Filtrera sökning
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
Filtrera sökningSök

Lägenheter att hyra på Östermalm

Hitta lägenheter, hyreslägenheter och studentlägenheter på listan med lediga lägenheter på Östermalm nedan. Vill du hyra lägenhet, hyreslägenhet eller studentlägenhet har du kommit helt rätt. Lycka till! Mer info om hyra lägenheter på Östermalm.

Upprätta en sökagent för din nya lägenhet här

143 bostäder hittade
1 2 3 4 5 6 7 8 >

Vad är en lägenhet?

Lägenheter är ett vanligt boendealternativ som många människor väljer. En lägenhet är ett rum eller ett antal rum som är en del av en större fastighet. Det kan vara ett hus, ett flerfamiljshus eller ett komplex med flera lägenheter. Lägenheterna är oftast fördelade på olika våningar och har en egen ingång. Lägenheter kan vara fördelade över en eller flera våningar. De kan ha en egen ingång eller dela en gemensam ingång med andra lägenheter. Det finns olika typer av lägenheter, som ettor, tvåor, treor och fyrar. De kan ha olika storlekar och utformningar, beroende på var de är belägna. De flesta lägenheter har ett eller flera sovrum, ett kök, ett vardagsrum och ett badrum. Lägenheter kan vara antingen hyresrätter eller äganderätter. I en hyresrätt är det hyresvärden som äger lägenheten medan i en äganderätt är det den som bor i lägenheten som äger den.

Lediga lägenheter på Östermalm

Är du på jakt efter lediga lägenheter på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta lediga lägenheter och lägenheter på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna på Östermalm först. När du vill hyra en ledig lägenhet på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lediga lägenheter på Östermalm, lediga hyresbostäder på Östermalm, lediga hyresrätter på Östermalm, lediga hus på Östermalm, lediga rum på Östermalm, lediga bostäder på Östermalm, lediga studentbostäder på Östermalm, lediga studentlägenheter på Östermalm eller lediga hyreslägenheter på Östermalm.

Guide: Så hittar du en lägenhet på Östermalm

Behöver du hjälp med att hitta en lägenhet, hyresrätt eller hyreslägenhet på Östermalm? Så har du kommit helt rätt! I denna guide kommer vi genomgå några av de saker som du ska vara uppmärksam på när du söker uthyrning av lägenhet på Östermalm. Följ stegen i guiden nedan, så har du kommit en bra bit på vägen att hitta den perfekta lägenheten på Östermalm!

Du kan alltid söka bland alla lediga bostäder att hyra via dessa länkar: hyra lägenhet, hyresbostad, hyresrätt, hyra hus, hyra rum, hyra bostad, hyra studentbostad, hyra studentlägenhet, hyreslägenhet.

1. Överväg dina behov

Först och främst ska du överväga vilka behov du som hyresgäst har för en lägenhet, lägenhet att hyra, rum att hyra eller hus att hyra på Östermalm. Vilken storlek och hur många m2 ska lägenheten vara? Ska det vara ett rum, en lägenhet, en studentbostad eller ett hus? Behöver du en egen parkering? Hur lång ska hyresperioden vara? Var på Östermalm ska lägenheten ligga – ska den ligga i ytterkanten av stan eller i centrum? Hur mycket är du villig att betala i hyra? Ska lägenheten ha en uteplats, altan, trädgård, badkar osv.? Hur ska fastigheten se ut? Vilken våning ska lägenheten ligga på? Vill du ha natur nära? Ska lägenheten ligga vid havet? Vad ska månadshyran vara? Ska lägenheten ligga nära ett visst universitet? Söker du ett förstahandskontrakt?
Frågorna är många. När du vet vilka behov du har kan du starta en lägenhetssökning efter jakten på en lägenhet som uppfyller dina krav.

2. Sök på internet efter lägenhet på Östermalm

Det finns många bra hemsidor med lediga lägenheter att hyra, där du kan söka efter lägenheter, bostadsförmedlingar, privata hyresvärdar och hyresvärdar på Östermalm. Kom ihåg att söka på fler olika bostadsportaler för att hitta den bästa lediga lägenheten till det bästa priset. Du kan söka direkt efter alla typer av lägenheter på vår bostadsportal Hyresbostad.se, som är en av de största svenska portalerna för bostadsuthyrning och som ger en överblick över hela bostadsmarknaden. Vi är bostadsportalen för Östermalm. Vi har alla kommuner och städer och täcker hela Sverige. Börja din sökning efter lägenheter att hyra här.

