Detaljerad sökning
Filtrera sökning
Slet valgte
{{getText(item)}}
m2
 - 
m2
Visa på karta
Detaljerad sökningSök

Bostad att hyra i Umeå

Hitta din nya hyresbostad i Umeå på listan med lediga hyresbostäder i Umeå nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder i Umeå och är alltid uppdaterade med nya, lediga hyresbostäder i Umeå. Tryck på "Läs mer" under en specifik hyresbostad för att få mer information om bostaden.

Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Umeå. Mer info om bostad att hyra i Umeå .
Du har sökt efter hyresbostäder att hyra i Umeå. Mer info om bostad att hyra i Umeå .

Hitta din nya hyresbostad i Umeå på listan med lediga hyresbostäder i Umeå nedan. Vi har ett stort urval av hyresbostäder i Umeå och är alltid uppdaterade med nya, lediga hyresbostäder i Umeå. Tryck på "Läs mer" under en specifik hyresbostad för att få mer information om bostaden.


Värt att veta när du söker hyresbostad i Umeå

Var staden fått sitt namn ifrån är inte en fråga som alla enats om. Den mest vanligen accepterade uppfattningen är att namnet har sitt ursprung i det fornnordiska ordet Úma, som betyder dånande eller tjutande, och därmed användes som en beskrivning av Umeälven. En alternativ uppfattning är att namnet härstammar från Ymer och att Umeå därmed är vad som omnämndes som Ymisland i den isländska fornaldarsagan Hervararsagan från 1200-talet. Något som däremot inte går att motsätta sig är att stadens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden då hällristningar från cirka 3 000 f. Kr. är funna i området. Staden har flertalet gånger i historien brunnit ned till marken på grund av krig och förstörelse. Under återuppbyggnaden efter Stadsbranden i Umeå år 1888 beslöts att gatorna skulle vara bredare och att björkar skulle planteras längs med alla gator och med detta föddes Björkarnas stad. Sedan Umeå universitet invigdes år 1965 har befolkningen i staden mer än fördubblats och inneburit att medelåldern för stadens invånare ligger flera år under riksgenomsnittet. Förutom av universitetet lockas folk till staden på grund av dess vädermässiga mångfald i form av riktiga snövintrar kombinerat med soliga strandsomrar. Staden är också präglad av kultur vilket gör sig påmint av alla muséer, Umeå jazzfestival, och inte minst Norrlandsoperan.

Här får du en överblick över hyresbostäder i Umeå. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Umeå. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Umeå som ligger vackert belägen vid Umeälven i Västerbotten är idag Sveriges 13e största stad. I folkmun kallas staden ofta för Björkarnas stad sedan den karaktäriseras av alla de björkar som historiskt smyckar innerstaden. Sedan 1965 står staden dessutom hem för ett av Sveriges största Universitet och idag bor det över 100.000 invånare i kommunen, som med en stadig tillväxt de senaste deciennierna växt ut till Norrlands största stad.


Hitta hyresbostad i Umeå

Letar du efter hyresbostad i Umeå? Så har du kommit till rätt ställe! Vi är alltid uppdaterade med de nyaste hyreslägenheterna och husen som uthyres, och du kan upprätta en sökagent så att du får besked när det kommer en ny hyresbostad i Umeå som passar dig. Du kan se alla de aktuella bostäderna som uthyres i Umeå - hyreslägenheter, rum, hus och radhus som uthyres - på listan här. Klicka på rubriken vid varje bostad för att läsa mer. Söker du specifika typer av hyresbostäder i Umeå, eller andra bostäder, så använd sökfunktionen för att specificera din sökning. Här kan du också söka efter storlek, hyra och om bostaden ska hyras ut tidsbegränsat eller med obegränsad hyresperiod, samt lägga till fler städer till din sökning.

Registrera dig som bostadssökande och få besked om nya hyresbostäder i Umeå

Vår bostadssökmotor är alltid uppdaterad med de nyaste hyresbostäderna i Umeå. Du kan registrera dig som bostadssökande genom att trycka här - så får du besked om nya hyresbostäder i Umeå som matchar dina sökkriterier.


Vilka typer av hyresbostäder finns i Umeå?

I Umeå hittar du lägenheter, rum eller hus att hyra. Klicka här för att se alla hyresbostäder .

Kan jag söka efter hyresbostäder i Umeå baserat på storlek och hyra?

Jo det kan du. På vår söksida för Västerbotten kan du filtrera din sökning efter storlek, hyra, område osv. .

Hur hittar jag snabbt en hyresfastighet i Umeå?

Vi rekommenderar att du skapar en sökagent så att du omedelbart meddelas om nya hyresbostäder i Umeå .

Vad är hyran för en hyresfastighet i Umeå?

Priset på en hyresfastighet i Umeå beror på faktorer som storlek, pris och plats. Klicka här för att se hyrespriser för specifika hyresbostäder i Umeå.