Hyra bostad i Umeå

Hitta din nya bostad, hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt på listan med lediga bostäder i Umeå nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder, bostäder, hyresrätter och studentbostäder. Vill du hyra bostad - antingen hyresbostad, studentbostad eller hyresrätt så har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra bostad i Umeå.

Vilken storlek sökes?Storlek
Välj prisPris
Hyra per månad
Ytterligare filtreringarFilter
Hyresperiod
Filtrera sökningSök
326 bostäder hittade

Vanliga frågor

Statistik över utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Umeå under den senaste månaden

Nedan ser du utvecklingen av lediga bostäder att hyra i Umeå under den senaste månaden. I den första kolumnen ser du datumet. I den andra kolumnen ser du det samlade antalet bostäder att hyra i Umeå på datumet. I den tredje kolumnen ser du antal nya bostäder i Umeå som lagts ut för uthyrning på datumet. I den fjärde kolumnen ser du antal bostäder i Umeå som hyrts ut på datumet. Se även samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Umeå över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Umeå över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Umeå över tid

Datum Alla bostäder att hyra Nya bostäder att hyra Uthyrda bostäder
1. mars 2024 354 66 2
29. februari 2024 290 47 39
28. februari 2024 282 29 22
27. februari 2024 275 26 21
26. februari 2024 270 14 0
25. februari 2024 256 5 8
24. februari 2024 259 36 65
23. februari 2024 288 34 29
22. februari 2024 283 32 31
21. februari 2024 282 38 20
20. februari 2024 264 22 25
19. februari 2024 267 10 1
18. februari 2024 258 4 14
17. februari 2024 268 22 99
16. februari 2024 345 21 28
15. februari 2024 352 20 11
14. februari 2024 343 29 32
13. februari 2024 346 92 93
12. februari 2024 347 81 4
11. februari 2024 270 9 13
10. februari 2024 274 53 77
9. februari 2024 298 48 4
8. februari 2024 254 34 61
7. februari 2024 281 33 34
6. februari 2024 282 32 43
5. februari 2024 293 6 6
4. februari 2024 293 5 13
3. februari 2024 301 46 61
2. februari 2024 316 60 59
1. februari 2024 315 44 23
31. januari 2024 294 53 0

Statistik över lediga hyresbostäder i Umeå

I nedanstående tabell hittar du data om utbudet av bostäder att hyra i Umeå.Se också samlad statistik över alla lediga hyresbostäder i Umeå över tid, samlad statistik över nya hyresbostäder i Umeå över tid, samlad statistik över uthyrda bostäder i Umeå över tid

Totalt
Antal lediga bostäder 326
Antal nya bostäder sedan igår 66
Antal uthyrda bostäder sedan igår 2
Lediga m2 totalt 15 628

Vad är en hyresrätt?

En hyresrätt är en bostadslösning där man väljer att hyra sitt boende istället för att investera i ett köp. Denna bostad kan vara antingen en lägenhet, ett hus, ett enskilt rum eller ett radhus. Hyresrätt kan erbjuda en hög grad av flexibilitet, tillåtande en att uppleva livet i ett specifikt område utan de långsiktiga åtaganden som kommer med husköp.

När man väljer en hyresrätt betalar man en månadshyra, vilken bestäms av storlek, läge och andra relevanta faktorer. Det är väl att noggrant granska hyreskontraktet innan man skriver under det, för att förstå vad som ingår i hyran och vilka skyldigheter man har som hyresgäst.

Att bo i hyresrätt har många fördelar. Det kan vara ett mer ekonomiskt alternativ jämfört med andra boendeformer, vilket frigör medel som kan användas på andra saker. Det kan också vara lättare att flytta, eftersom man inte behöver sälja något innan man byter bostad. Ofta erhåller man också support från uthyrare eller fastighetsförvaltare vid eventuella problem, som t.ex. läckande rör eller avloppsstopp.

I det stora hela är hyresrätt en optimal lösning för de som söker flexibilitet och inte önskar binda sig till en specifik plats. Det erbjuder en lätt och flexibel lösning, som tillåter enkel flyttning vid behov, utan kravet av att finna en köpare. Du behöver bara avsluta ditt hyreskontrakt och sedan söka nytt boende när hyresperioden avslutas.

