Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder i Örebro

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Örebro nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Örebro.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

381 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder i Örebro

Är du på jakt efter lediga bostäder i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter i Örebro. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna i Örebro först. När du vill hyra en ledig bostad i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Örebro, lediga hyresbostäder i Örebro, lediga hyresrätter i Örebro, lediga hus i Örebro, lediga rum i Örebro, lediga bostäder i Örebro, lediga studentbostäder i Örebro, lediga studentlägenheter i Örebro eller lediga hyreslägenheter i Örebro.

Guide: Så hittar du en hyresbostad i Örebro

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet i Örebro? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad i Örebro. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden i Örebro!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra i Örebro. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Örebro ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad i Örebro

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Örebro. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Örebro. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Örebro, hyra hus i Örebro, hyra rum i Örebro, hyra bostad i Örebro, hyra hyresbostad i Örebro, hyra studentbostad i Örebro, hyra hyresrätter i Örebro, hyra hyreslägenhet i Örebro, ledig hyresrätt i Örebro, ledig lägenhet i Örebro, ledigt hus i Örebro, ledigt rum i Örebro, ledig hyresbostad i Örebro, ledig bostad i Örebro, ledig studentbostad i Örebro, ledig studentlägenhet i Örebro, ledig hyreslägenhet i Örebro, lediga hyresrätter i Örebro, lediga lägenheter i Örebro, lediga hyresbostäder i Örebro, lediga hus i Örebro, lediga rum i Örebro, lediga bostäder i Örebro, lediga studentbostäder i Örebro, lediga studentlägenheter i Örebro, lediga hyreslägenheter i Örebro, hyresbostäder i Örebro, hyresrätter i Örebro, lägenheter i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostäder i Örebro, studentbostäder i Örebro, studentlägenheter i Örebro, hyreslägenheter i Örebro, hyresbostad i Örebro, hyresrätt i Örebro, lägenhet i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostad i Örebro, studentbostad i Örebro, studentlägenhet i Örebro och hyreslägenhet i Örebro

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad i Örebro som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad i Örebro ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad i Örebro

Är du på jakt efter att hyra en bostad i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Örebro. Hitta din nya hyresbostad i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna i Örebro först. När du vill hyra en bostad i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Örebro, hyra hyresbostad i Örebro, hyra hyresrätt i Örebro, hyra hus i Örebro, hyra rum i Örebro, hyra bostad i Örebro, hyra studentbostad i Örebro, hyra studentlägenhet i Örebro eller hyra hyreslägenhet i Örebro.

Ledig bostad i Örebro

Är du på jakt efter en ledig bostad i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Örebro. Hitta en ledig hyresbostad i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna i Örebro först. När du vill hyra en ledig bostad i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Örebro, ledig hyresbostad i Örebro, ledig hyresrätt i Örebro, ledigt hus i Örebro, ledigt rum i Örebro, ledig bostad i Örebro, ledig studentbostad i Örebro, ledig studentlägenhet i Örebro eller ledig hyreslägenhet i Örebro.

Bostäder i Örebro

Är du på jakt efter bostäder i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Örebro. Hitta bostäder och hyresbostäder i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Örebro först. När du vill hyra bostäder i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av bostäder i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Örebro, hyresbostäder i Örebro, hyresrätter i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostäder i Örebro, studentbostäder i Örebro, studentlägenheter i Örebro eller hyreslägenheter i Örebro.

Bostad i Örebro

Är du på jakt efter en bostad i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter i Örebro. Hitta en bostad och hyresbostad i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna i Örebro först. När du vill hyra en bostad i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av bostad i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  i Örebro, hyresbostad i Örebro, hyresrätt i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostad i Örebro, studentbostad i Örebro, studentlägenhet i Örebro eller hyreslägenhet i Örebro.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Örebro

Örebro grundades under 1200-talet, där Svartån var som grundast vilket gjorde att man kunde vada över ån och därmed gjorde läget strategiskt. Många viktiga vägar och transportleder gick genom staden – däribland landsvägen till dagens Trondheim och den viktiga Eriksgatan som sträckte sig ända från Uppland ner till Södra Svealand. Då det var en viktig knutpunkt med viktig genomfart ville makthavare ha kontroll över staden. Med anledning av detta byggdes en fästning mitt i staden, där Örebro slott idag ligger. Än idag utmärker sig staden för sitt strategiska läge som en handels- och logistiksstad.
Under 1400-talet styrde Danmark Sverige, och de olika landskapen stydes av fogdar, vilket med andra ord var svenskar som krigade för danskarna. Det var långt ifrån alla svenskar som stöttade detta, och en av dem som ogillade det mest var Engelbrekt Engelbrektsson. År 1434 erövrade han borgen i Örebro, vilket ledde till att befrielse från danskarna.
Ett sekel senare, under 1500-talet, växte Örebro till handelsstad. I regionen hade staden ensamrätt på järnhandel, vilket gjorde att staden hade möjlighet att växa. Dock var invånarantalet vid denna tidspunkt endast 600 personer.
Under första halvan av 1900-talet var Örebro känd som skostaden, detta på grund av den tidigare produktionen av skor där, med ett stort antal skofabriker. Under mitten av 50-talet gjordes ett försök att profiliera om staden då man gjorde upp en tävling där bästa smeknamn på staden vann förstapriset på 15 kronor. Det enda villkoret var att Wadköping och Skostaden inte fick användas. Bidraget som vann var Tröstlösa, påkommet av fru A. Groetze. Hon vann dessutom tredjepriset på fem kronor med sitt förslag Getingbo.

Här får du en överblick över hyresbostäder i Örebro. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Örebro. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Vid Hjälmarens västra strand hittar du Örebro – Sveriges sjätte största stad. Här erbjuds invånarna ett rikt och brett kulturutbud, med alltifrån sport till teater, musik och historiska platser. Mitt i stadskärnan ligger Örebro Slott, som är stadens främsta trofé.

Sök på väg- eller gatunamn i Örebro
Information om kommunen