Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
Visa på karta

Hyresbostäder i Stockholm Hammarbyhamnen

Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i Stockholm Hammarbyhamnen.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i Stockholm Hammarbyhamnen.
Filtrera ditt sökresultat genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter

Här får du en överblick över hyresbostäder i Stockholm Hammarbyhamnen. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Stockholm Hammarbyhamnen. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Det som en gång i tiden – precis som områdets namn Hammarbyhamnen vittnar om – var plats för en av Stockholms mest centrala hamnverksamheter har sakterligen byggts om till minskad hamnverksamhet och istället blivit ett av huvudstadens mest eftertraktade bostadsområden.

Det finns två inlopp in till Hammarbyhamnen. Det ena är Danvikskanalen som mynnar ut vid Danvikstull i öster, och det andra är Hammarbyslussen som binder samman Hammarbysjön med årstaviken i väst. Området var länge karaktäriserat av stora industrier som huserade i hamnområdet, och det fanns länge endast ett fåtal bostäder i området. Förvandlingen från industriområde till bostadsområde kom igång först på 1990-talet, då många stora industrier flyttade från området på 1980-talet och rivningskontrakt erbjöds till mindre företag. Det ledde till bristande underhåll av området, vilket i sin tur ledde till en naturlig övergång till att förvalta området annorlunda. I utformandet av de första planerna för bostadsområden i södra Hammarbyhamnen hämtade man inspiration från Berlin och ganska snart började området bebyggas med ett stort antal bostäder. Inflyttningen till området kom igång på allvar först tidigt 2000-tal och har sedan dess lockat många Stockholmare till området, som idag är ett av de populärare bostadsområdena i huvudstaden. I Norra hammarbyhamnen, som ligger på Södermalm, kom dock förvandligen till bostadsområde igång lite tidigare. Här skedde de första inflyttningarna på 1980-talet och man kan än idag se spår av den forna industritiden i de järnvägsspår som, trots att de inte använts på många år, lämnats kvar i området. Den geografiskt uppdelade Hammarbyhamnen binds idag ihop av färjor som kör över Hammarbysjön, och i framtiden planeras även tunnelbanan att byggas ut hit.