Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra i Gävle

Hitta ditt nya hus i Gävle på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus i Gävle. Hyr hus i Gävle här. Lycka till! Mer info om hyra hus i Gävle.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

25 bostäder hittade
1 2 >

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus i Gävle

Är du på jakt efter lediga hus i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Gävle. Hitta lediga hus i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Gävle först. När du vill hyra ett ledigt hus i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Gävle, lediga hyresbostäder i Gävle, lediga hyresrätter i Gävle, lediga hus i Gävle, lediga rum i Gävle, lediga bostäder i Gävle, lediga studentbostäder i Gävle, lediga studentlägenheter i Gävle eller lediga hyreslägenheter i Gävle.

Guide: Så hittar du ett hus i Gävle

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Gävle? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Gävle. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Gävle!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Gävle. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Gävle ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Gävle

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Gävle. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Gävle. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Gävle, hyra hus i Gävle, hyra rum i Gävle, hyra bostad i Gävle, hyra hyresbostad i Gävle, hyra studentbostad i Gävle, hyra hyresrätter i Gävle, hyra hyreslägenhet i Gävle, ledig hyresrätt i Gävle, ledig lägenhet i Gävle, ledigt hus i Gävle, ledigt rum i Gävle, ledig hyresbostad i Gävle, ledig bostad i Gävle, ledig studentbostad i Gävle, ledig studentlägenhet i Gävle, ledig hyreslägenhet i Gävle, lediga hyresrätter i Gävle, lediga lägenheter i Gävle, lediga hyresbostäder i Gävle, lediga hus i Gävle, lediga rum i Gävle, lediga bostäder i Gävle, lediga studentbostäder i Gävle, lediga studentlägenheter i Gävle, lediga hyreslägenheter i Gävle, hyresbostäder i Gävle, hyresrätter i Gävle, lägenheter i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostäder i Gävle, studentbostäder i Gävle, studentlägenheter i Gävle, hyreslägenheter i Gävle, hyresbostad i Gävle, hyresrätt i Gävle, lägenhet i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostad i Gävle, studentbostad i Gävle, studentlägenhet i Gävle och hyreslägenhet i Gävle

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Gävle som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Gävle ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus i Gävle

Är du på jakt efter att hyra ett hus i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Gävle. Hitta ditt nya hus i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Gävle först. När du vill hyra ett hus i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av hus i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Gävle, hyra hyresbostad i Gävle, hyra hyresrätt i Gävle, hyra hus i Gävle, hyra rum i Gävle, hyra bostad i Gävle, hyra studentbostad i Gävle, hyra studentlägenhet i Gävle eller hyra hyreslägenhet i Gävle.

Lediga hus i Gävle

Är du på jakt efter ett ledigt hus i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Gävle. Hitta ett ledigt hus i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Gävle först. När du vill hyra ett ledigt hus i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Gävle, ledig hyresbostad i Gävle, ledig hyresrätt i Gävle, ledigt hus i Gävle, ledigt rum i Gävle, ledig bostad i Gävle, ledig studentbostad i Gävle, ledig studentlägenhet i Gävle eller ledig hyreslägenhet i Gävle.

Hus i Gävle

Är du på jakt efter ett hus i Gävle så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Gävle. Hitta en bostad och lägenhet i Gävle genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Gävle till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Gävle först. När du vill hyra ett hus  i Gävle är det viktigt att veta vilken typ av hus i Gävle som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Gävle, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Gävle, hyresbostäder i Gävle, hyresrätter i Gävle, hus i Gävle, rum i Gävle, bostäder i Gävle, studentbostäder i Gävle, studentlägenheter i Gävle eller hyreslägenheter i Gävle.

Värt att veta när du söker hus i Gävle

Gävle blev benämt som stad redan år 1413 men fick sina första stadsprivilegier först tre decennier senare. Som en tidig stapelstad (rätten att bedriva import och export) konkurrerade staden länge med Stockholm. Detta ledde till ett klagomål från huvudstaden vilket resulterade i att Gävle inte längre var beviljat utrikes sjöfart. Under det stora nordiska kriget (1700-1721) blev så när som på varenda norrländsk kuststad plundrad och nedbränd av ryssarna. Gävle lyckades unkomma detta öde då den svenska militären slog tillbaka det ryska anfallet mot staden. Detta bidrog till en ekonomisk utveckling i klar positiv riktigt för staden som blomstrade när handeln tog fart igen under 1700-talet. Det geografiska läget var optimalt för sjöfarten och innebar att utvecklingen fortsatte långt in på 1800-talet med anläggningen av flertalet stora industrier. Även om denna trend har avtagit de senaste 150 åren har Gävle som mål att vara bland Sveriges mest attraktiva städer för företag till 2025. Detta innebär en kommunal satsning på att ge service samt förenkla näringslivsklimatet för stadens företagare. Ett redan välkänt företag från staden är Mackmyra Svensk Whisky som är landets största whiskydestilleri. Kända personer från Gävle är bland annat hockeyspelaren Nicklas Bäckström, artisten Thomas Di Leva och skådespelaren Rolf Lassgård. Utöver det bodde Cat Stevens här i tidig ålder och gick på Solängsskolan.

Hitta lediga hus i Gävle. Söker du hus i Gävle, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder i Gävle än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Gävle har en befolkning på drygt 75 000 och är residensstad för Gävleborgs län. Gavleån rinner rakt igenom staden och tillåter invånarna lax- och havsöringsfiske mitt i staden, vilket är mycket sällsynt i resten av landet. Varje år sedan 1966 har den tretton meter höga och tre ton tunga Gävlebocken satts upp på Slottstorget inför första advent. Denna julbock av halm har dessvärre blivit nedbränd eller vandaliserad nästan varje år sedan invigningen för 50 år sedan.

Sök på väg- eller gatunamn i Gävle
Information om kommunen