Hyra lägenhet i Huddinge

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Huddinge nedan. Vill du hyra lägenhet i Huddinge, eller letar du efter studentlägenhet eller hyreslägenhet i Huddinge har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra lägenhet i Huddinge.

Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Filtrera sökningSök
187 bostäder hittade

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga lägenheter att hyra i Huddinge under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga lägenheter att hyra i Huddinge under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet lägenheter att hyra i Huddinge på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya lägenheter i Huddinge som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal lägenheter i Huddinge som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga lägenheter i Huddinge över tid, samlad statistik över nya lägenheter i Huddinge över tid, samlad statistik över uthyrda lägenheter i Huddinge över tid

Datum Alla lägenheter att hyra Nya lägenheter att hyra Uthyrda lägenheter
17. juni 2024 189 3 8
16. juni 2024 194 10 12
15. juni 2024 196 11 3
14. juni 2024 188 16 8
13. juni 2024 180 6 1
12. juni 2024 175 2 5
11. juni 2024 178 10 12
10. juni 2024 180 2 2
9. juni 2024 180 4 8
8. juni 2024 184 3 4
7. juni 2024 185 6 12
6. juni 2024 191 6 5
5. juni 2024 190 8 9
4. juni 2024 191 9 6
3. juni 2024 188 4 10
2. juni 2024 194 3 4
1. juni 2024 195 9 8
31. maj 2024 194 11 24
30. maj 2024 207 8 5
29. maj 2024 204 8 12
28. maj 2024 208 17 11
27. maj 2024 202 2 1
26. maj 2024 201 4 6
25. maj 2024 203 6 5
24. maj 2024 202 15 12
23. maj 2024 199 5 7
22. maj 2024 201 9 11
21. maj 2024 203 13 7
20. maj 2024 197 5 4
19. maj 2024 196 3 1
18. maj 2024 194 8 0

Statistik över lediga lägenheter i Huddinge

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av lägenheter att hyra i Huddinge.Se också samlad statistik över alla lediga lägenheter i Huddinge över tid, samlad statistik över nya lägenheter i Huddinge över tid, samlad statistik över uthyrda lägenheter i Huddinge över tid

Lägenheter
Antal lediga bostäder 187
Antal nya bostäder sedan igår 3
Antal uthyrda bostäder sedan igår 8
Lediga m2 totalt 10 883

Vad är en lägenhet?

En lägenhet är en privatbostad belägen i ett flervåningshus. Det kan vara ett mycket bra val att hyra en lägenhet om du vill bo nära staden och ha smidig tillgång till kollektivtrafik. Det är också en utmärkt plats för dem som uppskattar närhet till andra människor.

Att bo i en lägenhet är ofta mer ekonomiskt än att bo i ett hus, men det finns också vissa nackdelar. Till exempel kan det finnas regler som begränsar hur mycket du får ändra i din lägenhet, eller hur mycket ljud du får göra.

Som hyresgäst i en lägenhet har du rätten att beboda lägenheten och använda byggnadens faciliteter, såsom förrådsutrymmen och innergård. Du ansvarar för att hålla lägenheten i skick och att betala din hyra i tid.

De vanligaste typerna av lägenheter inkluderar 1-rums, 2-rums och 3-rums lägenheter. Det finns också större lägenheter, som 4-rums, 5-rums, och till och med sex-rums lägenheter eller fler.

Vilka är fördelarna med att hyra en lägenhet i Huddinge?

Det finns flera anledningar till varför man skulle välja att hyra en lägenhet jämfört med andra boendealternativ. Här är några av de mest framstående:

