Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra i Umeå

Hitta ditt nya hus i Umeå på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus i Umeå. Hyr hus i Umeå här. Lycka till! Mer info om hyra hus i Umeå.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

20 bostäder hittade
1 2 >

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus i Umeå

Är du på jakt efter lediga hus i Umeå så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Umeå. Hitta lediga hus i Umeå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Umeå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Umeå först. När du vill hyra ett ledigt hus i Umeå är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus i Umeå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Umeå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter i Umeå, lediga hyresbostäder i Umeå, lediga hyresrätter i Umeå, lediga hus i Umeå, lediga rum i Umeå, lediga bostäder i Umeå, lediga studentbostäder i Umeå, lediga studentlägenheter i Umeå eller lediga hyreslägenheter i Umeå.

Guide: Så hittar du ett hus i Umeå

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet i Umeå? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus i Umeå. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset i Umeå!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra i Umeå. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var i Umeå ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus i Umeå

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar i Umeå. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Umeå. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet i Umeå, hyra hus i Umeå, hyra rum i Umeå, hyra bostad i Umeå, hyra hyresbostad i Umeå, hyra studentbostad i Umeå, hyra hyresrätter i Umeå, hyra hyreslägenhet i Umeå, ledig hyresrätt i Umeå, ledig lägenhet i Umeå, ledigt hus i Umeå, ledigt rum i Umeå, ledig hyresbostad i Umeå, ledig bostad i Umeå, ledig studentbostad i Umeå, ledig studentlägenhet i Umeå, ledig hyreslägenhet i Umeå, lediga hyresrätter i Umeå, lediga lägenheter i Umeå, lediga hyresbostäder i Umeå, lediga hus i Umeå, lediga rum i Umeå, lediga bostäder i Umeå, lediga studentbostäder i Umeå, lediga studentlägenheter i Umeå, lediga hyreslägenheter i Umeå, hyresbostäder i Umeå, hyresrätter i Umeå, lägenheter i Umeå, hus i Umeå, rum i Umeå, bostäder i Umeå, studentbostäder i Umeå, studentlägenheter i Umeå, hyreslägenheter i Umeå, hyresbostad i Umeå, hyresrätt i Umeå, lägenhet i Umeå, hus i Umeå, rum i Umeå, bostad i Umeå, studentbostad i Umeå, studentlägenhet i Umeå och hyreslägenhet i Umeå

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus i Umeå som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus i Umeå ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus i Umeå

Är du på jakt efter att hyra ett hus i Umeå så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Umeå. Hitta ditt nya hus i Umeå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra i Umeå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Umeå först. När du vill hyra ett hus i Umeå är det viktigt att veta vilken typ av hus i Umeå som du vill hyra. Det finns alla typer av hus i Umeå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  i Umeå, hyra hyresbostad i Umeå, hyra hyresrätt i Umeå, hyra hus i Umeå, hyra rum i Umeå, hyra bostad i Umeå, hyra studentbostad i Umeå, hyra studentlägenhet i Umeå eller hyra hyreslägenhet i Umeå.

Lediga hus i Umeå

Är du på jakt efter ett ledigt hus i Umeå så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Umeå. Hitta ett ledigt hus i Umeå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Umeå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen i Umeå först. När du vill hyra ett ledigt hus i Umeå är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus i Umeå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Umeå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet i Umeå, ledig hyresbostad i Umeå, ledig hyresrätt i Umeå, ledigt hus i Umeå, ledigt rum i Umeå, ledig bostad i Umeå, ledig studentbostad i Umeå, ledig studentlägenhet i Umeå eller ledig hyreslägenhet i Umeå.

Hus i Umeå

Är du på jakt efter ett hus i Umeå så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus i Umeå. Hitta en bostad och lägenhet i Umeå genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus i Umeå till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen i Umeå först. När du vill hyra ett hus  i Umeå är det viktigt att veta vilken typ av hus i Umeå som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus i Umeå, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter i Umeå, hyresbostäder i Umeå, hyresrätter i Umeå, hus i Umeå, rum i Umeå, bostäder i Umeå, studentbostäder i Umeå, studentlägenheter i Umeå eller hyreslägenheter i Umeå.

Värt att veta när du söker hus i Umeå

Var staden fått sitt namn ifrån är inte en fråga som alla enats om. Den mest vanligen accepterade uppfattningen är att namnet har sitt ursprung i det fornnordiska ordet Úma, som betyder dånande eller tjutande, och därmed användes som en beskrivning av Umeälven. En alternativ uppfattning är att namnet härstammar från Ymer och att Umeå därmed är vad som omnämndes som Ymisland i den isländska fornaldarsagan Hervararsagan från 1200-talet. Något som däremot inte går att motsätta sig är att stadens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden då hällristningar från cirka 3 000 f. Kr. är funna i området. Staden har flertalet gånger i historien brunnit ned till marken på grund av krig och förstörelse. Under återuppbyggnaden efter Stadsbranden i Umeå år 1888 beslöts att gatorna skulle vara bredare och att björkar skulle planteras längs med alla gator och med detta föddes Björkarnas stad. Sedan Umeå universitet invigdes år 1965 har befolkningen i staden mer än fördubblats och inneburit att medelåldern för stadens invånare ligger flera år under riksgenomsnittet. Förutom av universitetet lockas folk till staden på grund av dess vädermässiga mångfald i form av riktiga snövintrar kombinerat med soliga strandsomrar. Staden är också präglad av kultur vilket gör sig påmint av alla muséer, Umeå jazzfestival, och inte minst Norrlandsoperan.

Hitta lediga hus i Umeå. Söker du hus i Umeå, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder i Umeå än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Umeå som ligger vackert belägen vid Umeälven i Västerbotten är idag Sveriges 13e största stad. I folkmun kallas staden ofta för Björkarnas stad sedan den karaktäriseras av alla de björkar som historiskt smyckar innerstaden. Sedan 1965 står staden dessutom hem för ett av Sveriges största Universitet och idag bor det över 100.000 invånare i kommunen, som med en stadig tillväxt de senaste deciennierna växt ut till Norrlands största stad.

Sök på väg- eller gatunamn i Umeå
Information om kommunen