Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hyra bostäder på Södermalm

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder på Södermalm nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad på Södermalm.

Upprätta en sökagent för din nya bostad här

260 bostäder hittade

Vad är en hyresbostad?

En hyresbostad är en bostad som du hyr från en fastighetsägare - antingen från ett fastighetsbolag eller en privat hyresvärd. Det kan vara ett hus, en lägenhet, ett rum ett radhus. Hyresbostäder är vid andrahandskontrakt ofta tillgängliga för en viss period. Vid förstahandskontrakt är hyresbostaden tillgänglig tills vidare. Du betalar en månadsavgift för att hyra bostaden.

Att hitta en hyresbostad kan vara en utmaning, men det finns många olika sätt att gå tillväga. Du kan söka efter lediga hyresbostäder på olika webbplatser, ta kontakt med lokala fastighetsägare eller bostadsförmedlingar, eller leta efter annonser i lokala tidningar. Det är också viktigt att komma ihåg att du ofta måste fylla i en ansökan och kanske även betala en deposition för att hyra en bostad.

Lediga bostäder på Södermalm

Är du på jakt efter lediga bostäder på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och lägenheter på Södermalm. Hitta lediga bostäder och hyresbostäder på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga bostäderna på Södermalm först. När du vill hyra en ledig bostad på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm eller lediga hyreslägenheter på Södermalm.

Guide: Så hittar du en hyresbostad på Södermalm

Behöver du hjälp med att hitta en hyresbostad, hyresrätt eller hyreslägenhet på Södermalm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du vill hyra bostad på Södermalm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta hyresbostaden på Södermalm!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en hyresbostad, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra på Södermalm. Vilken storlek och hur många m2 ska hyresbostaden vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var på Södermalm ska bostaden ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska bostaden ha en uteplats, altan, trädgård, eget badrum, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska bostaden ligga på? Vill du ha natur nära? Ska bostaden ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska bostaden ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en bostadssökning efter jakten på en bostad som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter hyresbostad på Södermalm

Det finns många bra hemsidor med lediga bostäder att hyra, där du kan söka efter hyresbostäder, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar på Södermalm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga hyresbostaden till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hyresbostäder på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Södermalm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter bostäder att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra hyresrätter på Södermalm, hyra hyreslägenhet på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledig lägenhet på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm, ledig hyreslägenhet på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm, lediga hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, lägenheter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm, hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostad på Södermalm, hyresrätt på Södermalm, lägenhet på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostad på Södermalm, studentbostad på Södermalm, studentlägenhet på Södermalm och hyreslägenhet på Södermalm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en bostad på Södermalm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra bostaden. Du kan också be om en visning av bostaden, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya hyresbostad på Södermalm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr bostaden är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut bostaden i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på bostaden eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut hyresbostaden.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för bostaden innan du har fått en visning av bostaden.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya bostad. Kom ihåg att adressändra.

Hyra bostad på Södermalm

Är du på jakt efter att hyra en bostad på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta din nya hyresbostad på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad at hyra på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresbostäderna på Södermalm först. När du vill hyra en bostad på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av bostad på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresbostäder på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra hyresrätt på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra studentlägenhet på Södermalm eller hyra hyreslägenhet på Södermalm.

Ledig bostad på Södermalm

Är du på jakt efter en ledig bostad på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta en ledig hyresbostad på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta lediga hyresbostäderna på Södermalm först. När du vill hyra en ledig bostad på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig bostad på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm eller ledig hyreslägenhet på Södermalm.

Bostäder på Södermalm

Är du på jakt efter bostäder på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta bostäder och hyresbostäder på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostäder på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna på Södermalm först. När du vill hyra bostäder på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av bostäder på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm eller hyreslägenheter på Södermalm.

Bostad på Södermalm

Är du på jakt efter en bostad på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga bostäder, hyreslägenheter och hyresrätter på Södermalm. Hitta en bostad och hyresbostad på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller bostad på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta bostäderna på Södermalm först. När du vill hyra en bostad på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av bostad på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hyresbostäder på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  på Södermalm, hyresbostad på Södermalm, hyresrätt på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostad på Södermalm, studentbostad på Södermalm, studentlägenhet på Södermalm eller hyreslägenhet på Södermalm.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Södermalm

Södermalm har med sin speciella stil nästan blivit synonymt med en avslappnad och hipster-inspirerad stil som är vanligt förekommande på söder. Här finns det flera second hand-butiker, mikrobryggerier och prisbelönta caféer och bagerier, samtidigt som det också finns stora köpcentran, etablerade varumärken och diskotek för alla åldrar. Södermalm brukar därför beskrivas som en dynamisk stadsdel med ett rikt socialt liv under dygnets alla timmar. Vidare finns här också gott om kultur i form av muséer, utställningar och historiska byggnader. Namnet Södermalm började nämligen redan ta form i dokument daterat till 1288, även om den dåvarande stavningen var Suthraemalm, och stadsdelen började därefter sakta ta form. Det var dock inte förrän på slutet av 1500-talet som befolkningstillväxten tog fart och så sent som mot slutet av 1800-talet den kom igång på allvar. Södermalm blev då främst arbetarnas stadsdel, även om stadsdelen idag kännetecknas av dyra bostäder och ett av Stockholms trendigaste områden att bo i. En av de delar på Södermalm som har kommit att bli en av de allra mest omtalade och populära bland såväl Stockholmare som turister är den del som fått det inofficiella namnet SoFo (Söder om Folkungagatan), som sedan 90-talet växt in i namnet och bildar ett område kännetecknat av restauranger, småbutiker, caféer och en speciell livsstil. 

Här får du en överblick över hyresbostäder i Södermalm. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres på Södermalm. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Södermalm som i vardagligt tal ofta kallas för Söder, sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i syd. Södermalm utgörs av en ö och karaktäriseras av en avslappnad och social stil. Här finns det gott om caféer, barer och butiker i alla dess former vilket tillsammans bildar en egen puls som går att ta på när man sätter foten i denna del av staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Södermalm