Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Hus att hyra på Södermalm

Hitta ditt nya hus på Södermalm på listan med lediga hus nedan. Vi har ett stort urval av hus på Södermalm. Hyr hus på Södermalm här. Lycka till! Mer info om hyra hus på Södermalm.

Upprätta en sökagent för ditt nya hus här

1 bostäder hittade

Vad är ett hus?

Det finns olika typer av hus, däribland enfamiljshus, radhus och flerfamiljshus. Ett hus kan även vara ett fritidshus eller ett semesterhem.

Ett hus är ett typiskt ett större boende som ofta har flera våningar. Det är vanligtvis ett fristående hus som är omgivet av en trädgård eller en annan form av utomhusyta. Ett hus består vanligtvis av ett antal rum, som ett kök, ett vardagsrum, ett sovrum och ett badrum. Det kan också ha ett garage, ett förråd eller ett kontor.

Lediga hus på Södermalm

Är du på jakt efter lediga hus på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus på Södermalm. Hitta lediga hus på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen på Södermalm först. När du vill hyra ett ledigt hus på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av lediga hus på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm eller lediga hyreslägenheter på Södermalm.

Guide: Så hittar du ett hus på Södermalm

Behöver du hjälp med att hitta ett hus, en hyresrätt eller en hyreslägenhet på Södermalm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av hus på Södermalm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta det perfekta huset på Södermalm!

Du kan alltid söka bland alla bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för ett hus att hyra på Södermalm. Vilken storlek och hur många m2 ska huset vara? Hur lång ska hyresperioden vara? Var på Södermalm ska huset ligga – ska det ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska huset ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vill du ha natur nära? Ska huset ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska huset ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?

Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en sökning efter ett hus som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter ett hus på Södermalm

Det finns många bra hemsidor med lediga hus att hyra, där du kan söka efter hus, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar på Södermalm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta det bästa lediga huset till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av hus på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Södermalm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra hyresrätter på Södermalm, hyra hyreslägenhet på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledig lägenhet på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm, ledig hyreslägenhet på Södermalm, lediga hyresrätter på Södermalm, lediga lägenheter på Södermalm, lediga hyresbostäder på Södermalm, lediga hus på Södermalm, lediga rum på Södermalm, lediga bostäder på Södermalm, lediga studentbostäder på Södermalm, lediga studentlägenheter på Södermalm, lediga hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, lägenheter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm, hyreslägenheter på Södermalm, hyresbostad på Södermalm, hyresrätt på Södermalm, lägenhet på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostad på Södermalm, studentbostad på Södermalm, studentlägenhet på Södermalm och hyreslägenhet på Södermalm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat ett hus på Södermalm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra huset. Du kan också be om en visning av huset, så du kan se det med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat ditt nya hus på Södermalm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr huset är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut huset i andrahand.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på huset eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut huset.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för huset innan du har fått en visning av huset.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i ditt nya hus. Kom ihåg att adressändra.

Hyra hus på Södermalm

Är du på jakt efter att hyra ett hus på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus på Södermalm. Hitta ditt nya hus på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus att hyra på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen på Södermalm först. När du vill hyra ett hus på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av hus på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hus på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  på Södermalm, hyra hyresbostad på Södermalm, hyra hyresrätt på Södermalm, hyra hus på Södermalm, hyra rum på Södermalm, hyra bostad på Södermalm, hyra studentbostad på Södermalm, hyra studentlägenhet på Södermalm eller hyra hyreslägenhet på Södermalm.

Lediga hus på Södermalm

Är du på jakt efter ett ledigt hus på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus på Södermalm. Hitta ett ledigt hus på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta lediga husen på Södermalm först. När du vill hyra ett ledigt hus på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledigt hus på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet på Södermalm, ledig hyresbostad på Södermalm, ledig hyresrätt på Södermalm, ledigt hus på Södermalm, ledigt rum på Södermalm, ledig bostad på Södermalm, ledig studentbostad på Södermalm, ledig studentlägenhet på Södermalm eller ledig hyreslägenhet på Södermalm.

Hus på Södermalm

Är du på jakt efter ett hus på Södermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyreslägenheter och hus på Södermalm. Hitta en bostad och lägenhet på Södermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hus på Södermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera husen, så du ser de mest relevanta husen på Södermalm först. När du vill hyra ett hus  på Södermalm är det viktigt att veta vilken typ av hus på Södermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga hus på Södermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter på Södermalm, hyresbostäder på Södermalm, hyresrätter på Södermalm, hus på Södermalm, rum på Södermalm, bostäder på Södermalm, studentbostäder på Södermalm, studentlägenheter på Södermalm eller hyreslägenheter på Södermalm.

Värt att veta när du söker hus i Södermalm

Södermalm har med sin speciella stil nästan blivit synonymt med en avslappnad och hipster-inspirerad stil som är vanligt förekommande på söder. Här finns det flera second hand-butiker, mikrobryggerier och prisbelönta caféer och bagerier, samtidigt som det också finns stora köpcentran, etablerade varumärken och diskotek för alla åldrar. Södermalm brukar därför beskrivas som en dynamisk stadsdel med ett rikt socialt liv under dygnets alla timmar. Vidare finns här också gott om kultur i form av muséer, utställningar och historiska byggnader. Namnet Södermalm började nämligen redan ta form i dokument daterat till 1288, även om den dåvarande stavningen var Suthraemalm, och stadsdelen började därefter sakta ta form. Det var dock inte förrän på slutet av 1500-talet som befolkningstillväxten tog fart och så sent som mot slutet av 1800-talet den kom igång på allvar. Södermalm blev då främst arbetarnas stadsdel, även om stadsdelen idag kännetecknas av dyra bostäder och ett av Stockholms trendigaste områden att bo i. En av de delar på Södermalm som har kommit att bli en av de allra mest omtalade och populära bland såväl Stockholmare som turister är den del som fått det inofficiella namnet SoFo (Söder om Folkungagatan), som sedan 90-talet växt in i namnet och bildar ett område kännetecknat av restauranger, småbutiker, caféer och en speciell livsstil. 

Hitta lediga hus  på Södermalm. Söker du hus på Södermalm, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder  på Södermalm än hus, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Södermalm som i vardagligt tal ofta kallas för Söder, sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i syd. Södermalm utgörs av en ö och karaktäriseras av en avslappnad och social stil. Här finns det gott om caféer, barer och butiker i alla dess former vilket tillsammans bildar en egen puls som går att ta på när man sätter foten i denna del av staden.

Sök på väg- eller gatunamn i Södermalm