  • Flexibilitet: Det är oftast mer flexibelt att hyra än att äga en lägenhet, vilket gör det enklare att byta bostad vid behov, till exempel när du byter jobb eller genomgår stora förändringar i ditt personliga liv.
  • Inga underhållskostnader: Som hyresgäst behöver du vanligtvis inte stå för underhållet av fastigheten, vilket kan spara dig både tid och pengar.
  • Ekonomiskt fördelaktigt: Att hyra en lägenhet kräver ofta en mindre initial investering jämfört med att köpa en bostad. Dessutom behöver du inte binda upp dig till ett bostadslån.
  • Tillgång till faciliteter: Många lägenhetskomplex erbjuder tillgång till gemensamma utrymmen som innergårdar, tvättstugor och gemensamhetsrum, vilket kanske inte skulle vara ekonomiskt genomförbart om du ägde din egen bostad.
  • Lättare att flytta in: Uthyrningslägenheter är ofta inflyttningsklara, vilket gör flyttprocessen snabbare och mindre krånglig jämfört med att köpa en bostad.
  • Mindre ekonomisk risk: Som hyresgäst är du skyddad från värdeminskningar på fastighetsmarknaden, eftersom du inte äger fastigheten.
  • Enklare försäkringskrav: Försäkringskraven för hyresgäster är ofta enklare och mindre kostsamma än för de som äger sitt boende.

Om du överväger andra boendeformer kan du söka efter lägenhet att hyra, hus at hyra eller rum att hyra genom att klicka på länkarna.

Hur hittar man en lägenhet att hyra i Huddinge?

Att hitta den perfekta lägenheten kräver i regel noggrann research och välplanering.

Börja med att bestämma dina prioriteringar, krav och behov – var vill du att lägenheten ska vara belägen, hur stor bör den vara, vad är din budget för hyra osv.

När du vet vilken typ av lägenhet du är intresserad av, bör du utforska marknaden för lediga lägenheter för att få tillgång till ett brett utbud av potentiella alternativ.

När du har identifierat de hyreslägenheter du är intresserad av, kontakta hyresvärdarna för att boka en visning. Se flera olika lägenheter för att ha en bra jämförelse. Ställ frågor och anteckna under visningarna. När du har hittat lägenheten som bäst uppfyller dina önskemål och behov, kontakta hyresvärden omedelbart så att den inte hyrs ut till någon annan före dig.

Få fler användbara tips om hur du söker efter en lägenhet att hyra i vår guide: Så här hyr du en lägenhet – de 8 viktigaste stegen.

Hitta lediga lägenheter att hyra på nätet i Huddinge

Det första steget i din sökning är att skaffa en klar översikt över de tillgängliga lägenheterna att hyra på marknaden. Denna överblick kan du få på Hyresbostad.se, som samlar nästan alla lediga hyresbostäder, inklusive lägenheter att hyra, på marknaden. Med en komplett överblick blir processen att hitta den ideala lägenheten, som uppfyller dina önskemål, mycket enklare.

Hyresbostad.se har ett brett sortiment av lägenheter att hyra i hela landet, inklusive Stockholm, Göteborg och alla andra städer. Oavsett om du letar efter en mindre 1- eller 2-rums hyreslägenhet, en stor och prålig lägenhet att hyra, eller något däremellan, kan du enkelt hitta lämpliga alternativ på Hyresbostad.se.

Du kan filtrera din sökning och skapa automatiska sökagenter för lägenhet att hyra som meddelar dig om nya lediga hyreslägenheter som matchar dina kriterier. Detta ger dig möjligheten att vara en av de första att kontakta hyresvärden – och därmed öka dina chanser att bli den som hyr lägenheten.

Hitta en prisvärd hyreslägenhet i Huddinge

Om du letar efter en prisvärd hyreslägenhet kräver det extra insats från din sida. Du behöver ha många alternativ att välja mellan för att kunna välja den mest prisvärda lägenheten och förhandla om priset med hyresvärden. Detta kan du uppnå genom att kontakta så många hyresvärdar som möjligt: bostadsföretag, fastighetsbolag, förvaltningsbolag, privata hyresvärdar, fastighetsmäklare som förmedlar hyreslägenheter och så vidare.

Berätta för ditt nätverk att du letar efter en lägenhet att hyra, så de kan assistera dig i bostadsjakten. Sprid din sökning på sociala medier. Hyresbostad.se har skapat flera Facebook-grupper för bostadssökning, som du är välkommen att använda.

När du har mottagit erbjudanden från många olika hyresvärdar, är nästa steg att förhandla hyran. Genom att hålla flera alternativ öppna och beakta olika hyresvärdar ökar du chanserna att hitta en som är villig att sänka priset till din budget. Det är väl att du i din ansökan visar att du kommer att vara en pålitlig och stabil hyresgäst, så hyresvärden ser fördelar med att erbjuda dig ett bra hyrespris. Om han eller hon inte vill sänka priset kanske de går med på en lägre deposition.

