Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder i Gävle

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Gävle nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Gävle.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

205 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Gävle

Är du på jakt efter lediga bostäder i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Gävle. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Gävle först. När du vill hyra en ledig bostad i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Gävle, lediga hyresbostäder i Gävle, lediga hyresrätter i Gävle, lediga hus i Gävle, lediga rum i Gävle, lediga bostäder i Gävle, lediga studentbostäder i Gävle, lediga studentlägenheter i Gävle eller lediga hyreslägenheter i Gävle.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Gävle

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Gävle? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Gävle. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Gävle!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Gävle. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Gävle ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Gävle

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Gävle. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Gävle. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Gävle, hyra hus i Gävle, hyra rum i Gävle, hyra bostad i Gävle, hyra hyresbostad i Gävle, hyra studentbostad i Gävle, hyra hyresrätter i Gävle, hyra hyreslägenhet i Gävle, ledig hyresrätt i Gävle, ledig lägenhet i Gävle, ledigt hus i Gävle, ledigt rum i Gävle, ledig hyresbostad i Gävle, ledig bostad i Gävle, ledig studentbostad i Gävle, ledig studentlägenhet i Gävle, ledig hyreslägenhet i Gävle, lediga hyresrätter i Gävle, lediga lägenheter i Gävle, lediga hyresbostäder i Gävle, lediga hus i Gävle, lediga rum i Gävle, lediga bostäder i Gävle, lediga studentbostäder i Gävle, lediga studentlägenheter i Gävle, lediga hyreslägenheter i Gävle, hyresbostäder i Gävle, hyresrätter i Gävle, lägenheter i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostäder i Gävle, studentbostäder i Gävle, studentlägenheter i Gävle, hyreslägenheter i Gävle, hyresbostad i Gävle, hyresrätt i Gävle, lägenhet i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostad i Gävle, studentbostad i Gävle, studentlägenhet i Gävle och hyreslägenhet i Gävle

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Gävle som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Gävle ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Gävle

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta din nya hyresbostad i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Gävle först. När du vill hyra en bostad i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Gävle, hyra hyresbostad i Gävle, hyra hyresrätt i Gävle, hyra hus i Gävle, hyra rum i Gävle, hyra bostad i Gävle, hyra studentbostad i Gävle, hyra studentlägenhet i Gävle eller hyra hyreslägenhet i Gävle.

Ledig bostad i Gävle

Är du på jakt efter en ledig bostad i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta en ledig hyresbostad i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Gävle först. När du vill hyra en ledig bostad i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Gävle, ledig hyresbostad i Gävle, ledig hyresrätt i Gävle, ledigt hus i Gävle, ledigt rum i Gävle, ledig bostad i Gävle, ledig studentbostad i Gävle, ledig studentlägenhet i Gävle eller ledig hyreslägenhet i Gävle.

Bostäder i Gävle

Är du på jakt efter bostäder i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta bostäder och hyresbostäder i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Gävle först. När du vill hyra bostäder i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Gävle, hyresbostäder i Gävle, hyresrätter i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostäder i Gävle, studentbostäder i Gävle, studentlägenheter i Gävle eller hyreslägenheter i Gävle.

Bostad i Gävle

Är du på jakt efter en bostad i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Gävle. Hitta en bostad och hyresbostad i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Gävle först. När du vill hyra en bostad i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Gävle, hyresbostad i Gävle, hyresrätt i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostad i Gävle, studentbostad i Gävle, studentlägenhet i Gävle eller hyreslägenhet i Gävle.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Gävle

Gävle blev benämt som stad redan år 1413 men fick sina första stadsprivilegier först tre decennier senare. Som en tidig stapelstad (rätten att bedriva import och export) konkurrerade staden länge med Stockholm. Detta ledde till ett klagomål från huvudstaden vilket resulterade i att Gävle inte längre var beviljat utrikes sjöfart. Under det stora nordiska kriget (1700-1721) blev så när som på varenda norrländsk kuststad plundrad och nedbränd av ryssarna. Gävle lyckades unkomma detta öde då den svenska militären slog tillbaka det ryska anfallet mot staden. Detta bidrog till en ekonomisk utveckling i klar positiv riktigt för staden som blomstrade när handeln tog fart igen under 1700-talet. Det geografiska läget var optimalt för sjöfarten och innebar att utvecklingen fortsatte långt in på 1800-talet med anläggningen av flertalet stora industrier. Även om denna trend har avtagit de senaste 150 åren har Gävle som mål att vara bland Sveriges mest attraktiva städer för företag till 2025. Detta innebär en kommunal satsning på att ge service samt förenkla näringslivsklimatet för stadens företagare. Ett redan välkänt företag från staden är Mackmyra Svensk Whisky som är landets största whiskydestilleri. Kända personer från Gävle är bland annat hockeyspelaren Nicklas Bäckström, artisten Thomas Di Leva och skådespelaren Rolf Lassgård. Utöver det bodde Cat Stevens här i tidig ålder och gick på Solängsskolan.

Här får du en överblick över hyresbostäder i Gävle. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Gävle. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Gävle har en befolkning på drygt 75 000 och är residensstad för Gävleborgs län. Gavleån rinner rakt igenom staden och tillåter invånarna lax- och havsöringsfiske mitt i staden, vilket är mycket sällsynt i resten av landet. Varje år sedan 1966 har den tretton meter höga och tre ton tunga Gävlebocken satts upp på Slottstorget inför första advent. Denna julbock av halm har dessvärre blivit nedbränd eller vandaliserad nästan varje år sedan invigningen för 50 år sedan.

Sök på väg- eller gatunamn i Gävle
Information om kommunen