Hyra rum i Falun

Hitta ditt nya rum i Falun på listan med lediga rum nedan. Vi har ett stort urval av lediga rum i Falun. Vill du hyra rum eller studentbostad i Falun har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om att hyra rum i Falun.

Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Filtrera sökningSök
17 bostäder hittade

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga rum att hyra i Falun under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga rum att hyra i Falun under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet rum att hyra i Falun på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya rum i Falun som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal rum i Falun som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga rum i Falun över tid, samlad statistik över nya rum i Falun över tid, samlad statistik över uthyrda rum i Falun över tid

Datum Alla rum att hyra Nya rum att hyra Uthyrda rum
1. mars 2024 17 0 0
29. februari 2024 17 0 0
28. februari 2024 17 0 0
27. februari 2024 17 0 1
26. februari 2024 18 0 0
25. februari 2024 18 0 0
24. februari 2024 18 0 0
23. februari 2024 18 0 0
22. februari 2024 18 0 0
21. februari 2024 18 0 2
20. februari 2024 20 2 2
19. februari 2024 20 3 0
18. februari 2024 17 0 0
17. februari 2024 17 0 0
16. februari 2024 17 0 0
15. februari 2024 17 0 0
14. februari 2024 17 0 0
13. februari 2024 17 2 3
12. februari 2024 18 1 0
11. februari 2024 17 0 0
10. februari 2024 17 0 0
9. februari 2024 17 0 0
8. februari 2024 17 2 2
7. februari 2024 17 2 0
6. februari 2024 15 0 0
5. februari 2024 15 0 0
4. februari 2024 15 0 0
3. februari 2024 15 0 0
2. februari 2024 15 0 0
1. februari 2024 15 0 0
31. januari 2024 15 0 0

Statistik över lediga rum i Falun

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av rum att hyra i Falun.Se också samlad statistik över alla lediga rum i Falun över tid, samlad statistik över nya rum i Falun över tid, samlad statistik över uthyrda rum i Falun över tid

Rum
Antal lediga bostäder 17
Antal nya bostäder sedan igår 0
Antal uthyrda bostäder sedan igår 0
Lediga m2 totalt 374

Vad innebär ett rum att hyra i Falun?

Ett rum att hyra är i grund och botten ett utrymme som hyrs ut, vanligtvis genom andrahandsuthyrning. Det kan röra sig om ett rum i en större lägenhet eller hus, eller ett utrymme inom en byggnad som primärt består av separata rum, till exempel ett studenthem eller en bostad inredd med flera enkelrum. Det är vanligt att uthyrning av rum att hyra är tidsbegränsad, och ofta hyrs rummen ut för kortare perioder, som kan variera från några dagar till månader.

När du beslutar att hyra ett rum kommer du normalt behöva betala en deposition och en månatlig hyra. Denna deposition agerar som en säkerhet för uthyraren om du misslyckas med att betala din hyra i tid. Utöver detta, är det även din ansvarighet att täcka alla dina kostnader, inklusive vatten, el, gas och andra avgifter.

Att bo i ett rum att hyra innebär också att du måste respektera alla regler och lagar som är anknutna till hyresavtalet, som regler om ljudnivåer, städning och andra villkor. Det är också väsentligt att du följer specifika riktlinjer relaterade till ditt rum, som att upprätthålla renlighet och ordning.

Vilka är fördelarna med att hyra ett rum?

Att välja att hyra ett rum snarare än en hel lägenhet kan ha många fördelar. Här är några av de mest betydande:

  1. Pris och ekonomi: Att hyra ett rum är generellt sett mer ekonomiskt fördelaktigt jämfört med att hyra en hel lägenhet. De sparade pengarna kan användas till andra saker som mat, kursböcker, nöjen, resor eller sparande. Risken, som förlorad deposition, högre hyra, eller värdeminskning, är mindre när du hyr ett rum jämfört med att hyra en större bostad eller att köpa en.
  2. Mindre underhåll: Med endast ett rum att ansvara för, jämfört med en hel lägenhet, finns mindre att hålla rent och i ordning, vilket sparar både tid och ansträngning.
  3. Enklare flytt: En flytt till ett rum är oftast snabbare och mindre besvärlig då färre möbler och personliga saker behövs jämfört med en större lägenhet.
  4. Gemenskap: Att hyra ett rum kan leda till ökad social interaktion med andra, vilket kan vara positivt om man värdesätter socialt utbyte.
  5. Tillgång till faciliteter: Trots att du bara hyr ett rum, har du ofta tillgång till de faciliteter som är tillgängliga för alla boende i fastigheten, såsom tvättstuga, kök eller gemensamma utomhusområden.

