Ändra sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Visa på karta

Hyresbostäder i Västerås

Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Västerås. Mer info om hyresbostäder i Västerås .
Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Västerås. Mer info om hyresbostäder i Västerås .

Här får du en överblick över hyresbostäder i Västerås. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Västerås. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Västerås är Sveriges femte största stad och residensstad för Västmanlands län. Västerås har stark historia av företagande och entreprenörskap och många av landets största företag såsom ICA, H&M, samt två av Europas största elektrifieringsföretag, Asea and Svenska Metallverken har grundats just här. Basen för stadens näringsliv är idag den högteknologiska exportindustrin.


Värt att veta när du söker hyresbostad i Västerås


Västerås är en av Sveriges äldsta städer och firande oficiellt sitt 1000-årsjubileum 1990. År 1623 grundades landets äldsta gymnasium i staden av biskopen Johannes Rudbeckius. Det fanns sedan tidigare gymnasium i både Lund och Malmö men då Skåne, och därmed dessa städer, på den tiden tillhörde Danmark är det Rudbeckianska gymnasiet i Västerås Sveriges allra första. Rudbeckius var en förespråkare även för flickors skolgång, vilket var mycket ovanligt för tiden, och grundade år 1630 en flickskola i staden. Samma år upptäcktes landets första fall av pesten i Västerås och sjukdomen tog livet av en femtedel av stadens befolkning. Efter den stora stadsbranden år 1714 anlades en kungsträdgård med odlingar av diverse frukter och grödor. Idag är Västerås inom odling kanske mest känt för Västeråsgurkan som odlats sedan 1700-talet och exporterats till hela landet och stora delar av Europa. I de mest centrala delarna av Västerås har den medeltida stadsplanen och till viss del arkitekturen bevarats, men majoriteten av staden är präglad av återuppbyggnaden efter stadsbranden år 1714 där stora delar av staden ödelades. Både Västerås slott och domkyrkan förkroppsligar just detta genom att vara anrika byggnader från 1200-talet som flertalet gånger genom åren fått restaurerats och återuppbyggas efter förödande bränder.  


Hitta hyresbostad i Västerås

Letar du efter hyresbostad i Västerås? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste hyreslägenheterna och husen som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny hyresbostad i Västerås som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna som uthyres i Västerås - hyreslägenheter, rum, hus och radhus som uthyres - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av hyresbostäder i Västerås, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek, hyra och om bostaden ska hyras ut tidsbegränsat eller med obegränsad hyresperiod, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya hyresbostäder i Västerås

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste hyresbostäderna i Västerås. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya hyresbostäder i Västerås som matchar dina sökkriterier.


Vilka typer av hyresbostäder finns i Västerås?

I Västerås hittar du lägenheter, rum eller hus att hyra. Klicka här för att se alla hyresbostäder .

Kan jag söka efter hyresbostäder i Västerås baserat på storlek och hyra?

Jo det kan du. På vår söksida för Västmanland kan du filtrera din sökning efter storlek, hyra, område osv. .

Hur hittar jag snabbt en hyresfastighet i Västerås?

Vi rekommenderar att du skapar en sökagent så att du omedelbart meddelas om nya hyresbostäder i Västerås .

Vad är hyran för en hyresfastighet i Västerås?

Priset på en hyresfastighet i Västerås beror på faktorer som storlek, pris och plats. Klicka här för att se hyrespriser för specifika hyresbostäder i Västerås.