Du kan använda dessa länkar för att gå direkt till en bestämd typ av sökning: Hyra lägenhet på Östermalm, hyra hus på Östermalm, hyra rum på Östermalm, hyra bostad på Östermalm, hyra hyresbostad på Östermalm, hyra studentbostad på Östermalm, hyra hyresrätter på Östermalm, hyra hyreslägenhet på Östermalm, ledig hyresrätt på Östermalm, ledig lägenhet på Östermalm, ledigt hus på Östermalm, ledigt rum på Östermalm, ledig hyresbostad på Östermalm, ledig bostad på Östermalm, ledig studentbostad på Östermalm, ledig studentlägenhet på Östermalm, ledig hyreslägenhet på Östermalm, lediga hyresrätter på Östermalm, lediga lägenheter på Östermalm, lediga hyresbostäder på Östermalm, lediga hus på Östermalm, lediga rum på Östermalm, lediga bostäder på Östermalm, lediga studentbostäder på Östermalm, lediga studentlägenheter på Östermalm, lediga hyreslägenheter på Östermalm, hyresbostäder på Östermalm, hyresrätter på Östermalm, lägenheter på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostäder på Östermalm, studentbostäder på Östermalm, studentlägenheter på Östermalm, hyreslägenheter på Östermalm, hyresbostad på Östermalm, hyresrätt på Östermalm, lägenhet på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostad på Östermalm, studentbostad på Östermalm, studentlägenhet på Östermalm och hyreslägenhet på Östermalm

3. Kontakta hyresvärden

När du har hittat en lägenhet på Östermalm som du är intresserad av ska du kontakta hyresvärden. Du ska vara förberedd på att skriva en ansökning till hyresvärden där du berättar lite om dig själv och varför du vill hyra lägenheten. Du kan också be om en visning av lägenheten, så du kan se den med egna ögon.

4. Få hyreskontraktet kollat av en jurist

När du har hittat din nya lägenhet på Östermalm ska du skriva under ett hyreskontrakt med hyresvärden. Det är viktigt att du får rådgivning från en jurist så att du säkrar dig att allt är som det ska. Ett hyreskontrakt ska bland annat innehålla information om hyra, deposition, värmeförbrukning, skick vid inflyttningen med mera. Du ska bl.a. vara väldigt uppmärksam på skicket av hyresobjektet vid inflyttning. Låt alltid en advokat eller jurist kontrollera hyreskontraktet innan du skriver under det.

5. Kolla upp hyresvärden ordentligt

Om hyresvärden själv hyr lägenheten är det inte säkert att personen får hyra ut den i andrahand till dig. I den situationen kan du be hyresvärden om dokumentation som visar att personen har tillåtelse att hyra ut lägenheten i andrahand. Även om hyresvärden vill hyra ut en lägenhet som personen själv äger är det inte säkert att personen får göra detta. Kolla upp bostadsrättsföreningens regler kring detta.

6. Deposition

När du har skrivit under hyreskontraktet ska du eventuellt betala en deposition till hyresvärden. Depositionen är en säkerhet för hyresvärden om du skulle orsaka skador på lägenheten eller inte betala hyran. Depositionen är typiskt mellan 1-3 månaders hyra. När både du och hyresvärden har skrivit under hyreskontraktet har du typiskt några dagar på dig att överföra den eventuella depositionen. Du bör då endast överföra pengar till en bank i ditt eget land.

Du ska aldrig föra över deposition i dessa situationer:

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en utländsk bank.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten till en person som du inte har träffat fysiskt.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har ett hyreskontrakt som är underskrivet av bägge parter.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har kollat upp om hyresvärden har rätt att hyra ut lägenheten.

- Överför aldrig deposition/förskottshyra för lägenheten innan du har fått en visning av lägenheten.

7. Avtala om inflyttning

Kom ihåg att göra ett klart avtal med hyresvärden omkring inflyttningen. När kan du flytta in? När kan du få nycklarna? Osv. Osv.

8. Flytten

När allt är på plats kan du börja flytta in i din nya lägenhet. Kom ihåg att adressändra.

Hyra lägenhet på Östermalm

Är du på jakt efter att hyra en lägenhet på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta din nya lägenhet på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet at hyra på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna på Östermalm först. När du vill hyra en lägenhet på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lägenheter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du vill hyra lägenhet  på Östermalm, hyra hyresbostad på Östermalm, hyra hyresrätt på Östermalm, hyra hus på Östermalm, hyra rum på Östermalm, hyra bostad på Östermalm, hyra studentbostad på Östermalm, hyra studentlägenhet på Östermalm eller hyra hyreslägenhet på Östermalm.

Ledig lägenhet på Östermalm

Är du på jakt efter en ledig lägenhet på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta en ledig lägenhet på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lediga lägenheterna på Östermalm först. När du vill hyra en ledig lägenhet på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av ledig lägenhet på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker ledig lägenhet på Östermalm, ledig hyresbostad på Östermalm, ledig hyresrätt på Östermalm, ledigt hus på Östermalm, ledigt rum på Östermalm, ledig bostad på Östermalm, ledig studentbostad på Östermalm, ledig studentlägenhet på Östermalm eller ledig hyreslägenhet på Östermalm.

