Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra i Örebro

Hitta ditt nya hus i Örebro på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus i Örebro. Hyr hus i Örebro här. Lycka till! Mer info om hyra hus i Örebro.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

27 bostäder hittade
1 2 >

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus i Örebro

Är du på jakt efter lediga hus i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Örebro. Hitta lediga hus i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Örebro först. När du vill hyra ett ledigt hus i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Örebro, lediga hyresbostäder i Örebro, lediga hyresrätter i Örebro, lediga hus i Örebro, lediga rum i Örebro, lediga bostäder i Örebro, lediga studentbostäder i Örebro, lediga studentlägenheter i Örebro eller lediga hyreslägenheter i Örebro.

Guide: Så hittar du ett hus i Örebro

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Örebro? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Örebro. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Örebro!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Örebro. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Örebro ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Örebro

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Örebro. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Örebro. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Örebro, hyra hus i Örebro, hyra rum i Örebro, hyra bostad i Örebro, hyra hyresbostad i Örebro, hyra studentbostad i Örebro, hyra hyresrätter i Örebro, hyra hyreslägenhet i Örebro, ledig hyresrätt i Örebro, ledig lägenhet i Örebro, ledigt hus i Örebro, ledigt rum i Örebro, ledig hyresbostad i Örebro, ledig bostad i Örebro, ledig studentbostad i Örebro, ledig studentlägenhet i Örebro, ledig hyreslägenhet i Örebro, lediga hyresrätter i Örebro, lediga lägenheter i Örebro, lediga hyresbostäder i Örebro, lediga hus i Örebro, lediga rum i Örebro, lediga bostäder i Örebro, lediga studentbostäder i Örebro, lediga studentlägenheter i Örebro, lediga hyreslägenheter i Örebro, hyresbostäder i Örebro, hyresrätter i Örebro, lägenheter i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostäder i Örebro, studentbostäder i Örebro, studentlägenheter i Örebro, hyreslägenheter i Örebro, hyresbostad i Örebro, hyresrätt i Örebro, lägenhet i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostad i Örebro, studentbostad i Örebro, studentlägenhet i Örebro och hyreslägenhet i Örebro

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Örebro som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Örebro ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus i Örebro

Är du på jakt efter att hyra ett hus i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Örebro. Hitta ditt nya hus i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Örebro först. När du vill hyra ett hus i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av hus i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Örebro, hyra hyresbostad i Örebro, hyra hyresrätt i Örebro, hyra hus i Örebro, hyra rum i Örebro, hyra bostad i Örebro, hyra studentbostad i Örebro, hyra studentlägenhet i Örebro eller hyra hyreslägenhet i Örebro.

Lediga hus i Örebro

Är du på jakt efter ett ledigt hus i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Örebro. Hitta ett ledigt hus i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Örebro först. När du vill hyra ett ledigt hus i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Örebro, ledig hyresbostad i Örebro, ledig hyresrätt i Örebro, ledigt hus i Örebro, ledigt rum i Örebro, ledig bostad i Örebro, ledig studentbostad i Örebro, ledig studentlägenhet i Örebro eller ledig hyreslägenhet i Örebro.

Hus i Örebro

Är du på jakt efter ett hus i Örebro så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Örebro. Hitta en bostad och lägenhet i Örebro genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Örebro till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Örebro först. När du vill hyra ett hus  i Örebro är det viktigt att veta vilken typ av hus i Örebro som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Örebro, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Örebro, hyresbostäder i Örebro, hyresrätter i Örebro, hus i Örebro, rum i Örebro, bostäder i Örebro, studentbostäder i Örebro, studentlägenheter i Örebro eller hyreslägenheter i Örebro.

Värt att veta när du söker hus i Örebro

Örebro grundades under 1200-talet, där Svartån var som grundast vilket gjorde att man kunde vada över ån och därmed gjorde läget strategiskt. Många viktiga vägar och transportleder gick genom staden – däribland landsvägen till dagens Trondheim och den viktiga Eriksgatan som sträckte sig ända från Uppland ner till Södra Svealand. Då det var en viktig knutpunkt med viktig genomfart ville makthavare ha kontroll över staden. Med anledning av detta byggdes en fästning mitt i staden, där Örebro slott idag ligger. Än idag utmärker sig staden för sitt strategiska läge som en handels- och logistiksstad.
Under 1400-talet styrde Danmark Sverige, och de olika landskapen stydes av fogdar, vilket med andra ord var svenskar som krigade för danskarna. Det var långt ifrån alla svenskar som stöttade detta, och en av dem som ogillade det mest var Engelbrekt Engelbrektsson. År 1434 erövrade han borgen i Örebro, vilket ledde till att befrielse från danskarna.
Ett sekel senare, under 1500-talet, växte Örebro till handelsstad. I regionen hade staden ensamrätt på järnhandel, vilket gjorde att staden hade möjlighet att växa. Dock var invånarantalet vid denna tidspunkt endast 600 personer.
Under första halvan av 1900-talet var Örebro känd som skostaden, detta på grund av den tidigare produktionen av skor där, med ett stort antal skofabriker. Under mitten av 50-talet gjordes ett försök att profiliera om staden då man gjorde upp en tävling där bästa smeknamn på staden vann förstapriset på 15 kronor. Det enda villkoret var att Wadköping och Skostaden inte fick användas. Bidraget som vann var Tröstlösa, påkommet av fru A. Groetze. Hon vann dessutom tredjepriset på fem kronor med sitt förslag Getingbo.

Hitta lediga hus i Örebro. Söker du hus i Örebro, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder i Örebro än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Vid Hjälmarens västra strand hittar du Örebro – Sveriges sjätte största stad. Här erbjuds invånarna ett rikt och brett kulturutbud, med alltifrån sport till teater, musik och historiska platser. Mitt i stadskärnan ligger Örebro Slott, som är stadens främsta trofé.

Sök på väg- eller gatunamn i Örebro
Information om kommunen