Välj en hyreslägenhet i en välskött fastighet

Din bostadsstandard har stor påverkan på din levnadsstandard. Så när du letar efter en ledig lägenhet att hyra, tänk på att bostaden bör vara väl fungerande och belägen i en välskött fastighet med hög standard.

Det är relevant att säkerställa att fastighetens tekniska faciliteter är i bra skick, inklusive värmesystemet, ventilation och VVS. Ett pålitligt och välskött värmesystem samt ett effektivt ventilationssystem är väsentliga för att garantera ett behagligt inomhusklimat för alla invånare.

Det är lika väl att du kontrollerar att de tjänsteleverantörer som sköter fastighetens underhåll – t.ex. vaktmästare och städtjänster - upprätthåller en hög standard. Pålitlig och effektiv service är relevant för att säkerställa en ren och inbjudande miljö i fastigheten.

Hitta en lägenhet med rätt storlek och inredning

När du väljer den nya lägenheten du vill hyra är det relevant att du ser till att lägenheten möter både dina nuvarande och framtida behov. Lägenheten bör ha en storlek och rumsfördelning som passar din nuvarande livssituation och eventuella framtida förändringar under den tid du planerar att bo i lägenheten, till exempel om du planerar att utöka familjen, funderingar på att flytta utomlands eller andrahandsuthyrning.

Var medveten om att inredningen och planlösningen kan påverka inte bara det fysiska utrymmet men också din dagliga livskvalitet. Rätt omgivningar kan göra det lättare att skapa ett hem där du känner dig bekväm. Överväg också vilka inredningsmöjligheter du vill ha när du flyttar in i lägenheten.

Du kan hitta mer inspiration till hur du inreder din lägenhet i vår guide: 12 steg till att inreda din lägenhet - skapa ett hem som kompletterar din livsstil.

Flytt till ny hyreslägenhet i Huddinge

När du har bestämt dig för att flytta till en ny hyreslägenhet, behöver du börja organisera själva flyttprocessen från den nuvarande bostaden till den nya lägenheten. Det finns många saker att hålla reda på under flytten. Vi har sammanställt denna guide som vi hoppas kan vara till hjälp för dig: Checklista för att flytta till lägenhet.

Uthyrning av lägenhet i Huddinge

Om du har lediga lägenheter som du vill hyra ut, eller en lägenhet du vill framhäva, kan du hitta din nya hyresgäst via Hyresbostad.se, som är en av Sveriges ledande online plattformar för uthyrning av privata bostäder, och vi används av fastighetsförvaltare, fastighetsbolag, bostadsmäklare, bostadsföreningar och andra som vill hyra ut lediga lägenheter.

När du annonserar din lediga lägenhet på Hyresbostad.se exponeras den för ett brett urval av hyresgäster. Våra hyresgäster varierar från studenter och nyexaminerade till små familjer och äldre par som söker nya hem.

Om du har en ledig lägenhet att hyra ut kan du alltid skapa en bostadsannons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster här. Dessutom är du mer än välkommen att kontakta oss via e-post på [email protected] för snabb kommunikation. Vi står redo att hjälpa dig med råd kring din uthyrning.

Vi har skapat en guide som beskriver uthyrningsprocessen från A till Ö för dig: Hyres ut din lägenhet med 10 enkla steg.

Värt att veta när du söker lägenhet i Huddinge

Huddinge kommun kännetecknas av en rad olika faktorer, bland annat:

Huddinge är en attraktiv kommun med en vacker natur, en modern stadsmiljö, goda kommunikationer och ett varierat utbud av bostäder. Kommunen har en stark tillväxt och satsar stort på kunskap och innovation.

Huddinge har goda kommunikationer med Stockholm och övriga länet. Pendeltåg, tunnelbana och bussar trafikerar kommunen och gör det enkelt att ta sig runt.

