Ändra sökning
Sortera efter
Filtrera sökning
m2
 - 
m2
kr.
Visa på karta

Hyresbostäder i Stockholm Södermalm

Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i följande städer: Stockholm Södermalm.
Filtrera annonserna genom att klicka på knappen ovanför.
Du har sökt efter hyresbostäder som uthyres i följande städer: Stockholm Södermalm.
Filtrera annonserna genom att klicka på knappen ovanför.
Sortera efter
Hitta lediga hyresbostäder på Södermalm på Hyresbostad.se

Här får du en överblick över hyresbostäder i Stockholm Södermalm. Du kan se nästintill alla lediga lägenheter, rum och hus som uthyres i Stockholm Södermalm. Klicka på knappen "Läs mer" vid den enskilda annonsen för att få ytterligare information.

Södermalm som i vardagligt tal ofta kallas för Söder, sträcker sig från Slussen i norr till Skanstull i syd. Södermalm utgörs av en ö och karaktäriseras av en avslappnad och social stil. Här finns det gott om caféer, barer och butiker i alla dess former vilket tillsammans bildar en egen puls som går att ta på när man sätter foten i denna del av staden.

Södermalm har med sin speciella stil nästan blivit synonymt med en avslappnad och hipster-inspirerad stil som är vanligt förekommande på söder. Här finns det flera second hand-butiker, mikrobryggerier och prisbelönta caféer och bagerier, samtidigt som det också finns stora köpcentran, etablerade varumärken och diskotek för alla åldrar. Södermalm brukar därför beskrivas som en dynamisk stadsdel med ett rikt socialt liv under dygnets alla timmar. Vidare finns här också gott om kultur i form av muséer, utställningar och historiska byggnader. Namnet Södermalm började nämligen redan ta form i dokument daterat till 1288, även om den dåvarande stavningen var Suthraemalm, och stadsdelen började därefter sakta ta form. Det var dock inte förrän på slutet av 1500-talet som befolkningstillväxten tog fart och så sent som mot slutet av 1800-talet den kom igång på allvar. Södermalm blev då främst arbetarnas stadsdel, även om stadsdelen idag kännetecknas av dyra bostäder och ett av Stockholms trendigaste områden att bo i. En av de delar på Södermalm som har kommit att bli en av de allra mest omtalade och populära bland såväl Stockholmare som turister är den del som fått det inofficiella namnet SoFo (Söder om Folkungagatan), som sedan 90-talet växt in i namnet och bildar ett område kännetecknat av restauranger, småbutiker, caféer och en speciell livsstil.