Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra i Örgryte-Härlanda

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenheter i Örgryte-Härlanda.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

101 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 >

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Örgryte-Härlanda. Hitta lediga lägenheter och lägenheter i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda, lediga hyresbostäder i Örgryte-Härlanda, lediga hyresrätter i Örgryte-Härlanda, lediga hus i Örgryte-Härlanda, lediga rum i Örgryte-Härlanda, lediga bostäder i Örgryte-Härlanda, lediga studentbostäder i Örgryte-Härlanda, lediga studentlägenheter i Örgryte-Härlanda eller lediga hyreslägenheter i Örgryte-Härlanda.

Guide: Så hittar du en lägenhet i Örgryte-Härlanda

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet i Örgryte-Härlanda. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten i Örgryte-Härlanda!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Örgryte-Härlanda. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Örgryte-Härlanda ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet i Örgryte-Härlanda

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Örgryte-Härlanda. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Örgryte-Härlanda. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Örgryte-Härlanda, hyra hus i Örgryte-Härlanda, hyra rum i Örgryte-Härlanda, hyra bostad i Örgryte-Härlanda, hyra hyresbostad i Örgryte-Härlanda, hyra studentbostad i Örgryte-Härlanda, hyra hyresrätter i Örgryte-Härlanda, hyra hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda, ledig hyresrätt i Örgryte-Härlanda, ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda, ledigt hus i Örgryte-Härlanda, ledigt rum i Örgryte-Härlanda, ledig hyresbostad i Örgryte-Härlanda, ledig bostad i Örgryte-Härlanda, ledig studentbostad i Örgryte-Härlanda, ledig studentlägenhet i Örgryte-Härlanda, ledig hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda, lediga hyresrätter i Örgryte-Härlanda, lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda, lediga hyresbostäder i Örgryte-Härlanda, lediga hus i Örgryte-Härlanda, lediga rum i Örgryte-Härlanda, lediga bostäder i Örgryte-Härlanda, lediga studentbostäder i Örgryte-Härlanda, lediga studentlägenheter i Örgryte-Härlanda, lediga hyreslägenheter i Örgryte-Härlanda, hyresbostäder i Örgryte-Härlanda, hyresrätter i Örgryte-Härlanda, lägenheter i Örgryte-Härlanda, hus i Örgryte-Härlanda, rum i Örgryte-Härlanda, bostäder i Örgryte-Härlanda, studentbostäder i Örgryte-Härlanda, studentlägenheter i Örgryte-Härlanda, hyreslägenheter i Örgryte-Härlanda, hyresbostad i Örgryte-Härlanda, hyresrätt i Örgryte-Härlanda, lägenhet i Örgryte-Härlanda, hus i Örgryte-Härlanda, rum i Örgryte-Härlanda, bostad i Örgryte-Härlanda, studentbostad i Örgryte-Härlanda, studentlägenhet i Örgryte-Härlanda och hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet i Örgryte-Härlanda som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet i Örgryte-Härlanda ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Örgryte-Härlanda. Hitta din nya lägenhet i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra en lägenhet i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Örgryte-Härlanda, hyra hyresbostad i Örgryte-Härlanda, hyra hyresrätt i Örgryte-Härlanda, hyra hus i Örgryte-Härlanda, hyra rum i Örgryte-Härlanda, hyra bostad i Örgryte-Härlanda, hyra studentbostad i Örgryte-Härlanda, hyra studentlägenhet i Örgryte-Härlanda eller hyra hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda.

Ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter en ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Örgryte-Härlanda. Hitta en ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra en ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Örgryte-Härlanda, ledig hyresbostad i Örgryte-Härlanda, ledig hyresrätt i Örgryte-Härlanda, ledigt hus i Örgryte-Härlanda, ledigt rum i Örgryte-Härlanda, ledig bostad i Örgryte-Härlanda, ledig studentbostad i Örgryte-Härlanda, ledig studentlägenhet i Örgryte-Härlanda eller ledig hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda.

