Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
Visa på karta

Hyresbostäder i Stockholm Innerstad

Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i följande städer: Stockholm Innerstad.
Filtrera annonserna genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i följande städer: Stockholm Innerstad.
Filtrera annonserna genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter
Hitta lediga hyresbostäder i Stockholm innerstad på Hyresbostad.se

Här får du en överblick över hyresbostäder i Stockholm Innerstad. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Stockholm Innerstad. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Vart går egentligen gränsen för Stockholm innerstad? En inte ovanlig defintition av vad som utgör Stockholms mest centrala område är stadsdelarna Norrmalm och Gamla Stan. Förutom bostäder och kontor präglas just denna definition av Stockholms innerstad av shoppinggator såsom Kungsgatan och Drottninggatan samt av sociala områden som Kungsträdgården och Sergels torg.

Stockholm innerstad kallas i folkmun ofta för Stockholm City, ett uttryck som växt fram med inspiration från London där stadens äldre centrum är en egen kommun och går under namnet City of London. Det som utgör Stockholm innerstad i bemärkelsen av centrum är Norrmalm och Gamla Stan. Just stadsdelen Norrmalm förväxlas dock ofta med det större stadsdelsområdet med samma namn. Det sistnämnda är mer precist ett stadsdelsområde bestående av just Norrmalm, Vasastan samt även en del av Östermalm. Norrmalm som stadsdel är den södra delen av stadsdels området och fick efter Norrmalmsregleringen i efterkrigstiden en rejäl upputsning och blev en av landets största stadssaneringar. Området kom snabbt att moderniseras under 50-, 60-, 70-talet vilket bland annat symboliseras genom uppförandet av de fem Hötorgsskraporna i mitten av 1960-talet. Denna förvandling som Stockholm innerstad genomgick har senare även inspirerat städer runt om i Europa och flera av de byggnader som uppfördes beskyddas idag som byggnadsminnesförklarade. Idag lockar Stockholm innerstad turister från hela världen. Med shopping i absoluta toppklass – med flera framträdande varuhus, butiker och shoppingcentran är området också i topp på många av Stockholmarnas egna topplistor över områden att besöka eller bo i. Här finns det också gott om saker att se och göra, där man på en dagspromenad kan få se allt ifrån Sveriges riksdag och regering, det Kungliga slottet och den blomstrande Kungsträdgården.