Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Rum att hyra i Stockholm Innerstad

Hitta ditt nya rum i Stockholm Innerstad på listan med lediga rum nedan. Vi har ett stort urval av rum i Stockholm Innerstad. Hyr rum i Stockholm Innerstad här. Lycka till! Mer info om hyra rum i Stockholm Innerstad.

Upprätta en sökagent för ditt nya rum här

4 bostäder hittade

Vad är ett rum?

Ett rum är en del av ett hus. Ett rum kan ha olika storlekar och former. Det kan vara ett litet rum, ett stort rum eller ett rum som är långt och smalt. Det kan också ha olika typer av inredning, som möbler, tapeter, mattor och gardiner. Det kan också ha olika typer av belysning, som ljusstakar, lampor eller fönster. Alla dessa element kan användas för att skapa en specifik atmosfär.

Att hyra ett rum är ett bra sätt att bo billigt och flexibelt. Det är ofta billigare än att hyra ett helt hus eller en lägenhet. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor. Det är också ett bra sätt att få en uppfattning om ett område innan man bestämmer sig för att flytta till ett eget boende i området.

Lediga rum i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter lediga rum i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Stockholm Innerstad. Hitta lediga rum i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra lediga rum i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av lediga rum i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Stockholm Innerstad, lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, lediga hyresrätter i Stockholm Innerstad, lediga hus i Stockholm Innerstad, lediga rum i Stockholm Innerstad, lediga bostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentbostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentlägenheter i Stockholm Innerstad eller lediga hyreslägenheter i Stockholm Innerstad.

Guide: Så hittar du ett rum i Stockholm Innerstad

Behöver du hjälp med att hitta ett rum, hyresrätt eller hyresbostad i Stockholm Innerstad? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av rum i Stockholm Innerstad. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta rummet i Stockholm Innerstad!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett rum att hyra i Stockholm Innerstad. Vilken storlek och hur många m2 ska rummen vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Stockholm Innerstad ska rummet ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska rummet ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska rummet ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska rummet ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett rum som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett rum i Stockholm Innerstad

Det finns många bra hemsidor med lediga rum att hyra, där du kan söka efter rum, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Stockholm Innerstad. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga rummet till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av rum på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Stockholm Innerstad. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter rum att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Stockholm Innerstad, hyra hus i Stockholm Innerstad, hyra rum i Stockholm Innerstad, hyra bostad i Stockholm Innerstad, hyra hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyra studentbostad i Stockholm Innerstad, hyra hyresrätter i Stockholm Innerstad, hyra hyreslägenhet i Stockholm Innerstad, ledig hyresrätt i Stockholm Innerstad, ledig lägenhet i Stockholm Innerstad, ledigt hus i Stockholm Innerstad, ledigt rum i Stockholm Innerstad, ledig hyresbostad i Stockholm Innerstad, ledig bostad i Stockholm Innerstad, ledig studentbostad i Stockholm Innerstad, ledig studentlägenhet i Stockholm Innerstad, ledig hyreslägenhet i Stockholm Innerstad, lediga hyresrätter i Stockholm Innerstad, lediga lägenheter i Stockholm Innerstad, lediga hyresbostäder i Stockholm Innerstad, lediga hus i Stockholm Innerstad, lediga rum i Stockholm Innerstad, lediga bostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentbostäder i Stockholm Innerstad, lediga studentlägenheter i Stockholm Innerstad, lediga hyreslägenheter i Stockholm Innerstad, hyresbostäder i Stockholm Innerstad, hyresrätter i Stockholm Innerstad, lägenheter i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostäder i Stockholm Innerstad, studentbostäder i Stockholm Innerstad, studentlägenheter i Stockholm Innerstad, hyreslägenheter i Stockholm Innerstad, hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyresrätt i Stockholm Innerstad, lägenhet i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostad i Stockholm Innerstad, studentbostad i Stockholm Innerstad, studentlägenhet i Stockholm Innerstad och hyreslägenhet i Stockholm Innerstad

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett rum i Stockholm Innerstad som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra rummet. Du kan också be om en visning av rummet, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya rum i Stockholm Innerstad ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr rummet är det inte säkert att personen får hyra ut det i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut rummet i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på rummet eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut rummet.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har fått en visning av rummet.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya rum. Kom ihåg att adressändra.

