Detaljerad sökning
Filtrera sökning
Slet valgte
{{getText(item)}}
m2
 - 
m2
Visa på karta
Detaljerad sökningSök

Hyresbostäder i Örebro

Hitta din nya hyresbostad i Örebro på listan med lediga hyresbostäder i Örebro nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder i Örebro och är alltid uppdaterade med nya, lediga hyresbostäder i Örebro. Tryck på "Läs mer" under en specifik hyresbostad för att få mer information om bostaden.

Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Örebro. Mer info om hyresbostäder i Örebro .
Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Örebro. Mer info om hyresbostäder i Örebro .

Hitta din nya hyresbostad i Örebro på listan med lediga hyresbostäder i Örebro nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder i Örebro och är alltid uppdaterade med nya, lediga hyresbostäder i Örebro. Tryck på "Läs mer" under en specifik hyresbostad för att få mer information om bostaden.


Värt att veta när du söker hyresbostad i Örebro

Örebro grundades under 1200-talet, där Svartån var som grundast vilket gjorde att man kunde vada över ån och därmed gjorde läget strategiskt. Många viktiga vägar och transportleder gick genom staden – däribland landsvägen till dagens Trondheim och den viktiga Eriksgatan som sträckte sig ända från Uppland ner till Södra Svealand. Då det var en viktig knutpunkt med viktig genomfart ville makthavare ha kontroll över staden. Med anledning av detta byggdes en fästning mitt i staden, där Örebro slott idag ligger. Än idag utmärker sig staden för sitt strategiska läge som en handels- och logistiksstad.
Under 1400-talet styrde Danmark Sverige, och de olika landskapen stydes av fogdar, vilket med andra ord var svenskar som krigade för danskarna. Det var långt ifrån alla svenskar som stöttade detta, och en av dem som ogillade det mest var Engelbrekt Engelbrektsson. År 1434 erövrade han borgen i Örebro, vilket ledde till att befrielse från danskarna.
Ett sekel senare, under 1500-talet, växte Örebro till handelsstad. I regionen hade staden ensamrätt på järnhandel, vilket gjorde att staden hade möjlighet att växa. Dock var invånarantalet vid denna tidspunkt endast 600 personer.
Under första halvan av 1900-talet var Örebro känd som skostaden, detta på grund av den tidigare produktionen av skor där, med ett stort antal skofabriker. Under mitten av 50-talet gjordes ett försök att profiliera om staden då man gjorde upp en tävling där bästa smeknamn på staden vann förstapriset på 15 kronor. Det enda villkoret var att Wadköping och Skostaden inte fick användas. Bidraget som vann var Tröstlösa, påkommet av fru A. Groetze. Hon vann dessutom tredjepriset på fem kronor med sitt förslag Getingbo.

Här får du en överblick över hyresbostäder i Örebro. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Örebro. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Vid Hjälmarens västra strand hittar du Örebro – Sveriges sjätte största stad. Här erbjuds invånarna ett rikt och brett kulturutbud, med alltifrån sport till teater, musik och historiska platser. Mitt i stadskärnan ligger Örebro Slott, som är stadens främsta trofé.


Hitta hyresbostad i Örebro

Letar du efter hyresbostad i Örebro? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste hyreslägenheterna och husen som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny hyresbostad i Örebro som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna som uthyres i Örebro - hyreslägenheter, rum, hus och radhus som uthyres - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av hyresbostäder i Örebro, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek, hyra och om bostaden ska hyras ut tidsbegränsat eller med obegränsad hyresperiod, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya hyresbostäder i Örebro

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste hyresbostäderna i Örebro. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya hyresbostäder i Örebro som matchar dina sökkriterier.


Vilka typer av hyresbostäder finns i Örebro?

I Örebro hittar du lägenheter, rum eller hus att hyra. Klicka här för att se alla hyresbostäder .

Kan jag söka efter hyresbostäder i Örebro baserat på storlek och hyra?

Jo det kan du. På vår söksida för Örebro län kan du filtrera din sökning efter storlek, hyra, område osv. .

Hur hittar jag snabbt en hyresfastighet i Örebro?

Vi rekommenderar att du skapar en sökagent så att du omedelbart meddelas om nya hyresbostäder i Örebro .

Vad är hyran för en hyresfastighet i Örebro?

Priset på en hyresfastighet i Örebro beror på faktorer som storlek, pris och plats. Klicka här för att se hyrespriser för specifika hyresbostäder i Örebro.