Lägenheter i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter lägenheter i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Örgryte-Härlanda. Hitta lägenheter i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra lägenheter i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Örgryte-Härlanda, hyresbostäder i Örgryte-Härlanda, hyresrätter i Örgryte-Härlanda, hus i Örgryte-Härlanda, rum i Örgryte-Härlanda, bostäder i Örgryte-Härlanda, studentbostäder i Örgryte-Härlanda, studentlägenheter i Örgryte-Härlanda eller hyreslägenheter i Örgryte-Härlanda.

Lägenhet i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter en lägenhet i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter i Örgryte-Härlanda. Hitta en lägenhet i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra en lägenhet  i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Örgryte-Härlanda, hyresbostad i Örgryte-Härlanda, hyresrätt i Örgryte-Härlanda, hus i Örgryte-Härlanda, rum i Örgryte-Härlanda, bostad i Örgryte-Härlanda, studentbostad i Örgryte-Härlanda, studentlägenhet i Örgryte-Härlanda eller hyreslägenhet i Örgryte-Härlanda.

Hyresrätt i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter en hyresrätt i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Örgryte-Härlanda. Hitta en hyresrätt i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra en hyresrätt i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter i Örgryte-Härlanda

Är du på jakt efter hyresrätter i Örgryte-Härlanda så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter i Örgryte-Härlanda. Hitta hyresrätter i Örgryte-Härlanda genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter i Örgryte-Härlanda till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna i Örgryte-Härlanda först. När du vill hyra hyresrätter i Örgryte-Härlanda är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter i Örgryte-Härlanda som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter i Örgryte-Härlanda, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Örgryte-Härlanda

Örgryte-Härlanda slogs samman till en gemensam stadsdel i 2011, innan dess var det alltså två separata stadsdelar bland de totalt dåvarande 21 stadsdelarna i Göteborg. Både Örgryte och Härlanda ligger strax öster om stadens mest centrala delar och angränsar till såväl Korsvägen, Liseberg och Svenska mässan. I Örgryte-Härlanda finner man många gamla landshövdingshus och många små bagerier och caféer. Här finns det gott om kultur, där det gamla fängelset har gjorts om till ett centra för kultur och events. Medans Örgryte främst förknippas med sina fina kvarter och med fotbollslaget Örgryte IF förknippas Härlanda ofta med den populära badsjön Härlanda tjärn. Just Härlanda har även en lång historia som åtminstone sträcker sig hela väven tillbaka till 1100-talet, som Härlanda kyrkoruin dateras till. Även Örgrytes historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och har anor redan från medeltiden. 1922 förenades socknen med Göteborg och Örgryte blev istället en stadsdel. Örgryte-Härlanda ligger inte långt ifrån stadens mest centrala delar och nås enkelt med offentliga tansporter. Flertalet spårvagns- och busslinjer kör genom området och förstärker bilden av området som ett populärt bostadsområde nära till stan. Här finns även det bland Göteborgarna populära området Delsjön som är ett naturområde i utkanten av Örgryte-Härlanda och lockar många motionsutövare året runt. På sommaren är Delsjön dessutom en populär utflykt bland badsugna Göteborgare.

Hitta lediga lägenheter i Örgryte-Härlanda. Söker du lägenhet i Örgryte-Härlanda, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder i Örgryte-Härlanda än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Örgryte-Härlanda är en sammanslagning av de tidigare separata stadsdelsnämnderna Örgryte och Härlanda. Stadsdelen, som ligger i Göteborgs östra delar, står som hem för lite mer än 10 procent av stadens totala befolkning. Örgryte-Härlanda, som endast ligger ett stenkast från Göteborgs centrum, har kommit att bli ett populärt bostadsområde bland många Göteborgare.

Sök på väg- eller gatunamn i Örgryte-Härlanda