Diverse Typer av Hyresrätter:

Det är en myriad av hyresrätter tillgängliga, några av dem inkluderar:

Hyreslägenhet i Umeå

En lägenhet är en individuell bostadsenhet inom en större byggnad och kan vara idealisk för de som önskar närhet till stadscentra, kollektivtrafik och sociala miljöer. För mer information om lägenhet att hyra, klicka på länken.

Hus att hyra i Umeå

Ett hus är en frittstående bostad, ofta med en tillhörande trädgård och andra utomhusutrymmen som en uppfart. För mer information om hus att hyra, klicka på länken.

Radhus att hyra i Umeå

Ett radhus är en mellanform mellan lägenhet och hus, där flera liknande bostäder är sammankopplade i rad och delar sidoväggar. För mer information om radhus att hyra, klicka på länken.

Rum att hyra i Umeå

Att hyra ett rum är ofta en temporär och flexibel lösning, vanligtvis i form av andrahandsuthyrning, som kan vara idealisk för kortare vistelser. För mer information om rum att hyra, klicka på länken..

Studentbostad i Umeå

Studentbostäder är speciellt anpassade för studenter, och kan variera från mindre lägenheter till enskilda rum. För mer information om studentbostäder, klicka på länken.

Hur hittar man en hyresrätt i Umeå?

Att lokalisera en hyresrätt kan ofta vara en både tidsintensiv och ibland komplicerad uppgift, särskilt beroende på bostadsmarknadens nuvarande tillstånd i det område där du söker. Starta processen genom att noggrant identifiera dina specifika behov och preferenser. Utforska sedan marknaden för tillgängliga hyresrätter, exempelvis genom att använda bostadsportaler som Hyresbostad.se, eller genom att kontakta fastighetsbolag, förvaltare och bostadsrättsföreningar direkt. Boka visningar av potentiellt passande hyresrätter och kom överens med uthyraren när du hittat den rätta bostaden.

För en mer detaljerad genomgång om hur du hittar och säkrar din nya hyresrätt, besök våra guider för att söka lägenhet att hyra, söka rum att hyra, söka hus att hyra och söka studentbostad.

Hitta lediga hyresrätter i Umeå online

Hyresbostad.se tillhandahåller en omfattande lista över tillgängliga hyresrätter i hela landet. Oavsett om du söker en mindre, större, ekonomisk eller lyxig bostad, kan portalen hjälpa dig att finna en hyresrätt som matchar dina önskemål. Du har möjlighet att filtrera din sökning och ställa in automatiska sökagenter för hyresrätter som meddelar dig om nya matchande objekt, vilket gör det enklare att snabbt kontakta uthyrare med passande hyresrätter.

Hitta en prisvärd hyresrätt i Umeå

För de som söker mer ekonomiskt överkomliga bostadslösningar är det relevant att utforska så många alternativ som möjligt. Detta kan uppnås genom att proaktivt kontakta diverse uthyrare och arrangera visningar av de tillgängliga hyresrätterna. När du har mottagit olika prisförslag från uthyrare, bör du inte tveka att framställa dina egna bud och förhandla om priset.

Genom att hålla flera alternativ öppna och engagera sig med flera potentiella uthyrare, kan man optimera chanserna att finna en uthyrare som är villig att acceptera ett fördelaktigt bud. Det slutgiltiga priset du kan förhandla fram är starkt kopplat till marknadens utbud och efterfrågan. Därför kan du öka sannolikheten att hitta en prisvärd hyresrätt genom att utforska områden med högre bostadsledighet.

Hitta en hyresrätt i Umeå med passande storlek och layout

När du är på jakt efter en ny hyresrätt är det av yttersta vikt att du ser till att den kan tillgodose både dina aktuella och kommande behov. Med andra ord bör hyresrätten erbjuda tillräckligt med utrymme för dina nuvarande dagliga aktiviteter samt de planer du har framöver. Om du förväntar familjeökning, planerar att bo där under en längre period, eller kanske överväger möjligheten för en inneboende i framtiden, måste dessa faktorer beaktas.