Lägenheter på Östermalm

Är du på jakt efter lägenheter på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta lägenheter på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenheter på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna på Östermalm först. När du vill hyra lägenheter på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av lägenheter på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenheter på Östermalm, hyresbostäder på Östermalm, hyresrätter på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostäder på Östermalm, studentbostäder på Östermalm, studentlägenheter på Östermalm eller hyreslägenheter på Östermalm.

Lägenhet på Östermalm

Är du på jakt efter en lägenhet på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga lägenheter, hyreslägenheter och hyresrätter på Östermalm. Hitta en lägenhet på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller lägenhet på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera lägenheterna, så du ser de mest relevanta lägenheterna på Östermalm först. När du vill hyra en lägenhet  på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av lägenhet på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av lediga lägenheter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss, oavsett om du söker lägenhet  på Östermalm, hyresbostad på Östermalm, hyresrätt på Östermalm, hus på Östermalm, rum på Östermalm, bostad på Östermalm, studentbostad på Östermalm, studentlägenhet på Östermalm eller hyreslägenhet på Östermalm.

Hyresrätt på Östermalm

Är du på jakt efter en hyresrätt på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter på Östermalm. Hitta en hyresrätt på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätt på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna på Östermalm först. När du vill hyra en hyresrätt på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätt på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss.

Hyresrätter på Östermalm

Är du på jakt efter hyresrätter på Östermalm så har du kommit helt rätt! Hyresbostad.se är en stor bostadsportal och samlar nämligen alla lediga hyresrätter, hyreslägenheter och lägenheter på Östermalm. Hitta hyresrätter på Östermalm genom att kolla listan ovan. Om du letar efter en bestämd typ av hyresvärd, privata hyresvärdar, förstahandskontrakt, fastighetsbolag eller hyresrätter på Östermalm till ett bestämt pris kan du använda filtret till att sortera hyresbostäderna, så du ser de mest relevanta hyresrätterna på Östermalm först. När du vill hyra hyresrätter på Östermalm är det viktigt att veta vilken typ av hyresrätter på Östermalm som du vill hyra. Det finns alla typer av hyresrätter på Östermalm, och du kan med fördel använda oss.

Värt att veta när du söker lägenhet i Östermalm

I takt med att Stockholm har vuxit de senaste decennierna har Östermalm fått ett allt mer attraktivt läge. Stadsdelen angränsar till Stockholms mest besökta butiksgator på Norrmalm,  kontorstäta Vasastan och ligger endast ett kortare stenkast ifrån mysiga Gamla Stan. Samtidigt är Östermalm hem för några av Stockholms största utbildningscentran i form av Kungliga Tekniska Högskolan och Stockholms Universitet, som bägge har sina campus i området. Inte bara studenter, utan även många matälskare lockas till stadsdelen och ett besök på den över hundra år gamla saluhallen på Östermalms torg. Saluhallen har sedan den invigdes år 1888 varit ett hem för matkultur och är idag kulturminnesskyddad. Några få kvater ifrån matälskarna centra finns ävens forskarnas dito. I parken Humlegården – som fått sitt namn genom att man för många hundra år sedan, när parken var en kunglig trädgärd, odlade bland anant humle här – finns det Kungliga biblioteket. Här kan den nyfikne finna allt tryckt material som getts ut i Sverige sedan 1661, även om biblioteket främst riktar sig mot forskare. Sist men inte minst så är ett besök på Östermalm och Sveriges nationalscen för teater, Dramaten, ett måste för den som intresserar sig för teater, kultur och historia. Kort sagt så är Östermalm en stadsdel som genom sin historia fått en ny skepnad och är idag ett av de mest eftertraktade områden i Stockholm och hem för såväl utbildning, parker, shopping och kultur i alla dess former.

Hitta lediga lägenheter  på Östermalm. Söker du lägenhet på Östermalm, får du en samlad överblick på denna lista. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information. Söker du andra typer av hyresbostäder  på Östermalm än lägenheter, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning ytterligare.

Östermalm är idag känt som ett av de mer exklusiva bostadsområderna i Stockholm. Merparten av byggnaderna i denna del av Stockholm härstammar från sekelskiftet mellan 1800- och 1900-talet då området gick igenom en ordentlig ombyggnation från att tidigare varit en enklare stadsdel till att nu rustas upp till ett av huvudstadens dyraste områden. Området kännetecknas, förutom av sina attraktiva bostäder, även utav dess nattklubbstäta kvarter och shoppingtäta gator.

Sök på väg- eller gatunamn i Östermalm