Om du överväger andra typer av boende, kan du istället söka efter lägenhet att hyra eller hus att hyra.

Hur lokaliserar man ett rum att hyra i Falun?

Att hitta det perfekta rummet att hyra kräver en genomtänkt plan och detaljerad forskning. Börja med att reflektera över vilka aspekter som är mest betydande för dig, det kan vara läge, storlek, pris, eller andra bekvämligheter och faciliteter. Efter detta, gör en grundlig genomgång av alla tillgängliga rum på marknaden som motsvarar dina kriterier.

Du kan finna en översikt över lediga rum att hyra på Hyresbostad.se, som sammanställer nästan alla tillgängliga hyresbostäder, inklusive rum att hyra, som finns på marknaden. När du har hittat det rum som bäst möter dina behov bör du omgående kontakta uthyraren för att undvika att det hyrs ut till någon annan under tiden.

För ytterligare råd och guidning om att hyra rum, se vår guide: Så hyr du ett rum – de 8 mest väsentliga stegen.

Utforska rum att hyra i Falun online

När du söker ett rum att hyra är det inledande steget i din sökprocess att upprätta en översikt över tillgängliga rum på marknaden. Det kan du bland annat göra på Hyresbostad.se, som erbjuder ett utbud av tillgängliga hyresbostäder. Med en detaljerad översikt kommer du enkelt kunna identifiera det rum som bäst möter dina behov och önskemål.

På Hyresbostad.se finner du en samling av rum att hyra i olika storlekar och på olika platser. Vare sig du söker ett mindre rum, något rymligare, studentboende via en bostadsorganisation, ett rum hos en privat värd, en delad lägenhet eller andra typer av rum, så kan du enkelt hitta alternativ som motsvarar dina behov på vår plattform.

För att finjustera din sökning kan du tillämpa diverse filteralternativ tillgängliga, och du kan också konfigurera automatiska sökagenter för rum att hyra. Detta kommer att meddela dig om nya rum som uppfyller dina kriterier, ger dig möjligheten att vara en av de första att kontakta värden, vilket därmed ökar dina chanser att erhålla det önskade rummet.

Upptäck ett prisvärt rum att hyra i Falun

Att lokalisera ett billigt rum att hyra i Falun kräver extra insats. Det är väl att undersöka en bred array av valmöjligheter för att hitta de mest kostnadseffektiva rummen och därefter diskutera pris med olika värdar. Kontakta en mångfald av hyresvärdar – inkluderande bostadsföretag, privata värdar, fastighetsförvaltare och andra som listar rum för uthyrning.

Informera dina vänner och bekanta om din sökning; de kanske kan assistera i ditt sökande. Det är också en smart strategi att använda sociala medier för att sprida information om ditt sökande. Genom att överväga flera alternativ och erhålla förslag från många värdar, ökar du dina möjligheter att finna en värd som erbjuder hyra som passar din budget.

Framställ dig som en ansvarsfull och pålitlig hyresgäst i din ansökan för att öka chanserna att få ett förmånligt hyresavtal. Även om du kanske inte direkt kan förhandla ner hyran, kan det finnas möjlighet till andra fördelar, som en mindre deposition.

Sök ett rum med lämplig storlek och inredning i Falun

Vid sökning av rum att hyra bör du överväga både dina nuvarande och framtida behov. Rummet bör inte bara passa din nuvarande livssituation utan också vara flexibelt nog för eventuella framtida förändringar under den period du planerar att bo där, som studier, jobbbyte eller andra personliga förändringar.

Storleken och inredningen av rummet är väsentlig för din vardagliga komfort och din övergripande livskvalitet. Fundera noggrant över dina inredningsmöjligheter när du flyttar in. För ytterligare inspiration kring inredning av ditt nya rum, kolla in guiden: 12 steg för att designa ditt rum- utveckla ett personligt utrymme som reflekterar din livsstil.

