Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Rum att hyra i Västerås

Hitta ditt nya rum i Västerås på listan med lediga rum nedan. Vi har ett stort urval av rum i Västerås. Hyr rum i Västerås här. Lycka till! Mer info om hyra rum i Västerås.

Upprätta en sökagent för ditt nya rum här

22 bostäder hittade
1 2 >

Vad är ett rum?

Ett rum är en del av ett hus. Ett rum kan ha olika storlekar och former. Det kan vara ett litet rum, ett stort rum eller ett rum som är långt och smalt. Det kan också ha olika typer av inredning, som möbler, tapeter, mattor och gardiner. Det kan också ha olika typer av belysning, som ljusstakar, lampor eller fönster. Alla dessa element kan användas för att skapa en specifik atmosfär.

Att hyra ett rum är ett bra sätt att bo billigt och flexibelt. Det är ofta billigare än att hyra ett helt hus eller en lägenhet. Det är också ett bra sätt att träffa nya människor. Det är också ett bra sätt att få en uppfattning om ett område innan man bestämmer sig för att flytta till ett eget boende i området.

Lediga rum i Västerås

Är du på jakt efter lediga rum i Västerås så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Västerås. Hitta lediga rum i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen i Västerås först. När du vill hyra lediga rum i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av lediga rum i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Västerås, lediga hyresbostäder i Västerås, lediga hyresrätter i Västerås, lediga hus i Västerås, lediga rum i Västerås, lediga bostäder i Västerås, lediga studentbostäder i Västerås, lediga studentlägenheter i Västerås eller lediga hyreslägenheter i Västerås.

Guide: Så hittar du ett rum i Västerås

Behöver du hjälp med att hitta ett rum, hyresrätt eller hyresbostad i Västerås? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av rum i Västerås. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta rummet i Västerås!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett rum att hyra i Västerås. Vilken storlek och hur många m2 ska rummen vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Västerås ska rummet ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska rummet ha en balkong, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska rummet ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska rummet ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett rum som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett rum i Västerås

Det finns många bra hemsidor med lediga rum att hyra, där du kan söka efter rum, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Västerås. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga rummet till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av rum på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Västerås. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter rum att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Västerås, hyra hus i Västerås, hyra rum i Västerås, hyra bostad i Västerås, hyra hyresbostad i Västerås, hyra studentbostad i Västerås, hyra hyresrätter i Västerås, hyra hyreslägenhet i Västerås, ledig hyresrätt i Västerås, ledig lägenhet i Västerås, ledigt hus i Västerås, ledigt rum i Västerås, ledig hyresbostad i Västerås, ledig bostad i Västerås, ledig studentbostad i Västerås, ledig studentlägenhet i Västerås, ledig hyreslägenhet i Västerås, lediga hyresrätter i Västerås, lediga lägenheter i Västerås, lediga hyresbostäder i Västerås, lediga hus i Västerås, lediga rum i Västerås, lediga bostäder i Västerås, lediga studentbostäder i Västerås, lediga studentlägenheter i Västerås, lediga hyreslägenheter i Västerås, hyresbostäder i Västerås, hyresrätter i Västerås, lägenheter i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostäder i Västerås, studentbostäder i Västerås, studentlägenheter i Västerås, hyreslägenheter i Västerås, hyresbostad i Västerås, hyresrätt i Västerås, lägenhet i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostad i Västerås, studentbostad i Västerås, studentlägenhet i Västerås och hyreslägenhet i Västerås

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett rum i Västerås som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra rummet. Du kan också be om en visning av rummet, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya rum i Västerås ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr rummet är det inte säkert att personen får hyra ut det i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut rummet i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på rummet eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut rummet.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för rummet innan du har fått en visning av rummet.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya rum. Kom ihåg att adressändra.

Hyra rum i Västerås

Är du på jakt efter att hyra ett rum i Västerås så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Västerås. Hitta ditt nya rum i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum att hyra i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen i Västerås först. När du vill hyra ett rum i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av rum i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av rum i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet i Västerås, hyra hyresbostad i Västerås, hyra hyresrätt i Västerås, hyra hus i Västerås, hyra rum i Västerås, hyra bostad i Västerås, hyra studentbostad i Västerås, hyra studentlägenhet i Västerås eller hyra hyreslägenhet i Västerås.

Lediga rum i Västerås

Är du på jakt efter ett ledigt rum i Västerås så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Västerås. Hitta ett ledigt rum i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta lediga rummen i Västerås först. När du vill hyra ett ledigt rum i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av ledigt rum i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Västerås, ledig hyresbostad i Västerås, ledig hyresrätt i Västerås, ledigt hus i Västerås, ledigt rum i Västerås, ledig bostad i Västerås, ledig studentbostad i Västerås, ledig studentlägenhet i Västerås eller ledig hyreslägenhet i Västerås.

Rum i Västerås

Är du på jakt efter ett rum i Västerås så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och rum i Västerås. Hitta ett rum i Västerås genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller rum i Västerås till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera rummen, så du ser de mest relevanta rummen i Västerås först. När du vill hyra ett rum i Västerås är det viktigt att veta vilken typ av rum i Västerås som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga rum i Västerås, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Västerås, hyresbostäder i Västerås, hyresrätter i Västerås, hus i Västerås, rum i Västerås, bostäder i Västerås, studentbostäder i Västerås, studentlägenheter i Västerås eller hyreslägenheter i Västerås.

Värt att veta när du söker rum i Västerås

Västerås är en av Sveriges äldsta städer och firande oficiellt sitt 1000-årsjubileum 1990. År 1623 grundades landets äldsta gymnasium i staden av biskopen Johannes Rudbeckius. Det fanns sedan tidigare gymnasium i både Lund och Malmö men då Skåne, och därmed dessa städer, på den tiden tillhörde Danmark är det Rudbeckianska gymnasiet i Västerås Sveriges allra första. Rudbeckius var en förespråkare även för flickors skolgång, vilket var mycket ovanligt för tiden, och grundade år 1630 en flickskola i staden. Samma år upptäcktes landets första fall av pesten i Västerås och sjukdomen tog livet av en femtedel av stadens befolkning. Efter den stora stadsbranden år 1714 anlades en kungsträdgård med odlingar av diverse frukter och grödor. Idag är Västerås inom odling kanske mest känt för Västeråsgurkan som odlats sedan 1700-talet och exporterats till hela landet och stora delar av Europa. I de mest centrala delarna av Västerås har den medeltida stadsplanen och till viss del arkitekturen bevarats, men majoriteten av staden är präglad av återuppbyggnaden efter stadsbranden år 1714 där stora delar av staden ödelades. Både Västerås slott och domkyrkan förkroppsligar just detta genom att vara anrika byggnader från 1200-talet som flertalet gånger genom åren fått restaurerats och återuppbyggas efter förödande bränder.

Hitta lediga rum i Västerås. Söker du rum i Västerås, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder i Västerås än rum, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Västerås är Sveriges femte största stad och residensstad för Västmanlands län. Västerås har stark historia av företagande och entreprenörskap och många av landets största företag såsom ICA, H&M, samt två av Europas största elektrifieringsföretag, Asea and Svenska Metallverken har grundats just här. Basen för stadens näringsliv är idag den högteknologiska exportindustrin.

Sök på väg- eller gatunamn i Västerås
Information om kommunen