Layout och inredning av hyresrätten kan spela en stor roll i hur väl den uppfyller dina krav. Även om en hyresrätt vid första ögonkastet kan tyckas vara för liten, kan intelligent inredning och en genomtänkt planlösning optimera användningen av tillgängligt utrymme. För inspiration och vägledning om inredning, se våra guider: Guide till inredning av lägenhet, guide till inredning av hus och guide till inredning av rum.

Inflyttning till din nya hyresrätt i Umeå

Efter att ha lokaliserat din kommande hyresrätt, är nästa steg att organisera och genomföra flytten. Det är av stor betydelse att flyttprocessen är välorganiserad och att alla aspekter av flytten beaktas och hanteras korrekt. Flyttningen kan variera stort, beroende på om du flyttar in i ett rum, en lägenhet, eller ett hus. Hos Hyresbostad.se har vi sammanställt guider som kan assistera dig genom din flytt till en hyresrätt: Guide till att flytta till lägenhet, Guide till att flytta till hus, och Guide till att flytta till rum.

Önskar du hyra ut en hyresrätt i Umeå?

Om du har tillgängliga hyresrätter att erbjuda, kan du hitta din nästa hyresgäst via Hyresbostad.se, en av landets främsta onlineplattformar för uthyrning av privatbostäder. Plattformen används flitigt av olika hyresvärdar, inklusive fastighetsbolag, bostadsföreningar, fastighetsmäklare och förvaltare för att annonsera lediga hyresrätter.

Hyresbostad.se besöks dagligen av hundratals personer i jakt på en lämplig hyresrätt. När du lägger ut dina lediga hyresrätter på Hyresbostad.se, blir de synliga för en bred publik, allt från studenter till barnfamiljer till äldre personer. Om du har en hyresrätt att erbjuda, kan du enkelt skapa en annons direkt här. Du kan också aktivt söka efter potentiella hyresgäster. Kontakta oss gärna på [email protected] – vi står redo att assistera dig med råd och support i skapandet av din annons.

Vi har även sammanställt en guide som beskriver uthyrningsprocessen från början till slut: Hyr ut din hyresrätt genom 10 grundliga steg.

Använd sunt förnuft när du söker hyresrätt

Det är väl att noggrant granska hyresvärden innan några pengar överförs. Sök alltid juridisk rådgivning för granskning av ditt hyresavtal innan du undertecknar det. Begär alltid en visning av hyresrätten, verifiera hyresvärdens bakgrund och säkra dokumentation som bevisar hyresvärdens rättighet att hyra ut, innan du undertecknar eller överför pengar. Det allra viktigaste är att använda sunt förnuft.

För mer information och tips har vi sammanställt denna guide: Guide: Kolla hyresvärden innan du hyr en bostad.

Värt att veta när du söker hyresbostad i Umeå

Umeå kännetecknas av en rad unika egenskaper som gör staden till en vibrerande och attraktiv plats att bo och leva i.

Umeå har ett välutbyggt kollektivtrafiksystem med bussar och spårvagnar som trafikerar staden och dess omgivningar. Staden har också en flygplats med reguljära flygresor till Stockholm, Göteborg och andra svenska och internationella destinationer.

Stadsdelar i Umeå

Umeå har en varierad stadsbild med många olika stadsdelar, var och en med sin egen unika karaktär. Här är en kort beskrivning av några av de mest centrala stadsdelarna:

Centrala staden:

Hjärtat av Umeå med ett stort utbud av butiker, restauranger, caféer och kulturliv.

Här finns bland annat Kungsgatan, Rådhustorget och Umeå universitet.

Kännetecknas av liv och rörelse, historiska byggnader och en modern atmosfär.

Mer information om Umeå

Om du letar efter en hyresfastighet i Umeå är det viktigt att du grundligt bekantar dig med hur kooperativt boende fungerar och var i staden du vill bo. Vi har sammanställt en guide med all relevant information om Umeå för att ge dig en heltäckande översikt. Läs mer om Umeå i den här guiden: Umeå: Sveriges coolaste stad norr om polcirkeln.