Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
Visa på karta

Hyresbostäder i Stockholm Gärdet/Djurgården

Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i Stockholm Gärdet/Djurgården.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i Stockholm Gärdet/Djurgården.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter

Här får du en överblick över hyresbostäder i Stockholm Gärdet/Djurgården. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Stockholm Gärdet/Djurgården. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Djurgården ligger på en ö centralt i Stockholm och är kanske mest känt för sin vackra natur och sina många sevärdheter. I angränsing till Djurgården ligger Ladugårdsgärdet, i folkmun kallat Gärdet. Denna stadsdel består delvis av ett stort tättbebyggt område och delvis av ett stort grönområde.

Ön som Djurgården är belägen på hette tidigare Valdemarsön, men idag har namnet på stadsdelen även blivit namnet för själva ön. Stadsdelen angränsar till Östermalm, via Djurgårdsbron, och till Ladugårdsgärdet via Djurgårdsbrunnsvägen samt Lilla sjötullsbron. Djurgården består till största del av stora parker, museer, och ambassader, men här finns även viss stadsbebyggelse i de sydvästra delarna. Den fantastiska naturen kombinerat med ett brett urval av sevärdheter har gjort stadsdelen till en av huvudstadens mest attraktiva och står idag hem till bland annat prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Prinsparets bostad heter Villa Solbacken och var tidigare prins Bertils och prinsessan Lilians privata bostad, men testamenterades till Carl Philip när prins Bertil avled 1997. Gränsande till Östermalm i öst och Djurgården i norr ligger stadsdelen Gärdet som fram till 1926 ingick i Östermalm. Förutom flera institutioner och offentliga byggnader ligger även Kungliga Musikhögskolan, Tekniska museet, Sjöhistoriska museet, och Käknästornet i denna stadsdel. Ytan har tidigare använts som militärt övningsfält men har nu kommit att bli ett stort bostadsområde, karakteriserat av tidig funktionalism och stora grönområden. Gärdet ingårtillsammans med Hjorthagen och Östermalm i stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden som planerar byggandet av 12 000 nya bostäder och 35 000 nya atbetsplatser. Denna storsatsning mot huvudstadens rådande bostadsbrist har även lett till att Gärdet blivit en allt mer attraktiv stadsdel för såväl företag som privatpersoner.