Hyra rum i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter att hyra ett rum i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Stockholm Innerstad. Hitta ditt nya rum i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum att hyra i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra ett rum i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av rum i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av rum i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Stockholm Innerstad, hyra hyresbostad i Stockholm Innerstad, hyra hyresrätt i Stockholm Innerstad, hyra hus i Stockholm Innerstad, hyra rum i Stockholm Innerstad, hyra bostad i Stockholm Innerstad, hyra studentbostad i Stockholm Innerstad, hyra studentlägenhet i Stockholm Innerstad eller hyra hyreslägenhet i Stockholm Innerstad.

Lediga rum i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter ett ledigt rum i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Stockholm Innerstad. Hitta ett ledigt rum i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra ett ledigt rum i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av ledigt rum i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Stockholm Innerstad, ledig hyresbostad i Stockholm Innerstad, ledig hyresrätt i Stockholm Innerstad, ledigt hus i Stockholm Innerstad, ledigt rum i Stockholm Innerstad, ledig bostad i Stockholm Innerstad, ledig studentbostad i Stockholm Innerstad, ledig studentlägenhet i Stockholm Innerstad eller ledig hyreslägenhet i Stockholm Innerstad.

Rum i Stockholm Innerstad

Är du på jakt efter ett rum i Stockholm Innerstad så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Stockholm Innerstad. Hitta ett rum i Stockholm Innerstad genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Stockholm Innerstad till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen i Stockholm Innerstad först. När du vill hyra ett rum i Stockholm Innerstad är det viktigt att veta vilken typ av rum i Stockholm Innerstad som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Stockholm Innerstad, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Stockholm Innerstad, hyresbostäder i Stockholm Innerstad, hyresrätter i Stockholm Innerstad, hus i Stockholm Innerstad, rum i Stockholm Innerstad, bostäder i Stockholm Innerstad, studentbostäder i Stockholm Innerstad, studentlägenheter i Stockholm Innerstad eller hyreslägenheter i Stockholm Innerstad.

Värt att veta när du söker rum i Stockholm Innerstad

Stockholm innerstad kallas i folkmun ofta för Stockholm City, ett uttryck som växt fram med inspiration från London där stadens äldre centrum är en egen kommun och går under namnet City of London. Det som utgör Stockholm innerstad i bemärkelsen av centrum är Norrmalm och Gamla Stan. Just stadsdelen Norrmalm förväxlas dock ofta med det större stadsdelsområdet med samma namn. Det sistnämnda är mer precist ett stadsdelsområde bestående av just Norrmalm, Vasastan samt även en del av Östermalm. Norrmalm som stadsdel är den södra delen av stadsdels området och fick efter Norrmalmsregleringen i efterkrigstiden en rejäl upputsning och blev en av landets största stadssaneringar. Området kom snabbt att moderniseras under 50-, 60-, 70-talet vilket bland annat symboliseras genom uppförandet av de fem Hötorgsskraporna i mitten av 1960-talet. Denna förvandling som Stockholm innerstad genomgick har senare även inspirerat städer runt om i Europa och flera av de byggnader som uppfördes beskyddas idag som byggnadsminnesförklarade. Idag lockar Stockholm innerstad turister från hela världen. Med shopping i absoluta toppklass – med flera framträdande varuhus, butiker och shoppingcentran är området också i topp på många av Stockholmarnas egna topplistor över områden att besöka eller bo i. Här finns det också gott om saker att se och göra, där man på en dagspromenad kan få se allt ifrån Sveriges riksdag och regering, det Kungliga slottet och den blomstrande Kungsträdgården.

Hitta lediga rum i Stockholm Innerstad. Söker du rum i Stockholm Innerstad, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder i Stockholm Innerstad än rum, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Vart går egentligen gränsen för Stockholm innerstad? En inte ovanlig defintition av vad som utgör Stockholms mest centrala område är stadsdelarna Norrmalm och Gamla Stan. Förutom bostäder och kontor präglas just denna definition av Stockholms innerstad av shoppinggator såsom Kungsgatan och Drottninggatan samt av sociala områden som Kungsträdgården och Sergels torg.

Sök på väg- eller gatunamn i Stockholm Innerstad
Information om kommunen