Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
Visa på karta

Hyresbostäder i Borås

Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i Borås.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i Borås.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter

Här får du en överblick över hyresbostäder i Borås. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Borås. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Borås brukar även kallad ’Textilstaden’. Precis som smeknamnet skvallrar om ses staden ofta som ett centrum för textil design, med Textilhögskolan och Nordisk Designskola belägna i staden. Många kända svenska textilmärken har även sitt ursprung i Borås. Balansen mellan storstad och mindre stad gör att det finns något att göra för alla typer.

[tosmaster-bysideheadline]

Kung Gustav II Adolf grundande Borås år 1621. Århundradet tidigare var det många bönder I närområdet som fick en extra inkomst genom att sälja hantverk. Att vandra över delar av landet och sälja sina varor var vid denna tidspunkt förbjudet, då man endast fick sälja varor inom en stads gränser. Bönderna ville trots förbudet fortsätta med detta, och då de hänvisade sig till kungen kring det fick de ett ultimatum – antingen var handeln tvungen att upphöra eller fick de grunda en stad. Bönderna valde det sistnämnda – och det var så Borås kom till. Detta gjorde också staden till en handelsstad, vilken man kan märka av än idag. Under mitten av 1900-talet var Borås en av de städer i Sverige som expanderade mest, det tack vare textilindustrin. Fram till 60-talet jobbade majoriteten av industriarbetarna inom textil- och konfektionbranschen, men när tekokrisen kom var staden tvungen att förändras.
Det finns ett rikt utbud av evenemang, utflyktsmål och kultur för stadens alla olika typer av invånare – från barnfamiljer till pensionärer och ungdomar. De senaste åren har även utbudet av resturanger och caféer blommat i Borås, som lett till att människor mer än någonsin tar sig ut i staden för att bit mat.

[tosmaster-bysideinfo]