra kulturella event är populära Kulturhuset i Ytterjärna samt föreningen Molto som arrangerar musikkonserter. Historiskt sett har Södertälje domineras av sporterna ishockey, basket och tennis. Stadens centrala delar är områdena och kvarteren kring det som kallas Gågatan, den del av Storgatan som är bilfri. De flesta restauranger och uteserveringar återfinns i området kring Maren.

Södertälje är beläget mellan städerna Strängnäs, Stockholm och Nyköping, en plats där Mälaren är sammansluten med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal. Från Södertälje löper både E4:an och E20. Utöver ett välutvecklat trafiknät har Södertälje många buss- och järnvägsförbindelser. Det är möjligt att ta sig med pendeltåg till Stockholm på under en timme. Slussen i Södertälje kanal förbinder Mälaren med Östersjön. Södertälje Hamn fungerar som hamn, omlastningsterminal och hamnen tillhandahåller dessutom en kombiterminal.

Sök på väg- eller gatunamn i Södertälje
Information om kommunen