Använd förnuftigt omdöme vid sökning av rum att hyra

När du söker ett rum att hyra är det av största vikt att grundligt undersöka hyresvärden innan några pengar överförs. Sök alltid juridisk rådgivning för att granska hyresavtalet innan du signerar. Organisera en visning av bostaden, verifiera hyresvärdens bakgrund och försäkra dig om att hyresvärden har rätt att hyra ut bostaden innan något avtal undertecknas eller några pengar överförs. Det mest fundamentala: använd ditt sunda förnuft.

Vi har sammansatt en guide med tips på vad du bör observera: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Om övergången till nytt rum att hyra i Falun

När beslutet att flytta till ett nytt rum att hyra är taget, bör planeringen av flytten från din nuvarande bostad inledas.

Flytt till ett rum att hyra kan vanligtvis kräva mindre organisering jämfört med en hel lägenhet, men viktiga faktorer måste fortfarande beaktas. Vi har förberett denna checklista som du kan följa inför din flytt: Checklista för flyttning av rum. Se till att gå igenom listan i god tid före din flyttdag, så att allt är klart när det är dags.

Uthyrning av rum att hyra i Falun

Om du har ett ledigt rum att hyra, kan du finna din nya hyresgäst via Hyresbostad.se, en av Sveriges främsta onlineplattformar för privat bostadsuthyrning. Vi används av både fastighetsförvaltare och privata uthyrare med lediga bostäder, inklusive rum att hyra.

Genom att annonsera ditt rum att hyra på Hyresbostad.se exponeras det för en stor pool av potentiella hyresgäster. Om du har ett tillgängligt rum kan du lätt skapa en bostadsannons här. Du kan också proaktivt söka efter potentiella hyresgäster som söker rum att hyra här. För direkt kommunikation kan du alltid kontakta oss via e-post på [email protected]. Vi finns här för att assistera dig med råd och vägledning om din uthyrning.

Vi har även sammanställt en guide som beskriver uthyrningsprocessen från början till slut: Hyr ut ditt rum – en 10-stegs guide.

Vad innebär studentboende?

Ett studentboende är en lämplig bostad för studenter, ofta i form av rum som studentkorridorsrum, men det kan även vara mindre lägenheter. Större lägenheter och hus kan även delas av flera studenter. Vissa studentbostäder och ungdomsbostäder i offentliga organisationer kan endast hyras ut till studenter och kräver intyg på aktuell studieaktivitet för ansökan.

Studentbostäder kan variera mycket, både i storlek och i de faciliteter som erbjuds. Vissa erbjuder individuella rum med delade kök och badrum, medan andra erbjuder självständiga lägenheter. Dessutom kan vissa studentboenden ha tillgång till faciliteter som bibliotek, studieutrymmen, gemensamma utrymmen, och tvättstugor, som är utformade för att stödja studenter akademiskt och socialt.

Vissa studentbostäder administreras av utbildningsinstitutionerna själva, medan andra kan vara i privat ägo eller skötas av företag specialiserade på studentbostäder.

Så lokaliserar du studentbostad effektivt

För att identifiera en bostad som passar som studentboende behöver du först och främst skapa en översikt över den aktuella marknaden. Utforska internet för bostadsföreningar och fastighetsbolag som erbjuder studentbostäder, och registrera dig där det är relevant. Du kan också skapa en sökagent på Hyresbostad.se, så får du information om bostäder som är lämpliga för studenter – exempelvis lediga rum att hyra och lägenheter i ditt område. Dra även nytta av sociala medier i din sökning. Var aktiv och engagerad i din sökprocess, eftersom konkurrensen om samma boende kan vara hög.

Utforska mer om hur du hittar ett studentboende i vår guide: Så här finner du studentboende.

Vad utmärker ett ungdomsboende?

Ett ungdomsboende är en specialdesignad bostadslösning för unga individer, ofta de som antingen studerar eller nyligen har avslutat sina studier. Dessa bostäder är i allmänhet mindre och mer prisvärda än andra boendealternativ, vilket gör dem tillgängliga för yngre personer med begränsad budget.