Största fastighetsbolagen i Huddinge:

Privata fastighetsbolag:

Akelius Fastigheter

Heimstaden Bostad

Wallenstam

Vasakronan

Kungsleden

Atrium Ljungberg

Sagax

Castellum

Kommunala fastighetsbolag:

Huddinge Samhällsfastigheter AB

AB Huddingebostäder

Andra:

Bostadsrätter: ca 38% av bostäderna i Huddinge

Hyresrätter: ca 53% av bostäderna i Huddinge

Dessa bolag äger och förvaltar en stor del av bostäderna och kommersiella fastigheterna i Huddinge. De har en betydande inverkan på kommunens bostadsmarknad och stadsmiljö.

Stadsdelar i Huddinge

Huddinge kommun har 16 stadsdelar:

Centrala Huddinge:

Kommunens administrativa centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service.

Pendeltågsstation och bussterminal.

Mestadels flerbostadshus.

Fullersta:

Villaområde med närhet till natur och grönområden.

Flera skolor och förskolor.

Lugnt och barnvänligt område.

Snättringe:

Blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus.

Pendeltågsstation.

Nära till Huddinge centrum och Flemingsbergsdalen.

Stuvsta:

Villaområde med vacker natur och sjöutsikt.

Pendeltågsstation.

Lugnt och barnvänligt område.

Segeltorp:

Blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus.

Nära till Huddinge centrum och Flemingsbergsdalen.

Bra kommunikationer med buss och pendeltåg.

Vårby:

Stort bostadsområde med både flerbostadshus och villor.

Pendeltågsstation.

Nära till naturområden och sjöar.

Trångsund:

Charmigt villaområde med vacker natur och sjöutsikt.

Pendeltågsstation.

Lugnt och barnvänligt område.

Skogås:

Stort bostadsområde med både flerbostadshus och villor.

Pendeltågsstation.

Nära till naturområden och sjöar.

Länna:

Mindre samhälle med villabebyggelse och lantlig karaktär.

Nära till naturreservat och sjöar.

Lugnt och fridfullt område.

Flemingsberg:

Expansivt område med fokus på kunskap och innovation.

Karolinska Universitetssjukhuset, Södertörns högskola och Novum forskningspark.

Pendeltågs- och fjärrtågsstation.

Flemingsbergsdalen:

Stort bostadsområde med både flerbostadshus och villor.

Nära till Flemingsbergs centrum och naturområden.

Bra kommunikationer med buss och pendeltåg.

Masmo:

Mindre samhälle med villabebyggelse och lantlig karaktär.

Tunnelbanestation.

Nära till sjöar och naturområden.

Visättra:

Stort industriområde med många företag och arbetsplatser.

Bra kommunikationer med bil och buss.

Glömsta:

Mindre samhälle med villabebyggelse och lantlig karaktär.

Nära till sjöar och naturområden.

Uttran:

Mindre samhälle med villabebyggelse och lantlig karaktär.

Nära till sjöar och naturområden.

Här är en kort beskrivning av vad som kännetecknar några av de mest centrala stadsdelarna:

Huddinge centrum:

Stadens hjärta med ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer och service.

Pendeltågsstation och bussterminal.

Mestadels flerbostadshus.

Fullersta:

Villaområde med närhet till natur och grönområden.

Flera skolor och förskolor.

Lugnt och barnvänligt område.

Snättringe:

Blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus.

Pendeltågsstation.

Nära till Huddinge centrum och Flemingsbergsdalen.

Stuvsta:

Villaområde med vacker natur och sjöutsikt.

Pendeltågsstation.

Lugnt och barnvänligt område.

Segeltorp:

Blandad bebyggelse med villor, radhus och flerbostadshus.

Nära till Huddinge centrum och Flemingsbergsdalen.

Bra kommunikationer med buss och pendeltåg.

Flemingsbergsdalen:

Stort bostadsområde med både flerbostadshus och villor.

Nära till Flemingsbergs centrum och naturområden.

Bra kommunikationer med buss och pendeltåg.

Mer information om Huddinge

Om du letar efter en hyresfastighet på Huddinge är det viktigt att du grundligt bekantar dig med hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Huddinge för att ge dig en heltäckande översikt. Läs mer om Huddinge i den här guiden: Huddinge: Upplev storstadspuls och naturnära charm.