Att finna en lämplig rumskamrat i Falun

Om du önskar större boende men inte har medel att täcka hyran själv, kan det vara fördelaktigt att söka efter en rumskamrat. Du kan leta efter potentiella rumskamrater på vår sida där bostadssökande letar efter rum att hyra, tillsammans med andra som också söker efter rumskamrater.

Söka rum att hyra internationellt

Om ditt intresse ligger i att finna rum att hyra i utlandet, bör din sökning inriktas direkt mot lokala webbplatser i de specifika områdena. Se exempelvis på möjligheten att rum att hyra i hela Europa (engelska), rum att hyra i Tyskland (engelska), rum att hyra i Nederländerna (engelska), rum att hyra i Danmark (danska) och rum att hyra i Norge (engelska). Dessa platser kan erbjuda unika möjligheter och insikter i den internationella bostadsmarknaden, vilket underlättar ditt sökande efter lämpligt boende utomlands.

Värt att veta när du söker rum i Falun

Falun är en stad som bär på en anrik historia, präglad av sin industriella förflutna, kulturella rikedom och idrottsliga bedrifter. Detta är en plats där historien inte bara finns bevarad i museer och arkiv utan också genomsyrar stadens gator och byggnader, vilket gör ett besök här till en resa genom tiden. Här följer en närmare titt på några av de mest framträdande aspekterna som gör Falun till en unik destination.

Falun har goda transportförbindelser med omvärlden, både med bil, tåg och buss. Staden har också en välutbyggd lokaltrafik med bussar och cykelvägar.

Falun har en varierad stadsbild med många olika stadsdelar, var och en med sin egen karaktär. Här är en kort beskrivning av några av de mest centrala stadsdelarna:

Centrum:

Faluns hjärta med butiker, caféer, restauranger och kulturliv.

Kännetecknas av kullerstensgator, faluröda trähus och historiska byggnader.

Här finns Stora Kopparbergs kyrka, Falun Gruva och Dalarnas museum.

Lugnet:

Ett stort område med idrottsanläggningar, grönområden och bostäder.

Kännetecknas av Lugnet skidstadion, Falu IP och Lugnetbadet.

Här arrangeras årligen stora idrottsevenemang, som Vasaloppet och skid-VM.

Gamla Berget:

Ett charmigt område med äldre trähus och kullerstensgator.

Kännetecknas av sin idylliska atmosfär och vackra utsikt över Falun.

Här finns bland annat Kopparstadens huvudkontor och Kristinegymnasiet.

Elsborg:

Ett område med bostäder, industri och handel.

Kännetecknas av sin blandade bebyggelse och närhet till Faluån.

Här finns bland annat Lugnetgymnasiet och Elsborgs IP.

Stadsdelar i Falun 

Falun har en varierad stadsbild med många olika stadsdelar, var och en med sin egen karaktär. Här är en kort beskrivning av några av de mest centrala stadsdelarna:

Centrum:

Faluns hjärta med butiker, caféer, restauranger och kulturliv.

Kännetecknas av kullerstensgator, faluröda trähus och historiska byggnader.

Här finns Stora Kopparbergs kyrka, Falun Gruva och Dalarnas museum.

Lugnet:

Ett stort område med idrottsanläggningar, grönområden och bostäder.

Kännetecknas av Lugnet skidstadion, Falu IP och Lugnetbadet.

Här arrangeras årligen stora idrottsevenemang, som Vasaloppet och skid-VM.

Gamla Berget:

Ett charmigt område med äldre trähus och kullerstensgator.

Kännetecknas av sin idylliska atmosfär och vackra utsikt över Falun.

Här finns bland annat Kopparstadens huvudkontor och Kristinegymnasiet.

Elsborg:

Ett område med bostäder, industri och handel.

Kännetecknas av sin blandade bebyggelse och närhet till Faluån.

Här finns bland annat Lugnetgymnasiet och Elsborgs IP.

Mer information om Falun 

Om du letar efter en hyresfastighet i Falun är det viktigt att du grundligt bekantar dig med hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Falun för att ge dig en heltäckande översikt. Läs mer om Falun i den här guiden: Faluns hemligheter: En guide till gömda pärlor och unika upplevelser.